Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Dolot powietrza

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Kolanko nie jest pierwszych lotów, jak nic co było wkładane do tej pory do mojego samochodu. Kolejny relikt niezbyt udanej przeszłości.

Nie mam nic do zbrojonego silikonu i mam świadomość, że bez łączników się nie obejdzie. Jeśli carbon przerośnie mnie finansowo zakupię sobie czerwone kolanka na stronie, którą wrzuciłeś i będę je układał. Tymczasem co mi szkodzi zainteresować się i dowiedzieć jak jest dokładnie? Chyba każdy z Was zgodzi się ze mną, że carbonowy dolot to najlepsze, co można na chwilę obecną wsadzić do auta. Dążę do tego, aby w moim samochodzie stopniowo pojawiały się same najlepsze rozwiązania.

EDIT:
    Nawet jeśli okaże się, że dolot zrobią mi z kompozytu, a nie z węgla uważam, że jest to najlepsze co można sobie sprawić.
    Ostatnio edytowane przez Tytus9 ; 20-05-2015 o 13:26

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Cytat Napisał Tytus9 Zobacz post
    Nawet jeśli okaże się, że dolot zrobią mi z kompozytu, a nie z węgla uważam, że jest to najlepsze co można sobie sprawić.
    Trochę tego zdania nie rozumiem - przecież materiał potocznie nazywany karbonem jest przecież kompozytem. Kompozytem włókien węglowych i wypełniacza.

Co do dolotu z kolanek silikonowych i rur metalowych, są rozwiązaniem jak najbardziej poprawnym technicznie. Problem pojawia się, gdy w oryginale w dolocie były czujniki lub odma, ktoś to wycina lub zakłada różne dziwne filterki.

Jeśli Ci bardzo zależy, prototyp można wykonać samemu w warunkach garażowych np. z włókna szklanego

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mattman
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    E0 ROSSO

Domyślnie

Pozostaje jeszcze kwestia estetyczna, dolot z rury do tego silikonowe kolanka i na deser owiniete tasma izolujaca... hehe....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Też myśle ,że tanio nie będzie, ale niech Tytus pyta zobaczymy .Ja mam dolot jak na razie w stanie idealnym

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Cytat Napisał supabache Zobacz post
    Trochę tego zdania nie rozumiem - przecież materiał potocznie nazywany karbonem jest przecież kompozytem. Kompozytem włókien węglowych i wypełniacza.
    Masz rację. Zasugerowałem się podziałem dolotów na stronie producenta na carbonowe i kompozytowe. Oczywiście chciałem powiedzieć: "jeśli dolot zrobią mi z innego kompozytu...".

Użytkownik Rowerzysta Avatar ArturK
    Mieszka w
    Jelenia Gora
    Auto
    [156 2,4 JTD SW 2005]

Domyślnie

Cytat Napisał maras37 Zobacz post
    Dolot w sumie mam cały ,ale dla poprawienia skuteczności zasysania zimnego powietrza i lansu oczywiście mógł bym się skusić na taki dolot .Też myślę o całości od przepływomierza do przepustnicy,którą też mam na lince jak kolega ArturK . I tu pytanie do kolegi czy masz jak ja pierwsze wydanie gtv 3,0? skrzynia 5 tka ,na jednej sondzie bez dwumasu itd?

Oczywiście cena odegra tu najważniejszą rolę w moim zdecydowaniu się ,więc im więcej chętnych tym wcale nie lepiej tylko taniej...
    Tak jest, 1 wersja, skrzynia 5 i gaz na lince, 1 sonda i koło jednomasowe.
    Ostatnio edytowane przez ArturK ; 21-05-2015 o 20:46

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

skąd taką wiedzę macie?