I może tarcze lepiej zabezpieczone przed korozją... Ja mam komplet TEXTAR PRO na obu osiach. Hamowanie jest dobre i zero piszczenia. Przewińcie sobie temat wstecz, wkleiłem fotki nawet.
I może tarcze lepiej zabezpieczone przed korozją... Ja mam komplet TEXTAR PRO na obu osiach. Hamowanie jest dobre i zero piszczenia. Przewińcie sobie temat wstecz, wkleiłem fotki nawet.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Właśnie musiałem polec przy wymianie tarcz hamulcowych z tyłu bo nie mogłem znaleźć odpowiedniej nasadki przy demontażu jażma zacisku.
Jaka tam pasuje ?
Na pewno jakaś Exx ( nasadka torx ) - mi wyszło w pomiarze E11 ale czy na pewno ?
Oczywiście castoramę i julę mam zaraz obok ale takich dziwnych rozmiarów nie mają
Zawsze mogę kupić zestaw przez a..gro ale to muszę czekać.
Kurcze, zawsze coś wyjdzie przy alfie....
Witam mam takie oto pytanie. Padły klocki w mojej beli 2,4 200km i pytanie czy klocki były różne czy raczej zawsze standard? tarcz nie mierzyłem jeszcze ale są spore koła 17 i zaciski prawie dotykają felgi ale nie są czerwone tylko szare z napisem alfa romeo. chodzi mi o to czy na spokojnie mogę kupić wysyłkowo czy raczej pojechać z klockiem zużytym do sklepu.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
testował ktos ceramiczne klocki ATE???
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Jak sądzicie, do tarcz Zimmermannów CoatZ lepiej wziąć klocki Zimmermanna czy Ferodo Premier?
Obojętnie, nie zauważysz różnicy![]()
Pomóżcie mi bo już mi ręce opadają - obecnie mam zestaw na adapterze z AR166 pierwsze tarcze kupiłem brembo + klocki brembo po dotarciu zestawu ( ponad 800 km lekkiego hamowania ) zaczęły niemiłosiernie piszczeć i pojawiło się bicie przy hamowaniu z większych prędkości - dałem je do przetoczenia i zmieniłem klocki na Remse - wszystko ustało ale niestety tylko na kolejne 1000 km po tym czasie bicie wróciło ze zdwojoną siłą tak samo piszczenie przy lekkim hamowaniu. Zirytowany kupiłem nowe tarcze tym razem ATE + wróciłem do klocków Brembo jako że zużycie było znikome - obecnie zrobiłem ponad 2000 km i bicia brak ale tarcze płoną pomimo lekkiej jazdy - tego nigdy nie było na poprzednim zestawie druga sprawa jak się już zagrzeją też zaczynają piszczeć a przy mocniejszym zgrzaniu po odpuszczeniu hebla słychać tarcie o tarcze ( specyficzny dźwięk )
Obstawiam że te klocki są zbyt twarde do tych tarcz ale mogę się mylić - co byście polecali za klocki bo boje się że znów tarcze się pogną - wyślę o Ferodo albo po prostu ATE
Uprzedzając pytania - zestaw zacisków przed założeniem odświeżyłem - nowe gumki ,uszczelniacze, tłoczki w nienagannym stanie w zasadzie większość idzie wcisnąć ręką - piasty wyczyszczone ,zawieszenie komplet cały nowy
Blad docierania. Dowiedz sie jak sie dociera hamulce - chyba nawet w tym temacie pusalem