Witam. Jak wygląda sprawa osuszacza w 156 1.9 16v 140km? Gdzie znajduję się takowy osuszacz ? Jakie koszty ewentualnej wymiany i jak diagnozować ewentualne zużycie ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Witam. Jak wygląda sprawa osuszacza w 156 1.9 16v 140km? Gdzie znajduję się takowy osuszacz ? Jakie koszty ewentualnej wymiany i jak diagnozować ewentualne zużycie ?
W chłodnicy klimatyzacji jest z boku.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Ok. Jak z wymianą i kosztami ?
Dodam że mam lekką nieszczelność w układzie i raz w roku trzeba dobijać. Spec od klimy powiedział że idzie to zrobić ale dużo rozbierania i jak zobaczyłem że jeden mechanik robi klime naraz przy 3 autach stwierdziłem że za duże ryzyko że nie poskłada tego jak powinien i zostanie mu dużo "śróbek"
osuszacz wymiana co 2 lata nie diagnozuję się go.
Ja nie mogę u siebie zlokalizować osuszacza. 156 1.9 JTD 8v 2000r. Nie ma go ani po prawej stronie pod zderzakiem ani nie widzę go przy skraplaczu (chłodnicy) klimy. Gdzie w takim razie może być? Presostat mam zamontowany na przewodzie klimy na górze koło zbiorniczka płynu chłodniczego.
u mnie osuszacz jest pod pozycją 2
Ktoś coś odnośnie wymiany ?
No to u mnie jest jakaś rzeźba. Bo układ przewodów wygląda u mnie tak samo (czyli poliftowo) ale osuszacza nie mam jw. pod nr 2. Presostat (poz. 8) też jest u mnie w innym miejscu zaznaczonym poniżej.
![]()
W przed FL na jednym przewodzie jest taka metalowa duża puszka.
Takie coś:
![]()
Przed FL ale wersja 16v ma tak jak na moim załączonym schemacie ? Czyli zintegrowana z chłodnicą klimatyzacji ?