Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Montaż uniwersalnego sterownika zamka centralnego

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    GT

Domyślnie

gdzie taki fachowiec co za 550 zl dorobi 2 klucze do centralki + immo ? ;] ja na razie znalazłem w Rudzie możliwość dorobienia klucza centralki+immo wraz z kodowaniem za 550

Użytkownik Świeżak Avatar mazi
    Auto
    AR GT 1,9jtd

Domyślnie

dorobił mi jeden kluczyk ale potrzebował "2 dawców" zielonej płytki - pierwsza okazała się uszkodzona. za kluczyki dawców zapłaciłem łącznie 100
    Ostatnio edytowane przez mazi ; 21-10-2014 o 20:19

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    GT

Domyślnie

rozumie to cenowo nie tak złe, ja aktualnie mam 1 kluczyk bez centralnego i kolejny niezaprogramowany z pilotem lecz nie wiadomo od jakiego auta a u nas w okolicy programują klucze tylko z immo ;/

Użytkownik Świeżak Avatar mazi
    Auto
    AR GT 1,9jtd

Domyślnie

• 58 777 65 64

• kesa38@poczta.onet.pl

83-110 Tczew, Mickiewicza 19

tu masz namiary na tego gościa co mi dorabiał. Moje kulczyki dawcy pochodziły od brata 147. sporo złomowisk obdzwoniłem za nimi, bo nie chcą sprzedawać samych pilotów najważniejsze by pilot miał 3 guziki ( otwieranie, zamykanie i bagażnik) podobno wychodziły 2 rodzaje ale nie wiem czy to prawda. Ja dawce kupowałem w ciemno

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 156 2.0 ts alfa gt2.0 jts

Domyślnie

]witam do gt można założyć nową centralkę centralnego zamka - koszt ( ile kto może z aukcji internetoiwych około 100 zł-150 zł ale...ro)
    kwestia zakupu centralki która sterowała będzie centralnym zamkiem tj. zamykanie i otwieranie zamka minusem. -- jesat troche ciecia lutowania i sprawdzania kabli który do czego ma iść, do tego jest trochę zabawy z kierunkowskazami bo alfa ma czujnik prze[palewnia żarówek i lepiej podłączyć każde wyjście osobno i dolutować diodę która prtzepuszcza sygnał w jedna stronę czyli tylko do żarówki..jeśli chodzi o immo to jest w kluczyku wbudowany-taka mała szklana banieczka wielkości 1/4 długości zapałki. żeby otworzyć kluczyk pod logo na kluczyku(podważamy nożykiem może być do regipsu, lub do tapet i po ści,ągnieciu logo , pod spodem jest śróbka - krzyżak i juz kluczyk rozebrany*** mała uwaga od drugiej strony kluczyk ma zawieszkę coś jakby kółeczko rozpinamy i cofamy taka blaszkę która trzyma klucz od drugiej strony.
    aby nie dorabiać kluczyka wybijamy ze starego klucza grot który zabezpieczony jest bolczykiem - u mnie musiałem delikatnie przeszlifować grot od strony mocowania bo nie chciał wejsc do obudowy klucza -nowego pilota.

do otwarcia drzwi podłączamy przewód z centralki( sygnał z centrali minus-po naciśnięciu na pilocie) jest to kostka pierwsza od drzwi kierowcy na lewo od rzędu bezpieczników na dole(pozioma) odpinamy zatrzask kostki składa sie ona z dwóch mniejszych licząc od strony lewej kostka górna.
    ***0*****- gdzie 0 to przewód otwarcia
    ***1*****- gdzie 1 to zamknięcia

z tyłu za body comp znajduja sie dwie kostki z przekażnikami i takim koszyczkiem plastikowym zasłanioajacym bezpieczniki
    jedna z kostek steruje otwieraniem klapy bagażnika druga otwieraniem klapy paliwa
    sprawdzamy który przewód idzie no sterowania bagażnika z pilota i podpinamy pod odpowiedni kabel i juz jest..
    obecnie pracuje naqd prtzerobieniem domykania szyb z pilota bo szyby ida jedynie samoczynnie po zamknieciu drzwi..

dla gt które nie maja instalacji al;armowej fabrycznej antena od pilota zdalnego sterowania centralnym znajduję się za licznikiem i idzie do Dody comp-a.. mam plan by rozebrać dody comp.. ale to moze innego dnia, jak bede mógł do załacze foto
    ja nu siebie jeszcze podpiołem syrenke i kierunkoewskazy. jak bedę miał chwilę to zmajstruję zrób to sam alarm gt instrukcja z foto
    Ostatnio edytowane przez delma_md ; 18-03-2015 o 13:06