Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: Pomocy!!! CHECK ENGINE + HILL HOLDER + VDC + gaśnie w czasie jazdy, brak mocy

Użytkownik Świeżak
    Auto
    AR 159 1.9 JDTm 16V

Domyślnie

mialem to samo 3 tygodnie temu. Mechanik mowil ze idzie to zrobic w 15 min czyszcząc styki, ale bez gwarancji że da spokój na zawsze. Skończyło się na przelutowaniu jednej wtyczki wtryskiwacza i od tego czasu (i 2000 km) żadnego objawu.
    W sumie to mój post jest potwierdzeniem kilku poprzednich - nie powiem ja też spanikowałem Głowa do góry.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    ZS
    Auto
    AR 159 SW

Domyślnie

Czyszczenie lub psikanie kontaktem to naprawa na dzień lub kilka. Wtyczki od luzu po czasie mają powypalane styki. Poszukaj na allegro.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Nowogard
    Auto
    159 1.9JTDm 150KM 2005r

Domyślnie

Panowie, jest światełko w tunelu. Może nie będzie tak strasznie. Za waszymi radami odłączyłem akumulator, przeczyściłem klemy, posprawdzałem kable, przynajmniej te które zlokalizowałem i jest lepiej. Po podpięciu aku odpaliłem fure i cud - it's alive Niestety problem nie zniknął do końca. Po kilku kilometrach powrócił, a po chwili znowu się uspokoiło więc muszę jeszcze raz przyjrzeć się tym wtyczką na wtryskach i pozostałym kablom a potem podpiąć się pod komputer.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    ZS
    Auto
    AR 159 SW

Domyślnie

Wtyczki i tak są do wymiany na nowe Koszt to około 50 zł za komplet więc nie warto się bawić w czyszczenie co 2 dni

Mieszka w
    Nowogard
    Auto
    159 1.9JTDm 150KM 2005r

Domyślnie

Pytanie: wystarczy wymiana wtyczek na kablach, czy te na wtryskiwaczach też się jakoś wymienia?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    AR 159 1.9 JDTm 16V

Domyślnie

Komputer zgłasza który wtrysk ma problemy - więc może się zdarzyć, że będziesz musiał wymienić tylko 1-2 albo wszystkie dla świętego spokoju. U mnie też problem powrócił zanim nie przelutowano wadliwej wtyczki (byłem w niemieckim serwisie fiata na sprawdzeniu błędów - 40 eur za podpięcie i jazdę testową, objaw wrócił po 1 tygodniu.) W cenie tej "diagnostyki" miałbym wymianę całego kompletu. O ile mi wiadomo wymieniana była tylko wtyczka od strony kabla, ale ręki nie dam sobie uciąć.

@SpoON: Gdzie idzie wyhaczyć komplet w tej cenie? Chętnie zaopatrzyłbym się na przyszłość.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    ZS
    Auto
    AR 159 SW

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pitman
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Benzyna

Domyślnie

I tego właśnie typu zjawisk nie cierpię w nowszych skomputeryzowanych autach
    Alfę skonstruowali ....OBCY.... i wszystko jasne

Mieszka w
    Nowogard
    Auto
    159 1.9JTDm 150KM 2005r

Domyślnie

Hehe, jest moc. Fura zreanimowana, chociaż nie do końca wiem co jej było Zgodnie z tym, co napisaliście wyczyściłem klemy na akumulatorze, poprawiłem klemę minusową, bo wydaje mi się, że słabo stykała (to odpinanie na motylek, to fajny patent, ale chyba nie zawsze się sprawdza) no i powypinałem kostki od wtrysków, potraktowałem sprayem kontaktowym i podoginałem je nieco, żeby ciaśniej dolegały. Zrobiłem na próbę z 50 km i wszystko było o.k. Najlepsze jest to, że jak poszedłem ją odpalić dwa dni później zgasła nawet kontrolka check engine. Magia jakaś. Nawet kompa nie trzeba było do kasowania błędów. Na razie wszystko hula i oby tak zostało

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał nowy jestem Zobacz post
    Hehe, jest moc. Fura zreanimowana, chociaż nie do końca wiem co jej było Zgodnie z tym, co napisaliście wyczyściłem klemy na akumulatorze, poprawiłem klemę minusową, bo wydaje mi się, że słabo stykała (to odpinanie na motylek, to fajny patent, ale chyba nie zawsze się sprawdza) no i powypinałem kostki od wtrysków, potraktowałem sprayem kontaktowym i podoginałem je nieco, żeby ciaśniej dolegały. Zrobiłem na próbę z 50 km i wszystko było o.k. Najlepsze jest to, że jak poszedłem ją odpalić dwa dni później zgasła nawet kontrolka check engine. Magia jakaś. Nawet kompa nie trzeba było do kasowania błędów. Na razie wszystko hula i oby tak zostało
    No to gitara.