Strona 14 z 507 PierwszyPierwszy ... 45678910111213141516171819202122232464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 5065

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulietta 2.0 JTDm2

Domyślnie

Italiano - owszem to jest dziwne - w Bravo/a to było i pas odstawał od słupka - pomijam że w 3d bravo jak patrzyłem w lewo to miałem widok za ramię - teraz widzę...słupek B

nawigacja przed liftowa to śmiech na sali - mapy mam z 2012 ale krzyczy że mam zawracać - okazuje się ze droga nie ma połączenia z inna (urywa się ślepo 10m przed skrzyżowaniem - za taki bubel Navteq chce 200juro rocznie
    interfejs playera mp3 kiszka - olali zupełnie - "niech tam coś wyświetla" to motto producenta , obsługa telefonu - a po co ? wyświetlimy logo Bluetootha i nazwe telefonu a resztę na malutkim miedzy zegarami...

może w wolnej chwili to rozkminie - cytryniarze i pugowcy mirascriptem poprawili parę rzeczy - np VideoIn do kamery cofania, nowe bitmapy etc
    są interfejsy do ekranu po 400juro - gdyby był jakiś interfjes z obsługą zasadzie miracast po wifi z telefonu załatwia nawigacje, mp3 i inne multimedia jak i np TorqueOBD

widoczność do przodu w Julce to też masakra - maska wysoko i nie opada - do tego szyba tak nachylona z lusterkiem zasłaniającym połowę widoku (na wprost widać ale jak coś z prawej chce się włączyc do ruchu to np z autobusu widzę tylko koła a kabiny już nie (zasłania lusterko - jakoś tak odstaje od szyby że zasłania mi polew widzenia - gdyby było wyżej to pewnie nie było by nic widać przez przednią szybę

hmm to nie mój problem ale wsiadając do tyłu mam problem wsadzić stopy do kabiny - mam stopę 44 i ciasno jest - ale taki urok

zasadniczo jeździ mi się fajnie
    kolor mam Etna negro - kurde - co chwile trzeba myć ...

Użytkownik Romeo Avatar italiano_83
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MA Distinctive/ Premium/Dach/Bose

Domyślnie

Cytat Napisał MikeB Zobacz post
    nawigacja przed liftowa to śmiech na sali -
    Jak pierwszy raz wsiadłem do julki z nawigacją to stwierdziłem, że nie jest to rzecz która będzie konieczna w tym, aucie a nawet uważałem i uważam ją za zbędną, do już przez ciebie wymienionych minusów dodam, że dodatkowo przysłania widok do przodu, który już nie zachwyca.
    Czujniki parkowania z przodu też by się przydały - wczoraj wjechałem w trawę zderzakiem na parkingu będąc przekonanym, że z przodu jest jeszcze miejsce. Plus taki, że ten przód - zderzak jest dość wysoko nad ziemią.

Jeździ mi się dobrze, trochę denerwuje mnie start/stop i brak możliwości jego wyłączenia, trzeba będzie się przyzwyczaić. Skrzynia działa poprawnie, skrojona krótkimi biegami pod dynamikę, jednak wymusza częste zmiany kiedy chcę uzyskać odpowiednią dynamikę.

Autko ogólnie jest ok, tylko niektóre szczegóły można by dopracować i to w większości bez dodatkowych kosztów.
    Wykładzina w bagażniku - czy trzeba było koniecznie przykręcać ją do nadwozia przez uchwyty na mocowanie siatki ?
    Mojej żonie się auto podoba, jeździ się jej lepiej jak poprzednim i czuje je lepiej przy parkowaniu, a to istotne w NL gdzie mieszkamy. Ja się jeszcze przyzwyczajam do julki, oby i ona przyzwyczaiła się do mnie

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    PF 126p 1976 Giallo * Brera 2.4 JTDM Rosso Alfa * Giulietta QV 8C

Domyślnie

spoko Panowie, na razie jeżdżę dziwniejszymi samochodami, julka będzie najzwyczajniejszym z nich, więc raczej mnie nie zaskoczy, 4os rodzinka/dwoje maluchów/ w tamtym roku pojechała na wakacje Brerą i wszystko się zmieściło, dzięki bagażnikowi na rowery, mieliśmy 2 duże wózki, łóżeczko, jedzenie i browary, dopiero potem odkryłem, że po wywaleniu styropianu z wnęki na koło zapasowe powstaje spora dodatkowa przestrzeń, wchodzą 2 pary butów narciarskich 2 kaski i kilka innych rzeczy! Maluchem też się zabieramy, trzeba oddzielić to co ważne od tego co zbędne...

wracając do tematu, to bardzo mi zleży z tym VIN-em, jak ktoś ma możliwość będę wdzięczny, co najmniej czteropak się należy, itak wezmę ją do ASO, jednak wolałbym nie przejechać się z Żywca nad morze na daremnie.

