Firma negoti kosztowały 50zl i wytrzymały pół roku
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
Firma negoti kosztowały 50zl i wytrzymały pół roku
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
Wita. Ja kupiłem Bosch (ok.90 zł za kpl.) i nie narzekam.Jeżeli mogę polecić to jeszcze Valeo.Pzdr.
No i ile wycieraczki Boscha wytrzymują bez piszczenia i zostawiania smug?
Co prawda do Mito jeszcze nie kupowałem.
ALCA - w żart cenie a w obecnym aucie zaczyna umierać po 3 latach!
Co najśmieszniejsze polecił mi ją kilka lat temu warsztat który tylko Boscha uznaje i basta :-)
ALCA są tanie i dobre ale z tego co się orientuję nie robią ich na ten uchwyt który jest w MiTo. Negotti to paździerz straszny. Ja wytestowałem w dwóch autach AERO - jakiś czas temu zmienili nazwę na OXIMO. W swojej cenie chyba najlepsze (Do MiTo zapłacisz około 50 zł).
Generalnie wycieraczki typu AERO czyli te listwowe czasem mają problem z doleganiem do szyby. Można coś pokombinować lekko przeginając ramie wycieraczki w odpowiednią stronę.
Ma ktoś jakiś pomysł na smugę na wysokości wzroku którą zostawia wycieraczka za każdym razem jak "wraca" po stronie kierowcy? Jest to strasznie denerwujące i uporczywe. Jak kupiłem Mito to myślałem że to wina wycieraczki więc kupiłem komplet nowych z Valeo ale problem nadal występuje.
Mam to samo w Julce. Tzn. nie to samo, ale podobnie i od nowości.
Otóż, przy deszczu i prędkości powyżej 80 km/h wycieraczka kierowcy, podczas ruchu w górę, jakby nie zbierała takiej plamy/smugi położonej dokładnie na wysokości wzroku kierowcy (czyli fragment dolnej połowy wycieraczki, poniżej mocowania). Podczas ruchu w dół zbiera ładnie, ale jednak wolałbym 2 razy częściej, aby zbierała.![]()
Całe życie myślałem, że to wina wycieraczki, ale jak czytam ten wątek...
Może spróbujcie lekko ramię podgiąć żeby wycieraczka lepiej była do szyby dociśnięta?
Doświadczenie z Citroena![]()
Dogięte ramię wycieraczki trochę pomogło ale nie do końca![]()
trudno żeby pomogło przecież siła docisku nie zależy od ramienia tylko od sprężyny. Na początek zmień pióra na inne np. Jetcar ok 40PLN za kpl. są bardzo dobrej jakości a jak nie pomoże to chyba ramię do wymiany bo innej przyczyny nie widzę
Mam rozwiązanie na denerwującą smugę na po stronie kierowcy. Kupiłem "niewidzialną wycieraczkę" na przednią szybę. Po zaaplikowaniu woda spływa jak po kaczce z szyby i przy wyższych prędkościach (od ok. 70km/h) praktycznie wg nie trzeba używać wycieraczekNatomiast gdy już wycieraczki są włączone to bez problemu zbierają wodę i nie zostawiają tej smugi. Super sprawa
![]()