Witam mam pytanko, w swojej 159 z 2006r musze wymienić tylną szybe bo nie grzeje, tzn grzeje tylko jeden pasek, w 2008r były szyby atermiczne, czy to przeszkadza w czymś aby ową założyć do 2006?
Witam mam pytanko, w swojej 159 z 2006r musze wymienić tylną szybe bo nie grzeje, tzn grzeje tylko jeden pasek, w 2008r były szyby atermiczne, czy to przeszkadza w czymś aby ową założyć do 2006?
tak też spróbuje, ale pytam sie jakby to nie pomogło
Jak się odnawia ścieżki? Tez padły mi dwie..
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
pastą/klejem/lakierem ( zwał jak zwał ) przewodzącą/ym
tak na szybko - http://allegro.pl/listing/listing.ph...fallback=fuzzy
Chyba, że dziura w ścieżce jest sporawa - wtedy taki fix nic nie da, bo te kleje generują za dużą rezystancję (testowałem w Opelku dwa różne wypełniacze przy uszkodzeniach od 5mm do nawet 10mm i nic nie dały).
Można wtedy ew. ponoć bawić się we wlutowywanie miedzianki - nie próbowałem prawdę mówiąc tego rozwiązania, bo trochę "dziadowsko" by to wyglądało.
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Czy szyby były różne pomiędzy 2006 i 2008 rokiem? Albo w ogóle pomiędzy różnymi Alfami 159? Nie zauważyłem w cenniku żadnych dodatkowych opcji w tym zakresie. Na moje oko to wyglądają tak samo, a właśnie przed chwilą wymieniłem szybę z bagażnika z 2006 na 2008 rok. U mnie powód wymiany zupełnie inne, ale na razie nie zauważyłem żadnej różnicy.
Wszystkie szyby w 159 Berlina były identyczne. Jedynie niektóre wersje SW miały szyby barwione fabrycznie. Wymiana szyby w 159 to trochę więcej niż bułka z masłem i radził bym uważać, kto się za to bierze, żeby potem nie latały plastiki na słupkach, półka i siedzenia tylne. To nie dotyczy SW ale tam też trzeba robić z głową a nie ze śwagrem przy browcu.
u mnie wmiescie nowa szyba wraz z wymianą 500zł takze nsam nic nie bede robiłOdbieram dzisiaj od mechanika i musz ejeszcze zobaczyc czujniki parkowania tylne bo elektryk powiedział ze juz drugi raz mu przysłali i nie pasują i w dodatku niby nie moze sciagnac tylnego zderzaka. Coś chyba kręci bede musiał sam sie tym zająć. wykrece i popatrze styki bo na kompie mu wykazało ze prawy czujnik jest uszkodzony, ale czasami zadziała na chwile tylko a czasami wcale
Czujniki identyczne, jak fabryczne są na allegro po około 75 zł. Trzeba mocno chcieć, żeby kupić złe... Zderzak tylny w 159 można ściągnąć w 15 minut. Widać pan mechanik zatrzymał się w erze golfa drugiego![]()