VIN: ZAR94000007123755

polecam się!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl

Domyślnie

Jak już wszyscy mile marudzimy to napiszcie mi jak zmienić odległość od podłokietnika bo tak standardowa mi nie odpowiada

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

widoczność do przodu w Julce to też masakra - maska wysoko i nie opada - do tego szyba tak nachylona z lusterkiem zasłaniającym połowę widoku (na wprost widać ale jak coś z prawej chce się włączyc do ruchu to np z autobusu widzę tylko koła a kabiny już nie (zasłania lusterko - jakoś tak odstaje od szyby że zasłania mi polew widzenia - gdyby było wyżej to pewnie nie było by nic widać przez przednią szybę

hmm to nie mój problem ale wsiadając do tyłu mam problem wsadzić stopy do kabiny - mam stopę 44 i ciasno jest - ale taki urok
    Ty na pewno o julce piszesz? Maska wysoka i nie opada? Przecież właśnie opada.
    Mnie lusterko nie zasłania widoku - weź może sobie fotel dobrze ustaw.
    Widoczność jest bardzo dobra z wyjątkiem tyłu.

Ja też mam stopę 44 i nigdy nie miałem problemu żeby się zapakować do tyłu.
    Jeśli już to przeszkadza niska linia dachu bo mam problem z kręgosłupem i ciężko mi się zgiąć.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl

Domyślnie

Koledzy podzielmy informacje marudzące przez 2 i może będzie poprawnie.

Użytkownik Romeo Avatar italiano_83
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MA Distinctive/ Premium/Dach/Bose

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Ty na pewno o julce piszesz? Maska wysoka i nie opada? Przecież właśnie opada.
    Opadać opada, tylko w stosunku do jej długości ten spadek jest "mały" % i dochodzi do tego mocne przetłoczenie i osadzony z uskokiem poniżej linii maski zderzak wysunięty do przodu.
    Jak ktoś jest wysoki to może widzi lepiej, ale ja przy 175 ledwo widzę miejsca gdzie zaczynają się reflektory, wiem podnieś siedzenie będziesz widział lepiej, nie o to w tym chodzi, lubię siedzieć w połowie zakresu.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Zaraz zaraz. To Wy checie widzieć koniec maski w czasie jazdy? Takie cuda to albo Mercedes, albo Jaguar. Tam jest znacznik końca maski. Ja mam 184cm, fotel opuszczony na maxa w dół. W czasie jazdy lusterko mi niczego nie zasłania.

Przy parkowaniu jest gorzej, fakt. W porównaniu do Palio to tutaj nic nie widać, w żadną stronę. Chociażby kwestia poprowadzenia linii szyb bocznych, zamiast na poziomie łokcia, to na poziomie barku, tak +/-. Do tyłu słabo widać, do tyłu na boki nic nie widać (ale to urok samochodów bez szyb między słupkiem C i D, lub braku słupka D). Do przodu odległość oceniam po światłach. Jasne, ostatnie centymetry są trudne, ale nawet jak inaczej usiądę (powiedzmy, "wyprostuję się") i postaram się widzieć przebieg maski, to i tak trudno ocenić, gdzie dokładnie się Julka kończy. Ale to w każdym samochodzie tak jest, że koniec maski nie przekłada się na koniec zderzaka (a jak nie w każdym to w 99%).

PS: Czujników brak, w nic dotychczas nie przywaliłem. A i tak największym problemem są krawężniki (wjechanie na nie, ewentualnie przy parkowaniu równoległym - nie otarcie się o nie).

