Dziękuje za opinie. Chyba się skuszę i obejrzę bo trochę km mam. Mam też pytanie - czy w alfie po włożeniu kluczyka do stacyjki powinna się palić ikona silnika i niezapiętych pasów?
Tzn. czy zdjęcie ok czyli możliwe "check engine"?
![]()
Dziękuje za opinie. Chyba się skuszę i obejrzę bo trochę km mam. Mam też pytanie - czy w alfie po włożeniu kluczyka do stacyjki powinna się palić ikona silnika i niezapiętych pasów?
Tzn. czy zdjęcie ok czyli możliwe "check engine"?
![]()
Dzięki wielkie!
Witam,
Mam 24 lata i moim marzeniem było posiadanie AR 159. Nareszcie może się ono ziścić, ponieważ udało mi się uzbierać kaskę czyli około 25 tysiChciałbym kupić autko z navi być może ze skórami ale pewnie za tą kasę nie dostanę takiej. Jestem zdecydowany tylko i wyłącznie na sedana i wydaję mi się że w silniku 1.9 JTD będzie to najrozsądniejsze z mojej strony, pod względem użytkowania oczywiście. Czytając forum doszedłem do wniosku iż 150-konny jest lepszy i trwalszy. Myślałem nawet aby kupić coś bezpośrednio z Niemiec, żeby mieć trochę większą "pewność" ale jest to chyba nieopłacalne. Znalazłem jedną fajną od handlarza ale niestety poszła wczoraj. A już byłem ubrany i gotowy do wyjazdu. Szukam idealnej Alficzki dobre 2 miesiące i szczerze mówiąc męczy mnie to już. Może macie jakieś fajne do zaoferowania? Ja znalazłem taką:
http://otomoto.pl/oferta/klimatronic...tml#cab81b72ee
Proszę powiedzcie co oniej sądzicie. Uprzedzam że jestem z Olsztyna więc jest to dla mnie kawał drogi.![]()
Z góry DZIĘKI wielkie za pomoc!!!![]()
Pozdrawiam.
Dodano po 17 minutes:
Witam,
Mam 24 lata i moim marzeniem było posiadanie AR 159. Nareszcie może się ono ziścić, ponieważ udało mi się uzbierać kaskę czyli około 25 tysiChciałbym kupić autko z navi być może ze skórami ale pewnie za tą kasę nie dostanę takiej. Jestem zdecydowany tylko i wyłącznie na sedana i wydaję mi się że w silniku 1.9 JTD będzie to najrozsądniejsze z mojej strony, pod względem użytkowania oczywiście. Czytając forum doszedłem do wniosku iż 150-konny jest lepszy i trwalszy. Myślałem nawet aby kupić coś bezpośrednio z Niemiec, żeby mieć trochę większą "pewność" ale jest to chyba nieopłacalne. Znalazłem jedną fajną od handlarza ale niestety poszła wczoraj. A już byłem ubrany i gotowy do wyjazdu. Szukam idealnej Alficzki dobre 2 miesiące i szczerze mówiąc męczy mnie to już. Może macie jakieś fajne do zaoferowania? Ja znalazłem taką:
http://otomoto.pl/oferta/klimatronic...tml#cab81b72ee
Proszę powiedzcie co oniej sądzicie. Uprzedzam że jestem z Olsztyna więc jest to dla mnie kawał drogi.![]()
Z góry DZIĘKI wielkie za pomoc!!!![]()
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez kubar133 ; 21-04-2015 o 16:19 Powód: Dodano
Szczerze, to nawigacje to sobie odpuść. Chyba że masz sentyment do lat 90. Jak kupowałem brere to się cieszyłem że mam navi ale jak zobaczyłem jak to działa i wygląda. To praktycznie od razu wsadziłem tam radio z prawdziwego zdarzenia. Reasumując nie kierowałbym się navi przy zakupie. Jak bedzie to będzie ale w poszukiwaniach bym to zupełnie pomijał. Zwróć lepiej uwagę na kierownice multi-funkcyjna, żeby móc sobie potem podpiąć pod radio.
Kurcze, to już sam teraz nie wiema takie radio z prawdziwego zdarzenia to koszt pewnie 1000 zł? Bo w sumie patrząc na kiere to dużo taniej znajdzie się taką Alfę niż z navi. A jeszcze mam pytanie odnoście siedzeń czy lepiej szukać z alkantarą czy skórą?
Radio fabryczne daje rade i fajnie to wszystko wygląda wiec nie szukaj na sile jak będziesz miał wersje bez ale jakaś naprawdę fajna i zdrowa to bierz. ..a czy skora czy alfotex to zależy. ...skóra lepiej wygląda jak jest zadbana i latwiej sie czyści jak jeszcze masz zwierzaki lub kobietęto specjalna scierka nawilżona włosy ogarniesz lub jakies rozlane napoje. ..a alkantara to wygodna ..ciepla w zime i nie nagrzewa sie latem...wiec wybór należy do ciebie. .
Zarówno skóra jak i alfatex czy welur mają swoje plusy i minusy, to już sam siebie musisz odpowiedzieć. Dzisiaj gdybym szukał 159 to na pewno rozglądałbym się za sztuką z ksenonami i czujnikami cofania, chociaż te drugie oczywiście łatwiej dołożyć. Jeśli szukasz 16V to sprawdzaj kwestię klap wirowych (w plastikowym kolektorze) cobyś nie kupił miny ;-)
Zobaczysz na własne oczy to alfove navi i przejdzie ci jak ręką odjął :]. W miejsce fabrycznego navi czy radia można wstawić coś naprawdę ciekawego w koszcie około 1500zł.