Ok, sprawa jest taka, wszystko zaczęło się dziać po wymianie kompletnego sprzęgła (dwumas sprzęgło docisk, wysprzęglik, nowy olej skrzyni) jakiś rok temu, po wymianie zaczeły haczyć biegi, po pewnym czasie zaczeła zgrzytać trójka.
1.Wymieniłem skrzynie, wyregulowałem linki, olej zmieniłem, wszystkie biegi chodzą dobrze, zgrzytu żadnego nie ma, ale haczenie jest nadal takie samo.
2.Linki sprawdzone, (nie wiem czy to dobra metoda - ściągłem linki z wybieraka skrzyni i poruszałem nimi - chodzą normalnie - płynnie). Wybierak biegów w kabinie na ściągniętych linkach, lata do okoła, ale nic tam się w nim nie zacina, chodzi płynnie, ale po załorzeniu linek, przy zmianie biegów, biegi haczą, ponadto na lewarku przy każdym ruchu, czuje bicie, tak jakby coś blokował w środku mechanizmu.
3. Wybierak na skrzyni przekładałem ze starej skrzyni, i haczenie jest takie samo jak na wybieraku ze starej skrzyni, tak jak z nowej, załorzonej.
4. Poduszki pod skrzynią , silnikiem wszystkie wymienione, równa praca silnika, (nie ma wibracji w kabinie - wtryski 2 wymienione)
4. Półośke też można wyeliminować (że jest np krzywa, albo coś nie tak ze skrzynią korbową, bo biegi haczą na jałowym, wyłączonym silniku,
To co to Qurwa może być !!! ?