Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Temat: Podpiecie sie pod sterownik centralnego zamka alfa 166 2.0 Ts

Użytkownik Rowerzysta Avatar Chyzioslaff
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    jest 2x166, Avensis T27, Passat B4

Domyślnie

Witam,

odświeżam temat. Moja 166 to cf2 z czerwonym kluczykiem ale mam drugą cf3 z składanym i funkcją otwierania bagażnika z pilota. Chciałbym przełożyć tę funkcję do mojej. Rozumiem że trzeba przełożyć centralkę z tylnej półki, stacyjkę, wkładki z bagażnika i dzwi zaprogramować IMO w kluczyku. Ale czy to wystarczy? Dzisiaj w ramach szybkiego testu przełożyłem centralkę z cf3 do cf2 ale to by było za proste i nie zadziałało. W temacie wyżej przeczytałem że centralka komunikuje się z alarmem ale jak to obejść. Da się go jakoś zaprogramować? Może ktoś kto to robił u siebie może jakieś cenne wskazówki podrzucić.

Z góry dzięki.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Nie zaprogramujesz żadnego imo w starym kluczyku. Musisz przełożyć wszystko. Zamki, centralkę imo, moduł zdalnego starowania spod stopu i nie wiem jeszcze czy nie ecu (ma pewnie powiązania z imo). Alarm to mniejszy problem bo on bierze tylko sygnał z centralnego że zamkną. Stan jakoś niedawno to gdzieś pisał. Ewentualnie skoryguje jak znajdzie ten temat

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

No dobra, ale przecież istnieje możliwość awaryjnego kodowania kluczyków przy pomocy karty kodów i licznika. Więc przynajmniej w teorii można zaprogramować kluczyk z cf3 do IMO z cf2. No chyba że to już zupełnie inna technologia kodowania.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Ale Ty chcesz nauczyć stary kluczyk nowego sygnału. Albo starej centralki innego starego kluczyka. A tego się nie da. Do starej centralki możesz zaprogramować nowy czysty kluczyk, ale nie inny używany.

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

No właśnie o to mi chodziło czyli w grę wchodziła by zabawa z nowym czystym kluczykiem. Na co dzień zajmuję się motocyklami i niektórych da się przeprogramować kluczyki. Miałem nadzieję że może i tu się tak da.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 była; Alfa Gtv 2.0 TS 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Chyzioslaff Zobacz post
    Witam,

odświeżam temat. Moja 166 to cf2 z czerwonym kluczykiem ale mam drugą cf3 z składanym i funkcją otwierania bagażnika z pilota. Chciałbym przełożyć tę funkcję do mojej. Rozumiem że trzeba przełożyć centralkę z tylnej półki, stacyjkę, wkładki z bagażnika i dzwi zaprogramować IMO w kluczyku. Ale czy to wystarczy? Dzisiaj w ramach szybkiego testu przełożyłem centralkę z cf3 do cf2 ale to by było za proste i nie zadziałało. W temacie wyżej przeczytałem że centralka komunikuje się z alarmem ale jak to obejść. Da się go jakoś zaprogramować? Może ktoś kto to robił u siebie może jakieś cenne wskazówki podrzucić.

Z góry dzięki.
    Musisz przełożyć z cf3 odbiornik centralnego (pod 3 światłem stop), z kluczyka cf2 wyjmujesz kostkę IMMO i przekładasz do nowego, to samo robisz z grotem (dać do speca od dorabiania kluczy), lub wymieniasz wszystkie wkładki zamków (dużo roboty). I wszystko musi działać.

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

Zaraz się biorę do roboty. Dam znać jak poszło. Wielkie dzięki