Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Wentylator nawiewu chodzi cały czas na 3-4 biegu

Użytkownik Ogier Avatar patalacho
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Alfa Romeo 1.9 JTD 105KM

Domyślnie

Jarek ściągnąłem panel wyczyściłem czujnik był mocno zakurzony, teraz czyściutki zobaczymy jak to będzie gdy klima będzie działać, dziś oddaje do mechanika na wymiane przewodu klimy i chłodnicy klimy. 1 i 2 bieg wentylatora działa normalnie.

Napisał by mi ktoś jak dostać się do czujnika temperatury zewnętrznej bo nie pokazuje mi w ogóle plus dodatkowo dioda od klimy mruga co wg niektórych może być tego skutkiem. Cycek mam pod lewym lusterkiem po otworzeniu od dołu widać tylko dwa kabelki.
    Ostatnio edytowane przez patalacho ; 18-05-2015 o 09:48

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Świebodzin
    Auto
    Alfa 156 2.4 przed FL

Domyślnie

Cytat Napisał patalacho Zobacz post
    Napisał by mi ktoś jak dostać się do czujnika temperatury zewnętrznej bo nie pokazuje mi w ogóle plus dodatkowo dioda od klimy mruga co wg niektórych może być tego skutkiem. Cycek mam pod lewym lusterkiem po otworzeniu od dołu widać tylko dwa kabelki.
    Mam to samo.Po ustaniu migania kontrolki klimatyzacji i włączeniu klimy .Wiatraki wieją ? czy nic się nie dzieję? Bo u mnie nic sie nie dzieje

Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Alfa Romeo 1.9 JTD 105KM

Domyślnie

Dostałem auto klima chłodzi, ale problem z trybem Auto dalej, bo włączeniu Auto dmuchawa na 3-4 bieg + mniej zimne powietrze czyli bez sensu. Mechanik mówi że nie mam czujnika temperatury zewnętrznej bo jakby miał to by pokazywał coś najczęściej -40 C, ja już nie wiem pomoże ktoś? Czujnik temp. wewnętrznej wyczyszczony/ Dioda od klimy po włączeniu zapłonu mruga przez jakiś czas potem już świeci, wiatraki chłodnicy dość często się załączają, jakieś pomysły?

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

Wiatraki się włączają bo klimatyzacja pracuje tak ma być. Bez czujnika temp . zew działania klimatyzacji automatycznej sobie nie wyobrażam. Musi wiedzieć czy na zewnątrz jest ciepło czy zimno czy potrzebuje załączyć kompresor od klimy itd. Na zagrać działa termometr?

Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Alfa Romeo 1.9 JTD 105KM

Domyślnie

Na zegarze po kliknięciu przyciskiem od temp i kasacji kilometrów nic się nie dzieje. Mechanik mówi że dziwne ale mógł mieć zwarcie i zablokował. Każe mi kupić czujnik i szybkę lusterka w razie jak pęknie bo różnie to jest ze ściąganiem. Jest jakiś spoko sposób na ściągnięcie tego szkła i dostanie się do czujnika?
    Ostatnio edytowane przez patalacho ; 19-05-2015 o 21:41