Jak wyjmiecie zbiorniczek wspomagania to sitko słychać jak lata.
mam pytanko, chce wymienić zielony płyn na czerwony, mam dwa pomysły wypinam wężyk spływowy do zbiorniczka kręcę kierownica aż płyn wyleje się z układu wlewam nowy płyn i kręcę aż zacznie wylewać się przez spływ, druga opcja to odpina spływ kręcę kierownica i jednocześnie dolewam nowy płyn aż zaraz po starym będzie wypływał ze spływu czy można tak to zrobić ?
Nie jestem specjalistą od mechaniki samochodowej ale ta druga opcja wydaje się lepsza - słyszałem, że ciężko odpowietrzyć układ. Mogę wiedzieć dlaczego zmieniasz płyn na zielony ?
Kolega chce zmienić na czerwony.
No... ale pytanie pozostaje aktualne- dlaczego? Wyje na zimno pompa?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Płyn czerwony. Wymień zbiorniczek.
sprawa wygląda tak, zbiorniczek wymieniłem jakiś rok temu a problem polega na tym ze jak jest zimno wspomaganie chodzi bardzo ładnie, dopiero jak się płyn nagrzeje zaczyna się "gumowanie" wnioskuje ze zielony płyn który mam w układzie robi się zbyt rzadki wiec zmienię na czerwony który ogólnie jest gęstszy.
W tym wątku pisane było już że "gumowanie" to wina uszczelnienia wokół kolumny kierowniczej przy przebiciu przez ścianę grodziową. Nie robiłem tego, ale czytałem że pomaga posmarowanie smarem silikonowym.Pozdrawiam
Dużo pracy, żeby się do tego dostać ?
Ma ktoś doświadczenie w tym temacie ?