Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Temat: Brerra

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Cytat Napisał menczydupa Zobacz post
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-2...C36011218.html

Bylem znow ogladac ta czerwoną. Wszystko na wydaje sie ok.
    Handlarz mowil ze odkupil ją od ubezpieczalni i ze jezdzila nią niemka po 50-tce. Ze niby wszystko mozna po vinie sprawdzic, ze byla serwisowana w autoryzowanym serwisie w Niemczech do 2014. W przyszlym tygodniu jade do pobliskiego aso w zorach niech mi po vinie sprawdza co tam bylo robione. Bo przypuszczam, ze na necie sie wiele nie dowiem. Oto nr vin: Zar92900005017565. Mowil jeszcze, ze przebieg jest na 100% realny o.0 122k-07. Wg mnie troche malo.

Pozostaje mi nic innego jak "przetrzepanie" w jakies stacji diagnostycznej.
    Chyba jednak zawioze to do Cinka do Gliwic. Co sądzicie.
    Tu masz temat gdzie można poprosić o spr VIN
    http://www.forum.alfaholicy.org/159_...r_vin-392.html
    Ale ten VIN wygląda mi na nieprawidłowy (powinno być 939 ), co do przebiegu to nie ma reguły (moja z tego roku ma 58k). Tak jak było pisane jeżeli masz poważne zamiary kupna to w grę wchodzi ASO/fachowiec od AR (ale wcześniej popytaj się w regionie czy są tam ogarnięci ludzie i znają się na JTS).
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
    Brera Team Poland - Facebook Group

Użytkownik Rowerzysta Avatar menczydupa
    Mieszka w
    Tam gdzie ptaszki zawracają :)
    Auto
    159

Domyślnie

Zgadza sie, pomylilem sie w vinie
    Oto prawidlowy :ZAR93900005017565A co do daty zakupu to planuje po swietach ją zgarnąc, jesli oczywiscie w aso nie powiedza czegos baardzo niepokojącego.
    Ale wolałbym zamiast aso jakiegos ogarnietego mechanika.
    Do Tomka_krk mam dosyc daleko
    Niedaleko mnie to jedynie cinsoft.
    Napisalem na forum regionalnym, moze ktos mnie oswieci
    Ostatnio edytowane przez menczydupa ; 15-03-2015 o 21:22

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Masz jeszcze Darka.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

MiLyke.
    Przeciez jest napisane w instrukcji julki ze jak robisz po miescie trasy to masz co roku zmieniac. Tyle ze jakos nikt się dokładnie się nie wczytywał.
    Co do opli to było przecież napisane ze fiat podkrecil te silniki w AR dzięki czemu maja one więcej mocy i sa bardziej problematyczne ze względu na wariatory w zębatkach. Generuja one błędy szeroko już opisane na forum. Sam lancuch jako łańcuch rozciąga się później
    Interwal interwałem i ogolnie z czapy jest. W przypadku jts widziałem kilka sciaganych jts 1.9 czy 2.2 i jakos 30k od wymiany do wymiany jest bardzo aktualne

Mieszka w
    Auto
    159

Domyślnie

Dzis jechalem brerą w 2.4 od goscia z Rybnika.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-2...C36234566.html
    Koles sie ceni 33900 ubilem do 32000. Miernik lakieru mi wskazał ze przod i bok byl bity, zreszta minimalnie poznac po nierownosci domykania maski. Niby byl serwisowany w aso do 2014. Oczywiscie ksiazeczke wlasciciel posiada. Sprzedaje z powodu budowy domu. . .
    Silnik pracuje bez zastrzezen jak na swoj przebieg. Ponoc byl robiony dwumas, rozrzad, wymieniony alternator, dpf wyrzucony, egr zaslepiony, klocki wymieniane tego sie dowiedzialem od wlasciciela.
    Jedna rzecz mnie zaciekawila wszystkie szyby są z 2005(samochod jest 2007).
    Co do kultury pracy silnika, silniczek pracuje rowno, dziur w przyspieszaniu nie dostrzeglem.
    Wnętrze zadbane.
    Chcialem tylko dodac, ze wg mnie pojazd warty uwagi jak za 32k.
    Nie biore ja tylko z tego powodu, ze jest strasznie ubogie wyposazenie.
    Bez skory wg mnie ten samochod traci urok.
    To tylko informacja ode mnie jakby ktos byl zainteresowany.
    Nie jestem mechanikiem z zawodu zatem moglem cos przeoczyć.

Przy okazji się zapytam, koledzy co powiecie o tych modelach?
    Bo na poczatku przyszlego miesiaca zamierzam sie tam wybrac, obie mam po drodze.

http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-2...C35613205.html

http://allegro.pl/alfa-romeo-brera-2...169356488.html

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez menczydupa ; 17-03-2015 o 21:30

Użytkownik Embrion
    Auto
    w planach

Domyślnie

Witam, co myślicie o tej
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-a...C34210016.html

warta zainteresowania? może już ktoś oglądał?

