deal nie jest zly. Cos kojarze ze tomek_krk pisał ze początkowy kosztorys reanimacji qv wyszedł jakieś 12k ale musze przyznać ze nie śledziłem tej sprawy![]()
deal nie jest zly. Cos kojarze ze tomek_krk pisał ze początkowy kosztorys reanimacji qv wyszedł jakieś 12k ale musze przyznać ze nie śledziłem tej sprawy![]()
Moim zdaniem 4k to dobry deal. Nowa turbina katalogowo to bodajże właśnie 12k. Gratulacje.![]()
Ale nie zaszkodzi kobiety uświadomić, żeby studziła turbo szczególnie po takiej trasie i takich prędkościach/obrotach. Wiadomo, że turbo nie pada po 30 czy 40 kkm, ale kobitce ta wiedza nie zaszkodzi.![]()
Jeśli 140 konna, z motorem 1.8 alfa dyma 150 konne e36 i e46, to pomyślcie co robi GTA... Wiem, niektórzy wiedzą, ja też chcę !
Ale partycypują tylko w częściach czy w kosztach robocizny też?
Bo mi w sprawie wiązek łaskawcy właśnie zaproponowali 60% na części, ale 0% na robotę. A Carserwis życzy sobie 230 zł za roboczogodzinę, a potrzebują sztuk 4...
Daj Boże żebym kiedyś zarabiał 230 zł za godzinę.
hmm,
jak kupiłeś auto w carservisie to masz pewnie tą ich karte bonusową na usługi serwisowe, chyba do 10 % na części i 12 % na robociznę można dociągnąć (albo odwrotnie, nie pamiętam już dokładnie). Zresztą jak pomarudzisz to te 10% powinni Ci dać bez łaski. Niby to nic przy 230 za roboczogodzinę, ale zawsze coś![]()
tzn ja zrozumialem ze całkowity koszt usunięcia usterki - w praniu wyjdzie.
ok wiec skonczyło się tak.
FAP wziął na siebie 70% kosztów części - tj turbiny, przewodów etc. (koszt samej turbiny z 70% rabatem = 2310 zł)
resztę zapłaciłem ale wyszło 4500 zł za wszystko łącznie z wymianą oleju, przewodów itd. także dealer w gliwicach się wywiązał i załatwił sprawę jak trzeba.
mogło być gorzej. temat można zamknąć.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
tak , wymienili węże - choc nie wiem czy wszystkie ale powiedzieli ze zwiekszyła sie temperatura i lepiej było wymienić. a po której stronie to juz nie pytałem.