Masakra !
A teraz powiedź gdzie kupiłeś ten makabryczny zestaw i w jakiej konfiguracji ( z pompą czy bez). Allegro ?
Podaj te numerki z pompy może coś się znajdzie na temat producenta.
Dla zobrazowania sytuacji powiem, że zestawy nawet podpisane przez jedną firmę składają się często z wielu elelmentów różnych firm. Jeśli macie mozliwość przy zakupie unikać wszystkiego co na sobie ma napis made in china. Najlepiej udac się do hurtowni i na miejscu sprawdzać co jest w danym zestawie. No i ... cenaco tanie to drogie. W tym wypadku lepiej przepłacić i mieć święty spokój.
![]()
Tak jak pisalem wczesniej auto mam dopiero 2 miesiac i jeszcze nie zdazylem zmienic rozrzadu planowalem to na weekend majowy. No ale niestety rozrzad upomnial sie o siebienumery ompy masz na zdjeciu wiecej inf na niej nie było, rolka napinajaca bylo dayco na reszczie nie bylo zadnych napisów, takze chu... wie co tam było rozrzad według ksiazki i etykiety przy silniku był robiony przy 146tys a teraz mam 170tys. prawdopodobnie był wymieniany jedynie pasek a reszta zostala stara. ciezko stwierdzic.
Przymierzam się powoli do wymiany rozrządu i po tym co tutaj zostało napisane zacząłem się zastanawiać nad oryginalnym zestawem. Pytałem u Litwinów w fiat-autoparts i komplet z pompą do 1.9 16V kosztuje u nich 880 zł. Ktoś się okrętuje ile kosztuje rozrząd w polskim ASO? Może kupić tylko pompę? Najlepiej by było kupić w miejscu gdzie się montuje bo w razie jakiś problemów to warsztat ponosi odpowiedzialność.
Wczoraj kupiłem oryginalny zestaw z pompą wody (FPT) do 2.0 za 430zł w hurtowni.
z Turynu (Automobile Torino Lublin)
Rozrząd ASO komplet - numer części: 71771579
można i tu: ale nie wiem czy to nie podróba, nie kupowałem tam nigdy, jeśli wszystko SI to cena jest bardzo fajna:
http://autoplus.eparts.pl/01/Cz%C4%9...t_71771579.php
Ostatnio edytowane przez bobby ; 22-04-2015 o 14:21
Ostatnio edytowane przez marcingoleniow ; 22-04-2015 o 14:22 Powód: Dodano