Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Chyba czerwca
    hehehe no powaliło mi się już zmieniam

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Trzymam kciuki żeby Giulia była pięknym autem, będzie mi cieszyła oczy kiedy będę ją widział na ulicy Bo wątpię że będzie mnie na nią kiedykolwiek stać
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    Trzymam kciuki żeby Giulia była pięknym autem, będzie mi cieszyła oczy kiedy będę ją widział na ulicy Bo wątpię że będzie mnie na nią kiedykolwiek stać
    Mnie też ( przynajmniej w pierwszym 10cio leciu ) ale ważne by marka się wzniosła na wyżyny . Oby ten model naprawdę zapoczątkował wielką serię zajebistych aut . I chce widzieć komentarz Clarksona - może będzie nowy "cytat" w prywatnej "Biblii" Alfiorza

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Haveblue Zobacz post
    O ile płynnie mówię i piszę i czytam po angielsku, to tego nijak nie jestem w stanie zrozumieć.
    No nie przesadzaj, ogólny wydźwięk można złapać. Tłumaczenie z Google Translatora...

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    A ja się jaram . (...) . WRACAMY!!!! .
    Facet w krótkim streszczeniu historii powstawania projektu bardzo się jara . Opisuje to z przekonaniem ,że kopary nam opadną w każdym aspekcie auta . Oby!!!!
    jesz za dużo surowego mięsa

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Zaraz, nie podbiła bo była przestarzała na starcie?
    Zastanów się co piszesz, naprawdę uważasz że Giulia będzie przestarzałym autem??? To znaczy co w niej będzie przestarzałe? Linia nadwozia, czy może silnik?
    Tak, dokładnie tak uważam. Myślisz że pokazanie modelu którego sprzedaż zacznie się co najmniej rok później to dobry pomysł? Tracisz największy argument jakim jest zaskoczenie, jeśli nie rozumiesz tych mechanizmów to nie będę Ci ich tłumaczył, tak po prostu jest. Jeśli chcesz zrobić coś z niczego, czyli dokładnie tak jak w tym przypadku to wszystko musi być zajebiście zgrane w czasie a pokazanie auta i wypuszczenie na rynek 12 miesięcy później to kpina.
    Ta zasada działa w przypadku aut dla wybranych, LaFerrari, Bugatti czy RR, tam pokazanie auta to złapanie bogatych dla których czas oczekiwania i limitacja aut podnosi prestiż, no bo auto które dostajesz od ręki każdy 'wieśniak' może kupić. A nowa AR ma konkurować ze zwykłymi autami. Jak będzie ładna a trzeba czekać rok to większość ludzi pomyśli "fuck it" i weźmie coś od konkurencji.
    Ostatnio edytowane przez kasztelan ; 19-05-2015 o 23:24

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał kasztelan Zobacz post
    Tak, dokładnie tak uważam. Myślisz że pokazanie modelu którego sprzedaż zacznie się co najmniej rok później to dobry pomysł? Tracisz największy argument jakim jest zaskoczenie, jeśli nie rozumiesz tych mechanizmów to nie będę Ci ich tłumaczył, tak po prostu jest. Jeśli chcesz zrobić coś z niczego, czyli dokładnie tak jak w tym przypadku to wszystko musi być zajebiście zgrane w czasie a pokazanie auta i wypuszczenie na rynek 12 miesięcy później to kpina.
    Ta zasada działa w przypadku aut dla wybranych, LaFerrari, Bugatti czy RR, tam pokazanie auta to złapanie bogatych dla których czas oczekiwania i limitacja aut podnosi prestiż, no bo auto które dostajesz od ręki każdy 'wieśniak' może kupić. A nowa AR ma konkurować ze zwykłymi autami. Jak będzie ładna a trzeba czekać rok to większość ludzi pomyśli "fuck it" i weźmie coś od konkurencji.
    Ale to jest gdzieś oficjalnie potwierdzone że będzie można kupić od lipca 2016?
    Coś mi umknęło czy masz jakieś swoje źródła?

Piszesz że tracimy zaskoczenie, największy argument - przecież właśnie wychodzi na to że 24 czerwca będziemy zaskoczeni jak nigdy - został dokładnie miesiąc i poza kilkoma opisami, które pojawiły się na fanpage Tipo 952 nie wiemy nic. Zdjęć zero.
    Wiadomo tylko że w Arese będzie niezły spektakl.

