Trzymam kciuki żeby Giulia była pięknym autem, będzie mi cieszyła oczy kiedy będę ją widział na ulicyBo wątpię że będzie mnie na nią kiedykolwiek stać
![]()
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Tak, dokładnie tak uważam. Myślisz że pokazanie modelu którego sprzedaż zacznie się co najmniej rok później to dobry pomysł? Tracisz największy argument jakim jest zaskoczenie, jeśli nie rozumiesz tych mechanizmów to nie będę Ci ich tłumaczył, tak po prostu jest. Jeśli chcesz zrobić coś z niczego, czyli dokładnie tak jak w tym przypadku to wszystko musi być zajebiście zgrane w czasie a pokazanie auta i wypuszczenie na rynek 12 miesięcy później to kpina.
Ta zasada działa w przypadku aut dla wybranych, LaFerrari, Bugatti czy RR, tam pokazanie auta to złapanie bogatych dla których czas oczekiwania i limitacja aut podnosi prestiż, no bo auto które dostajesz od ręki każdy 'wieśniak' może kupić. A nowa AR ma konkurować ze zwykłymi autami. Jak będzie ładna a trzeba czekać rok to większość ludzi pomyśli "fuck it" i weźmie coś od konkurencji.
Ostatnio edytowane przez kasztelan ; 19-05-2015 o 23:24
Ale to jest gdzieś oficjalnie potwierdzone że będzie można kupić od lipca 2016?
Coś mi umknęło czy masz jakieś swoje źródła?
Piszesz że tracimy zaskoczenie, największy argument - przecież właśnie wychodzi na to że 24 czerwca będziemy zaskoczeni jak nigdy - został dokładnie miesiąc i poza kilkoma opisami, które pojawiły się na fanpage Tipo 952 nie wiemy nic. Zdjęć zero.
Wiadomo tylko że w Arese będzie niezły spektakl.
Pewnie gdyby Sergio czytał nasze forum to już dawno wypuściliby Giulię a Niemiec by płakał. Tyle tu cennych porad od fachowców.
A tak wypuszcza przestarzałe auto i po co? Komu to do szczęścia potrzebne bo na pewno nie Polakowi...
Obawiam się, że nawet jeśli 24-go czerwca ujrzymy cud na kółkach, to i tak Alfa Romeo pozostanie na marginesie zainteresowań większości kupujących. Przekonanie w narodzie o awaryjności Alf jest bardzo głębokie. Moja 147-ka ma już co prawda kilkanaście wiosen, ale zawsze u typowego Kowalskiego najpierw wzbudza podziw, ale potem zawsze pada sakramentalne: "ale chyba często się psuje". Dosłownie ręce opadają i nie mam już nawet siły zaprzeczać. Oczywiście typowy Kowalski nie jest wyznacznikiem światowych tendencji, ale praktycznie w całej Europie marka ma garść zagorzałych wielbicieli, garść przypadkowych użytkowników i 90% ogółu, który Alfę kojarzy jako producenta samochodów może i pięknych, ale bardzo awaryjnych. BMW czy Mercedes nawet wypuszczając wóz drabiniasty opatrzony swoim logo nabiją lepszą sprzedaż niż Alfa. i trzeba długich lat by to zmienić. 159-ka oczywiście miała wady, ale była piękna, dobrze wykonana i awaryjnością nie odstawała od konkurencji (chyba że w niemieckich testach), a spektakularnego sukcesu nie odniosła. Oczywiście bardzo chciałbym się mylić i mam nadzieję że jednak w czerwcu cały motoryzacyjny światek padnie na kolana i odda pokłon nowemu dziełu Alfy Romeo.
Były:
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 140 KM
Alfa Romeo Gtv 2.0 TS 150 KM
Alfa Romeo 145 1.4 TS 103 KM
Jest:
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105 KM Rosso Proteo
Alfa Romeo MITO 1.4 Multiair 105 KM Rosso
I właśnie 159 była modelem, który zaczął zmieniać stereotyp psującej się Alfy. Popatrz na testy/opisy używanych aut w różnych przedziałach cenowych - nie raz już czytałem porównania np. do Passata, gdzie padało stwierdzenie, że w rankingu awaryjności Alfa wypada lepiej od VW (np. diesel). Jeżeli Julka tego nie zmieni, to pomału ludzie zaczną to zauważać. Oczywiście nie mówię tu o totalnych laikach, którzy po 10 latach orientują się, że coś się zmieniło![]()
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html
Luke77, a myślisz że ile będziesz czekał jak oni chcą obślinionym ludziom makietkę ulepioną z g..na pokazać?? Nie trzeba być geniuszem zarządzania i specem od wizerunku żeby widzieć że to się nie trzyma kupy. Odkąd Sergio jest CEO Fiata? Od 2004 roku, czyli śmiało można zwalić na niego całą winę za niepowodzenia AR. Co zrobił po wyczerpaniu możliwości sprzedaży 147/156/166 i pozostałych aut z tej grupy? Bo dla mnie wyglądało to tak "2005 koniec sprzedaży modelu X, yyyyyyyy, coś trzeba wymyślić, 2006 - yyyyy, macie pomysł? 2007-yyyyy, no czas najwyższy żebyśmy coś pokazali..., 2008-..., 2009-..., 2010-jest, mamy super hiper duper mega zajebiste auto które szturmem podbije rynek i sprzedamy 500tys. sztuk, 2015-auto wycofane ze sprzedaży po wyprodukowaniu 70tys. sztuk. I jak to się ładnie mawia chu.... wielki i bąbelki.
Oczywiście daty i liczby podane przykładowo.