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulietta 2.0 JTDm2

Domyślnie

porównuje z Bravo Mk1 - maska była niżej i szła od razu w dół - w Julce jest blat który potem opada - Bravo było jak pocisk - Julka trochę jak cegła jest - ale za to jaka belle cegła

fotel faktycznie jak dam niżej to lusterko nie przeszkadza - ale muszę wtedy go bliżej przesunąć - na razie wole siedzieć wyżej żeby widzieć gdzie ta cegła sięga przy parkowaniu - w garażu wciskam się obok motocykla i muszę uważać

jak widać jestem zatwardziałym wielbicielem włoszczyzny ... -- na obrazku widać różnicę o co mi chodzi

z butami nie jest tak że nie da się nogi przełożyć - ale zawsze jak ktoś wlezie/wylezie z tyłu to obkopane wszystko - ergo buciorami się haczy

Sprawdziłem EPER - faktycznie Julka ma pasy przybite i przyspawane - Bravo Mk2 (aka Stilo) ma regulację (Bravo Mk1 też było w najuboższej wersji nawet czyli dwa taborety i cerata) - może da się przełożyć wieszak z regulacją o ile plastik pasuje ? jednak to może być kwestia kurtyn - nie do przejścia

jak mam ponarzekać to tylny zderzak ma taką płaską cześć przy klapie - tam stoi woda i nie może spłynąć - w związku z tym kurz osiada tam w zwiększonej ilości jak wyschnie to nawet lakieru nie widać - a potem wsadź tam rękę żeby klapę unieść (a zapomniałem - nie unosi się klapy po wiązka pęknie hihihi)
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	288369862-111111.jpg
Wyświetleń:	715
Rozmiar:	41.2 KB
ID:	165214  
    Ostatnio edytowane przez MikeB ; 30-04-2015 o 12:37

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

porównuje z Bravo Mk1 - maska była niżej i szła od razu w dół - w Julce jest blat który potem opada - Bravo było jak pocisk - Julka trochę jak cegła jest - ale za to jaka belle cegła

fotel faktycznie jak dam niżej to lusterko nie przeszkadza - ale muszę wtedy go bliżej przesunąć - na razie wole siedzieć wyżej żeby widzieć gdzie ta cegła sięga przy parkowaniu - w garażu wciskam się obok motocykla i muszę uważać

jak widać jestem zatwardziałym wielbicielem włoszczyzny ... -- na obrazku widać różnicę o co mi chodzi

z butami nie jest tak że nie da się nogi przełożyć - ale zawsze jak ktoś wlezie/wylezie z tyłu to obkopane wszystko - ergo buciorami się haczy

Sprawdziłem EPER - faktycznie Julka ma pasy przybite i przyspawane - Bravo Mk2 (aka Stilo) ma regulację (Bravo Mk1 też było w najuboższej wersji nawet czyli dwa taborety i cerata) - może da się przełożyć wieszak z regulacją o ile plastik pasuje ? jednak to może być kwestia kurtyn - nie do przejścia

jak mam ponarzekać to tylny zderzak ma taką płaską cześć przy klapie - tam stoi woda i nie może spłynąć - w związku z tym kurz osiada tam w zwiększonej ilości jak wyschnie to nawet lakieru nie widać - a potem wsadź tam rękę żeby klapę unieść (a zapomniałem - nie unosi się klapy po wiązka pęknie hihihi)
    Przy parkowaniu jest ciężkawo, ale moim zdaniem lepiej mieć wygodną pozycję przez 99% (w czasie jazdy), a przy parkowaniu lekko się od oparcia odchylić.

To, że zbiera się woda w krawędzi zderzaka pod klapą jest dość głupie. Ja tam mam regularnie "błoto"...

Miejsca z tyłu na nogi jest malutko. Ja tam nie siadam, ale faktycznie, nawet, gdy wpakuje się tam szczupła nastolatka, to centralny mebelek i tył przedniego fotela dostają butami. Jedno dobre, że zima przeszła bez błota.. A dodatkowo trudno tam się w pas wpiąć. Każdy kto siada u mnie, potrzebuje dobrych kilku minut, żeby to zrobić (po ciemku). No i zagłowek trzeba za każdym razem podnosić. Ogólnie Julka jest autem 2-osobowym, te 2 miejsca na tylnej kanapie to wybitnie na "specjalne okazje".