Pewnie gdyby Sergio czytał nasze forum to już dawno wypuściliby Giulię a Niemiec by płakał. Tyle tu cennych porad od fachowców.
    A tak wypuszcza przestarzałe auto i po co? Komu to do szczęścia potrzebne bo na pewno nie Polakowi...

Użytkownik Rowerzysta Avatar śmigacz
    Mieszka w
    Łańcut
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,6 TS 105 KM, Alfa Romeo Mito 1.4 105 KM

Domyślnie

Obawiam się, że nawet jeśli 24-go czerwca ujrzymy cud na kółkach, to i tak Alfa Romeo pozostanie na marginesie zainteresowań większości kupujących. Przekonanie w narodzie o awaryjności Alf jest bardzo głębokie. Moja 147-ka ma już co prawda kilkanaście wiosen, ale zawsze u typowego Kowalskiego najpierw wzbudza podziw, ale potem zawsze pada sakramentalne: "ale chyba często się psuje". Dosłownie ręce opadają i nie mam już nawet siły zaprzeczać. Oczywiście typowy Kowalski nie jest wyznacznikiem światowych tendencji, ale praktycznie w całej Europie marka ma garść zagorzałych wielbicieli, garść przypadkowych użytkowników i 90% ogółu, który Alfę kojarzy jako producenta samochodów może i pięknych, ale bardzo awaryjnych. BMW czy Mercedes nawet wypuszczając wóz drabiniasty opatrzony swoim logo nabiją lepszą sprzedaż niż Alfa. i trzeba długich lat by to zmienić. 159-ka oczywiście miała wady, ale była piękna, dobrze wykonana i awaryjnością nie odstawała od konkurencji (chyba że w niemieckich testach), a spektakularnego sukcesu nie odniosła. Oczywiście bardzo chciałbym się mylić i mam nadzieję że jednak w czerwcu cały motoryzacyjny światek padnie na kolana i odda pokłon nowemu dziełu Alfy Romeo.
    Były:
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 140 KM
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS 150 KM
    Alfa Romeo 145 1.4 TS 103 KM
    Jest:
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 105 KM Rosso Proteo
    Alfa Romeo MITO 1.4 Multiair 105 KM Rosso

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał śmigacz Zobacz post
    trzeba długich lat by to zmienić. 159-ka oczywiście miała wady, ale była piękna, dobrze wykonana i awaryjnością nie odstawała od konkurencji
    I właśnie 159 była modelem, który zaczął zmieniać stereotyp psującej się Alfy. Popatrz na testy/opisy używanych aut w różnych przedziałach cenowych - nie raz już czytałem porównania np. do Passata, gdzie padało stwierdzenie, że w rankingu awaryjności Alfa wypada lepiej od VW (np. diesel). Jeżeli Julka tego nie zmieni, to pomału ludzie zaczną to zauważać. Oczywiście nie mówię tu o totalnych laikach, którzy po 10 latach orientują się, że coś się zmieniło
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Luke77, a myślisz że ile będziesz czekał jak oni chcą obślinionym ludziom makietkę ulepioną z g..na pokazać?? Nie trzeba być geniuszem zarządzania i specem od wizerunku żeby widzieć że to się nie trzyma kupy. Odkąd Sergio jest CEO Fiata? Od 2004 roku, czyli śmiało można zwalić na niego całą winę za niepowodzenia AR. Co zrobił po wyczerpaniu możliwości sprzedaży 147/156/166 i pozostałych aut z tej grupy? Bo dla mnie wyglądało to tak "2005 koniec sprzedaży modelu X, yyyyyyyy, coś trzeba wymyślić, 2006 - yyyyy, macie pomysł? 2007-yyyyy, no czas najwyższy żebyśmy coś pokazali..., 2008-..., 2009-..., 2010-jest, mamy super hiper duper mega zajebiste auto które szturmem podbije rynek i sprzedamy 500tys. sztuk, 2015-auto wycofane ze sprzedaży po wyprodukowaniu 70tys. sztuk. I jak to się ładnie mawia chu.... wielki i bąbelki.
    Oczywiście daty i liczby podane przykładowo.