Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Brak ksenonow z pakietu sport do Giulietty

Użytkownik Rowerzysta Avatar chrzanek
    Auto
    Giulietta 1.4 MAir

Domyślnie

Owszem zmieniaja sie na inne modele i te wlasnie podobno zostaly sciagniete i zalozone. Problem polega wlasnie na tym, ze te "nowe" to nie sa juz modele z przyciemnionym wnetrzem, tylko klasyczne bi-ksenony.

ZBANOWANY Romeo
    Auto
    Giulietta 150 KM 2016

Domyślnie

Cytat Napisał chrzanek Zobacz post
    Mam niejaki problem z naprawa mojej Julki po stluczce, ktora zaowocowala rozbiciem lamp przednich (dziekuje tutaj starszemu panu za zajechanie mi drogi). Mam Julke z konca 2011 z pakietem Sport, gdzie za 2,5k dokupilem m.in. "ciemne wykonczenie reflektorow przednich". Bylem dosc mocno zdziwiony jak przy ogledzinach samochodu po naprawie okazalo sie, ze zostaly zalozone normalne ksenony z jasnymi kloszami. Z oficjalnych odpowiedzi od ASO i z infolinii AR wynika, ze reflektory z przyciemnianym wykonczeniem nie sa juz produkowane i nie mozna ich otrzymac. Rekompensata za wstawienie innych reflektorow niz oryginalnie zakupione tez nie jest przewidziana.

Nie ukrywam, ze sytuacja mnie mocno wkurzyla, bo jak dla mnie jest widoczna roznica w wygladzie, ale nie wiem jakie mam mozliwosci ruchu. Co sadzicie o tej sytuacji? Pisac do centrali w IT?Nadmienie, ze na samochod z uwagi na brak innej czesci czekam juz ponad 2 miesiace.
    Po co w ogóle pytasz? Poniosłeś stratę, to mają ja zrekompensować. Myślisz, że kto pracuje na infolinii? Bo na pewno nie ludzie kompetentni, tylko downy z łapanki. Z nimi nie ma co rozmawiać. Tylko oficjalne pismo do FAP napisane najlepiej przez prawnika może odnieść skutek.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Tomekkk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 SW 1,9JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Kontaktuj się z działem obsługi klienta FAP. Najpierw telefonicznie przedstaw sytuację i opisz ze szczegółami, a następnie potwierdź ją mailowo, abyś miał potwierdzenie. Dział obsługi klienta z pewnością zaczerpnie odpowiedniej wiedzy dot. przedmiotowych reflektorów od kolegów z Aftersalesu i zapewne dostaniesz konkretną odpowiedź.

Użytkownik Rowerzysta Avatar chrzanek
    Auto
    Giulietta 1.4 MAir

Domyślnie

Heh, nie powiem ile h spedzilem rozmawiajac juz z infolinia. Ostatnia wersja, ktora jest mi przedstawiana (wersja kierownika dzialu czesci, gdzie auto stoi) jest taka, ze nowa partia tych reflektorow jest jasniejsza (numer z nalepki sie zgadza). Jest tylko kilka szczegolow, mianowicie tego, ze slysze, ze samochody z ciemnymi swiatlami wygladajacymi jak kiedys ciagle wyjezdzaja z salonu. Opisalem to w kolejnym mailu na infolinie, wszyscy poki co reaguja tam automatycznie, przyjmuja tlumaczenia ASO i musze kilkakrotnie tlumaczyc, gdzie jest klopot. Obecne wyjasnienie mnie nie przekonuje, predzej wierze w niewlasciwe ometkowanie jakiejs partii reflektorow lub czyjes przekrety

Tutaj porownanie po i przed:

Jak dla mnie to co jest zamocowane to dokladnie standardowe ksenony, ale moze ktos sie wypowie, kto ma Julke z ksenonami bez pakietu Sport?

Problem mam w tym, ze musze auto odebrac w tym tygodniu i pomimo tego, ze mozna je odebrac z zastrzezeniami itp, to wiem, ze walka bedzie jeszcze ciezsza, zeby zostaly swiatla wymienione na identyczne z pierwotnymi.

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Zdjęcia nie widać niestety.