Witajcie, czy wy też macie problem non stop ze złączem elastycznym wydechu ? Wytrzymuje ono u mnie rok, rdza i się rozpada. Czy można może go czymś zamienić ? stała rura ?
Witajcie, czy wy też macie problem non stop ze złączem elastycznym wydechu ? Wytrzymuje ono u mnie rok, rdza i się rozpada. Czy można może go czymś zamienić ? stała rura ?
Widocznie stosujesz tanie złącze. U mnie złącze ma 4 lata i ma się w dobrej kondycji. Podczas zakupu wybieraj droższe I bardziej elastyczne od tych tańszych.
Jest 156 2,0 TS, miała być GTV V6 2,0 TB, a jest ... kolejna 156 V6
U mnie też złącze pewnie znowu się posypało ( czyt. pierwsze wytrzymało ponad 250000km), bo strasznie brzęczy, rezonansuje przy obr. ok 2000 do 2500, a wymieniałem rok temu na jakieś polecane w szik-u , niby wzmacniane, zresztą wymieniłem już dwa tłumiki końcowe i owe złącze, dołożyłem tłumik przelotowy, wszystko szczelne, a fabrycznego dźwięku nie uzyskałem - tylko brzęczenie (katalizator nie ma na to wpływu) ...
No właśnie u mnie też rezonans aż ciężko wytrzymać, a wspawanie na zamówienie pełnej rury z kwasówki z odpowiednim półkolem załatwiło by sprawę ?
Ostatnio edytowane przez Bond 007 ; 18-05-2015 o 22:28