Mieszka w
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał kolo_46 Zobacz post
    Witam, co myślicie o tej

Stoi bardzo dlugo na allegro pol roku conajmniej.
    Wiecej na jej temat nie wiem.
    Ostatnio edytowane przez menczydupa ; 17-03-2015 o 22:36

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    MiLyke.
    Przeciez jest napisane w instrukcji julki ze jak robisz po miescie trasy to masz co roku zmieniac. Tyle ze jakos nikt się dokładnie się nie wczytywał.
    Co do opli to było przecież napisane ze fiat podkrecil te silniki w AR dzięki czemu maja one więcej mocy i sa bardziej problematyczne ze względu na wariatory w zębatkach. Generuja one błędy szeroko już opisane na forum. Sam lancuch jako łańcuch rozciąga się później
    Interwal interwałem i ogolnie z czapy jest. W przypadku jts widziałem kilka sciaganych jts 1.9 czy 2.2 i jakos 30k od wymiany do wymiany jest bardzo aktualne
    Ja wiem wiem, ale po pierwsze - niektórzy to interpretowali, że jak robią 11 kkm rocznie, to mogą zmieniać co 2 lata (bo tam też jest napisane, że co 2 lata albo 30 kkm). ALE to co jest znamienne, że Fiat z jakiegoś powodu wydał uaktualnienie i zmienił interwały. Niestety przy JTS oficjalna wersja jest taka, że 30kkm, więc jak ktoś robił ok. 15kkm rocznie to może mieć po 7 latach te 105 kkm i być po 3-ciej wymianie...

Właśnie ja głównie te wariatory winię za "rozciąganie". Mają gorsze smarowanie - stawiają większy opór - łańcuch się rozciąga/wyrabiają się zebatki.

Jakbyś obczajał jakiegoś JTSa w Wawie to chętnie też się przejadę - zostańmy 2 czołowymi *teoretykami* JTSów na forum.

Cytat Napisał kolo_46 Zobacz post
    Witam, co myślicie o tej

Nie chcę użyć głupiego argumentu, ale... cena - na świeżo sprowadzony samochód, po uwzględnieniu akcyzy - jest dziwnie niska. Świeżo sprowadzony, bo podobno rejestracja w kraju 12/2014, ubezpieczenie podobnie, więc teoretycznie powinien być tu od 4 miesięcy. Bo raczej historia, że kupił dla siebie, ale jednak doszedł do wniosku po 4 miesiącach że Brera mu "nie pasi" nie budzi zaufania.

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Jeżeli za 32k ta Brera jest w bdb stanie to brałbym ją, szukanie Brery z idealnym wyposażeniem i dobrym stanem technicznym to jak igły w stogu siana.....
    No chyba że ma się budżet 70-80k PLN
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
    Brera Team Poland - Facebook Group

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał menczydupa Zobacz post
    Dzis jechalem brerą w 2.4 od goscia z Rybnika.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-2...C36234566.html
    Koles sie ceni 33900 ubilem do 32000. Miernik lakieru mi wskazał ze przod i bok byl bity, zreszta minimalnie poznac po nierownosci domykania maski. Niby byl serwisowany w aso do 2014. Oczywiscie ksiazeczke wlasciciel posiada. Sprzedaje z powodu budowy domu. . .
    Silnik pracuje bez zastrzezen jak na swoj przebieg. Ponoc byl robiony dwumas, rozrzad, wymieniony alternator, dpf wyrzucony, egr zaslepiony, klocki wymieniane tego sie dowiedzialem od wlasciciela.
    Jedna rzecz mnie zaciekawila wszystkie szyby są z 2005(samochod jest 2007).
    Co do kultury pracy silnika, silniczek pracuje rowno, dziur w przyspieszaniu nie dostrzeglem.
    Wnętrze zadbane.
    Chcialem tylko dodac, ze wg mnie pojazd warty uwagi jak za 32k.
    Nie biore ja tylko z tego powodu, ze jest strasznie ubogie wyposazenie.
    Bez skory wg mnie ten samochod traci urok.
    To tylko informacja ode mnie jakby ktos byl zainteresowany.
    Nie jestem mechanikiem z zawodu zatem moglem cos przeoczyć.

Przy okazji się zapytam, koledzy co powiecie o tych modelach?
    Bo na poczatku przyszlego miesiaca zamierzam sie tam wybrac, obie mam po drodze.

http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-2...C35613205.html

http://allegro.pl/alfa-romeo-brera-2...169356488.html

Pozdrawiam

Z czystej ciekawości - dopiero po przejażdżce i targach o cenę doszedłeś do tego, że bolid ma ubogie wyposażenie?
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T