Strona 16 z 46 PierwszyPierwszy ... 67891011121314151617181920212223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 457

Temat: Sprawdzony warsztat w Krakowie

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Dużo zależy od tego jak im się chce Bo jak się chce to naprawdę do jakości usług nie można się przyczepić. Jak mają za dużo roboty to nie staraj się wcisnąć do nich na siłe tylko lepiej poczekaj jak się zwolnią terminy

Drugi warsztat, najbardziej znany tutaj to autka.pl. JTD-ki mają w małym palcu ale z V też pewnie sobie poradzą. Z tego co wiem, to składali silnik tomiego z forum (gtv 3,2 V6) które to jeździ do dziś, wiec busso już widzieli
    Dodatkowym bonusem jest fakt, że przy okazji można uciąc sobie miłą pogawędkę z Tomkiem nt zderzaków do AMG za 18 tyś Mimo wszystko dobrze żeby tomek osobiście był przy tej robocie, bo jak to mawiają pańskie oko konia tuczy
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Kraków - NH
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 1999 r. Blu Odissea

Domyślnie

O widzisz kolego, o nich też już coś tutaj czytałem. Jak już będę gotowy do operacji rozrząd to podzwonie popytam i zobaczymy. Dzięki za informacje.

Pzdr

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Odwiedziłem oba warsztaty, z obu byłem bardzo zadowolony, oba mogę z czystym sumieniem polecić.
    Jeśli komuś nie przeszkadza dojazd (z niektórych rejonów Krakowa dojedzie szybciej niż do tamtych dwóch) polecam warsztat, w którym ja naprawiam swoją alfę: autoitalia w Olkuszu. Gość odstawia świetną robotę, jest pasjonatem alf, ma dwie 33 1,7 boxer ( jedna jako dawca części) i bodaj gtv. Dopóki będę mieszkać w okolicy, alfa będzie jeździć tam

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Fiat Bravo 2008 1.9 Mjet 120KM

Domyślnie

Witam. Oddałem dzisiaj swoją Bravke do serwisu Autka.pl ul. Belwederczyków 8 Kraków z objawami drgań na samochodzie (kierownicy) przy większych prędkościach. Na chwilę obecną samochód mam do odbioru. Panowie wymienili drążki kierownicze i dodatkowo końcówki, wyważanie kół, oraz oczywiście zbieżność. Końcówek ponoć nie mogli odkręcić, stąd i one zostały wymienione. Trochę mnie to dziwi. Wszystko opiszę co i jak po odbiorze. Samochodem na test drogowy przy większych prędkościach nie mogli jechać dzisiaj ze względu na pogodę.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar feagle
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 1.9jtdm sw

Domyślnie

to wsumie ciekawe, że w mieście wielkości Krakowa nie ma mechanika "pasjonaty" z dużo wiedzą i dobrymi cenami
    wspominam o tym ponieważ i w autka.pl i na saskiej cey to już półka dość mocno powyżej średniej

w między czasie zapytałbym (żeby też trochę zebrać wszystkie info z tego tematu) czy możecie polecić dobry serwis zajmujący się
    - wtryskami
    - turbo
    - przekładnią kierowniczą

mam namysli serwis, które zajmują/specjalizują się dokładnie w tych tematach

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał feagle Zobacz post
    to wsumie ciekawe, że w mieście wielkości Krakowa nie ma mechanika "pasjonaty" z dużo wiedzą i dobrymi cenami
    wspominam o tym ponieważ i w autka.pl i na saskiej cey to już półka dość mocno powyżej średniej

w między czasie zapytałbym (żeby też trochę zebrać wszystkie info z tego tematu) czy możecie polecić dobry serwis zajmujący się
    - wtryskami
    - turbo
    - przekładnią kierowniczą

mam namysli serwis, które zajmują/specjalizują się dokładnie w tych tematach
    Mechanik pasjonat raczej nie dysponuje specjalistycznym sprzętem do regeneracji i myślę, że nie znajdziesz nigdzie mechanika, który zajmuje się regenaracją wtrysków, turba itd. Mechanicy mogą zdjagnozować problem, a poszczególne części , które nadają się do regeneracji wysyła sie do specjalistycznych zakładów, przeważnie gdzieś w Polsce ( i tu trzeba uważać bo są dobre i złe).

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar feagle
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 1.9jtdm sw

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Mechanik pasjonat raczej nie dysponuje specjalistycznym sprzętem do regeneracji i myślę, że nie znajdziesz nigdzie mechanika, który zajmuje się regenaracją wtrysków, turba itd. Mechanicy mogą zdjagnozować problem, a poszczególne części , które nadają się do regeneracji wysyła sie do specjalistycznych zakładów, przeważnie gdzieś w Polsce ( i tu trzeba uważać bo są dobre i złe).
    tak, zgadzam się
    w pierwszej częsci mojej wypowidzi chodziło mi o mechanika, który za rozsądną cenę zdiagnozuje usterke i wymieni większość problemów
    w drugiej o specjalistyczne serwisy , które zajmuja się profesjonalnie tematami o których wpsomniałem

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Fiat Bravo 2008 1.9 Mjet 120KM

Domyślnie

Miałem opisać co i jak po odbiorze samochodu. Stanowczo nie polecam serwisu Autka.pl na ul. Belwederczyków 8 Kraków.
    Panowie dodatkowo wymienili bez ustalenia ze mną końcówki drążków kierowniczych które były dobre. Przez telefon próby wmówienia po wszystkim, że gwint nie bardzo itp. matactwo. Odebrałem stare części i wszystko z nimi wporządku. Koszt: 530 zł (końcówki drążków L/P + drążek L/P + wyważanie kół + ustawienie geometrii kół).

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

nie zaplacilbym za nieuzgodnione prace i tyle

Użytkownik Maniak resoraków Avatar alcapone154
    Mieszka w
    Nad Krakowem
    Auto
    159 2.0 / ex147

Domyślnie

@feagle

Swego czasu moj ojciec mial problem z 2,9 crdi hyundaia na systemie wtryskowym delphi po wizycie u paru specach pomogl mu http://www.diesel-service.com.pl/index.htm Zaraz kolo m1. Jesli dobrze kojaze to pan wlasciciel to jakis dr. Inz. Problem zostal rozwiazany a wtryski zregenerowane. Jesli bym mial dzis problem to tam tez bym sie wybral.