Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Wybita tylna szyba

adi141414
    Gość

Domyślnie Wybita tylna szyba

Na początku witam serdecznie wszystkich użytkowników forum
    Chciałem Was spytać o informacje dotyczące wymiany szyby tylnej, gdyż potrąciłem wczoraj rogacza i wpadł do samochodu przez tylną szybę.
    Znalazłem w mojej okolicy szybę za 70zł (używana, oryginalna) i teraz zastanawiam się czy jest duży problem z jej wymianą. Z tego co zauważyłem to jest ona klejona. Ma ktoś jakieś wskazówki?
    Czy lepiej udać się do jakiegoś mechanika? Nie mam pojęcia jaki byłby koszt takiej wymiany...
    Jeśli ma ktoś kogoś godnego polecenia na podkarpaciu w okolicy trasy Brzozów-Rzeszów to proszę pisać.
    Z góry dziękuję za odpowiedź

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

witam, jesli tego nie robiles odpusc sobie, stara trzeba dokladnie usunac, umyc miejsce klejenia,trzeba miec specjalny klej i troche pojecia ile tego kleju wycisnac zeby bylo ok ,mysle ze 150 zl za wymiane starczy

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Krzysiek156
    Mieszka w
    Elbląg
    Auto
    156 2.0 TS 155km 2000 rok

Domyślnie

ja wymienialem ale przednia. koszt 400 zl w warsztacie zajmujacym sie wymiana szyb. gdybym dostarczyl szybe to chcial 120 zl za sama wymiane. Przy wymianie szyb tez warto wymienic uszczelke bo nie wiadomo w jakim jest stanie.

LukiPuki
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adi141414 Zobacz post
    Na początku witam serdecznie wszystkich użytkowników forum
    Chciałem Was spytać o informacje dotyczące wymiany szyby tylnej, gdyż potrąciłem wczoraj rogacza i wpadł do samochodu przez tylną szybę.
    Znalazłem w mojej okolicy szybę za 70zł (używana, oryginalna) i teraz zastanawiam się czy jest duży problem z jej wymianą. Z tego co zauważyłem to jest ona klejona. Ma ktoś jakieś wskazówki?
    Czy lepiej udać się do jakiegoś mechanika? Nie mam pojęcia jaki byłby koszt takiej wymiany...
    Jeśli ma ktoś kogoś godnego polecenia na podkarpaciu w okolicy trasy Brzozów-Rzeszów to proszę pisać.
    Z góry dziękuję za odpowiedź
    jak to zrobiłes ze zwierze wpadło Ci przez tylną szybę?? pytam z czystej ciekawosci hehe...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar semri
    Mieszka w
    Bydgoszczy
    Auto
    166 3.2 V6 Ti

Domyślnie

rogacz nie wyhamował na światłach

adi141414
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał LukiPuki Zobacz post
    jak to zrobiłes ze zwierze wpadło Ci przez tylną szybę?? pytam z czystej ciekawosci hehe...
    Uderzyłem rogacza lewym nadkolem, przetarł się leciutko o przednią szybę i musiał spaść dokładnie na tylną szybę (są też malutkie wgniecenia na dachu i tylnej klapie od kopyt). Tak to się skończyło, że rogacz siedział za siedzeniem pasażera z tyłu. Trzeba było mu otworzyć drzwi, żeby opuścił samochód i poszedł w świat robić więcej szkód...