Na goodyear f1 łysych tak miałem ,po zmianie na normalne opony miękkie problem zniknął ,stare były twarde jak decha.Może to kwestia ogumienia.
Na goodyear f1 łysych tak miałem ,po zmianie na normalne opony miękkie problem zniknął ,stare były twarde jak decha.Może to kwestia ogumienia.
Zakładałem podobny temat, u mnie problem był w oponach, po zmianie na zimowe problem zniknął. U mnie przeskoki były tak duże, że za każdym razem oglądałem się kilka razy czy w nic nie uderzyłem. Wulkanizator powiedział, że gumy były straszliwie twarde.
No wszystko fajnie, że z innymi oponami macie spokój... tylko, że to jest usunięcie skutku, a nie przyczyny
Skoro tyle osób to ma to pewnie "ten typ tak ma". Najlepiej to byłoby się zapytać kogoś z ASO- na pewno mieli zgłaszane takie problemy.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Moim zdaniem to "
twarde gumy + ciśnienie , producent zaleca 2,7 ale przy pełnym obciążeniu .Ja poruszam się po mieście więc mam 2.5 .W instrukcji jest to dopuszczalne przy małym obciążeniu a że jeżdżę sam ew, żonka no to chyba jest ok.Czyli usunięcie przyczyny to miękkie opony a nie jak ja miałem dechy wyjechane i 2.7 ciśnienie.Zmiana opon ,ciśnienie 2,5 i wszystko gra , po prostu nie pracowała guma, na zimowych nówkach nokianach 16/215/55 było cacy.