Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Embrion
    Auto
    ALFA 159 1,9 150 km

Domyślnie

Dziękuje za opinie. Chyba się skuszę i obejrzę bo trochę km mam. Mam też pytanie - czy w alfie po włożeniu kluczyka do stacyjki powinna się palić ikona silnika i niezapiętych pasów?
    Tzn. czy zdjęcie ok czyli możliwe "check engine"?
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Przechwytywanie.JPG
Wyświetleń:	435
Rozmiar:	45.3 KB
ID:	164258  

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

foto ok - z tego co pamiętam :-)

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał dekard Zobacz post
    Dziękuje za opinie. Chyba się skuszę i obejrzę bo trochę km mam. Mam też pytanie - czy w alfie po włożeniu kluczyka do stacyjki powinna się palić ikona silnika i niezapiętych pasów?
    Tzn. czy zdjęcie ok czyli możliwe "check engine"?
    Oczywiście , ze tak, ikonka silnika gaśnie po odpaleniu a niezapiętych pasów wtedy jak je zapniesz

Użytkownik Embrion
    Auto
    ALFA 159 1,9 150 km

Domyślnie

Dzięki wielkie!

Użytkownik Embrion
    Auto
    159, 1.9 JTD 150km

Domyślnie Pomoc kupna Alfy

Witam,
    Mam 24 lata i moim marzeniem było posiadanie AR 159. Nareszcie może się ono ziścić, ponieważ udało mi się uzbierać kaskę czyli około 25 tysi Chciałbym kupić autko z navi być może ze skórami ale pewnie za tą kasę nie dostanę takiej. Jestem zdecydowany tylko i wyłącznie na sedana i wydaję mi się że w silniku 1.9 JTD będzie to najrozsądniejsze z mojej strony, pod względem użytkowania oczywiście. Czytając forum doszedłem do wniosku iż 150-konny jest lepszy i trwalszy. Myślałem nawet aby kupić coś bezpośrednio z Niemiec, żeby mieć trochę większą "pewność" ale jest to chyba nieopłacalne. Znalazłem jedną fajną od handlarza ale niestety poszła wczoraj. A już byłem ubrany i gotowy do wyjazdu. Szukam idealnej Alficzki dobre 2 miesiące i szczerze mówiąc męczy mnie to już. Może macie jakieś fajne do zaoferowania? Ja znalazłem taką:
    http://otomoto.pl/oferta/klimatronic...tml#cab81b72ee
    Proszę powiedzcie co oniej sądzicie. Uprzedzam że jestem z Olsztyna więc jest to dla mnie kawał drogi.

Z góry DZIĘKI wielkie za pomoc!!!
    Pozdrawiam.

Dodano po 17 minutes:

Witam,
    Mam 24 lata i moim marzeniem było posiadanie AR 159. Nareszcie może się ono ziścić, ponieważ udało mi się uzbierać kaskę czyli około 25 tysi Chciałbym kupić autko z navi być może ze skórami ale pewnie za tą kasę nie dostanę takiej. Jestem zdecydowany tylko i wyłącznie na sedana i wydaję mi się że w silniku 1.9 JTD będzie to najrozsądniejsze z mojej strony, pod względem użytkowania oczywiście. Czytając forum doszedłem do wniosku iż 150-konny jest lepszy i trwalszy. Myślałem nawet aby kupić coś bezpośrednio z Niemiec, żeby mieć trochę większą "pewność" ale jest to chyba nieopłacalne. Znalazłem jedną fajną od handlarza ale niestety poszła wczoraj. A już byłem ubrany i gotowy do wyjazdu. Szukam idealnej Alficzki dobre 2 miesiące i szczerze mówiąc męczy mnie to już. Może macie jakieś fajne do zaoferowania? Ja znalazłem taką:
    http://otomoto.pl/oferta/klimatronic...tml#cab81b72ee
    Proszę powiedzcie co oniej sądzicie. Uprzedzam że jestem z Olsztyna więc jest to dla mnie kawał drogi.

Z góry DZIĘKI wielkie za pomoc!!!
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez kubar133 ; 21-04-2015 o 16:19 Powód: Dodano

Użytkownik Ogier Avatar sagat
    Mieszka w
    Piaseczno/Warszawa
    Auto
    AR Brera 3.2 v6 Q4 skyview

Domyślnie

Szczerze, to nawigacje to sobie odpuść. Chyba że masz sentyment do lat 90. Jak kupowałem brere to się cieszyłem że mam navi ale jak zobaczyłem jak to działa i wygląda. To praktycznie od razu wsadziłem tam radio z prawdziwego zdarzenia. Reasumując nie kierowałbym się navi przy zakupie. Jak bedzie to będzie ale w poszukiwaniach bym to zupełnie pomijał. Zwróć lepiej uwagę na kierownice multi-funkcyjna, żeby móc sobie potem podpiąć pod radio.

Użytkownik Embrion
    Auto
    159, 1.9 JTD 150km

Domyślnie

Kurcze, to już sam teraz nie wiem a takie radio z prawdziwego zdarzenia to koszt pewnie 1000 zł? Bo w sumie patrząc na kiere to dużo taniej znajdzie się taką Alfę niż z navi. A jeszcze mam pytanie odnoście siedzeń czy lepiej szukać z alkantarą czy skórą?

Użytkownik Romeo Avatar dejon
    Mieszka w
    Warszawa/Bielsk Podlaski
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2,4JTD...wkoncu jest 159 SW 1,9JTD 16V 150KM

Domyślnie

Radio fabryczne daje rade i fajnie to wszystko wygląda wiec nie szukaj na sile jak będziesz miał wersje bez ale jakaś naprawdę fajna i zdrowa to bierz. ..a czy skora czy alfotex to zależy. ...skóra lepiej wygląda jak jest zadbana i latwiej sie czyści jak jeszcze masz zwierzaki lub kobietę to specjalna scierka nawilżona włosy ogarniesz lub jakies rozlane napoje. ..a alkantara to wygodna ..ciepla w zime i nie nagrzewa sie latem...wiec wybór należy do ciebie. .

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

Zarówno skóra jak i alfatex czy welur mają swoje plusy i minusy, to już sam siebie musisz odpowiedzieć. Dzisiaj gdybym szukał 159 to na pewno rozglądałbym się za sztuką z ksenonami i czujnikami cofania, chociaż te drugie oczywiście łatwiej dołożyć. Jeśli szukasz 16V to sprawdzaj kwestię klap wirowych (w plastikowym kolektorze) cobyś nie kupił miny ;-)

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    HC 2.0

Domyślnie

Zobaczysz na własne oczy to alfove navi i przejdzie ci jak ręką odjął :]. W miejsce fabrycznego navi czy radia można wstawić coś naprawdę ciekawego w koszcie około 1500zł.