Aż takich ciapowatych macie diagnostów w Bolcu ?? - przecież da się zdiagnozować przepływkę. Zamiast podmieniac potencjalne sprawne rzeczy na sprawniejsze - zakup sobie interfejs (KKL) wrzuć program i zrób logi ( to jak to się robi do znudzenia na forum jest powtarzane) interfejs z alle -40zl program for free (chociaz tego nie popieram i sam używam ori ale każdy ma swoje sumienie). Temat diagnozujesz za 40zł plus paliwo i nie badasz tematu na slepo - to ułatwia życie - uwierz.
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
Sinik powinien ladnie pracowac jak benzyniaczek. Masz na 90% do wymiany (lub regeneracji ) wariator. Jesli nie wiesz czy byl robiony tam rozrzad to trzeba zrobic full serwis i oczywiscie pompa wody tez. Bedzies zmial spokoj. to jest koszt ~500-1000pln. Raczej obstawiaj przy okolo 1000pln.
Dodano po 6 minutes:
Wg mnie tak. Mialem tak samo tez i w ten sam sposob diagnozowalem. Koszt nowego to okolo 250pln Bosch.
Czasem wystarczy sam wklad ze srodka , bo one w roznych modelach aut czesto roznia sie tylko tą rurka. U siebie pamietam mialem rz od jakiegos opla.
Ostatnio edytowane przez yarecky ; 05-04-2015 o 09:54 Powód: Dodano
Przecież wariator to słychać czy przy odpalaniu czy jak bylo u mnie nawet i po nagrzaniu silnika. Praca silnika jest tak okropna ze nawet diesela to nie przypomina bo np. JTD ladniej klepie niż TS z uszkodzonym wariatorem.
Ja obstawiam również przeplywomierz
Wysłane z mojego C6903
zamowilem przeplywomierz boscha dam znac na tygodniu czy wymiana pomogla. Mam kolejne pytanie poniewaz nie grzeja mi fotele od strony kierowcy dioda po wlaczeniu sie swieci lecz ciepla wogole nie czuc po prawej stronie dioda nie swieci i tez fotel sie nie nagrzewa czy to moze byc wina jakiegos bezpiecznika ??
Ostatnio edytowane przez lesio146 ; 05-04-2015 o 18:48 Powód: Dodano
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Osobiście polecam równierz zamiennik przepływomierza od Magneti Marelli (mogłem rąbnąć jakąś literówkę) - przejechałem już na niej 20k km. tańsza około 1/3 ceny oryginału.
wymienilem stary przeplywomierz boscha na nowego i widac efekty auto sie nie dusi plynnie rusza i w koncu czuc moc przy malych obrotach, jesli chodzi o fotele nie mam juz sily na sprawdzenie jutro to zrobie