Strona 44 z 74 PierwszyPierwszy ... 343536373839404142434445464748495051525354 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 737

Temat: Demontaż, naprawa podrapanej konsoli, zdjęcia oklein

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    AR 159 3.2 Q4 JTS

Domyślnie

Druciarze i tyle. Powinni owce wypasać. Choć i to za wiele.

Gdybyś miał fotki przed i po byłoby łatwiej. A tak to lipa. Szkoda spora bo tak jak pisałem cena w ASO ok. 1500zł. Dlatego nie pozwalam się dotykać byle komu do auta.

Co do hydrografiki to robiłem u siebie tzn. w UK choć u rodaka. Znajdź kogoś kto się zna na rzeczy a będzie jak nowa. Najpierw będzie zeszlifowana a póżniej pójdzie podkład. Dopiero na to hydro i kilka warstw lakieru.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Przemyśl
    Auto
    Alfa Romeo 159 tbi

Domyślnie

hydrografika robi robote na prązkowane aluminium? na czym polega ta metoda? i powtórzę pytanie. Czy są zakłady które się tym profesjonlnie zajmuja?

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    AR 159 3.2 Q4 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał andrijko Zobacz post
    hydrografika robi robote na prązkowane aluminium? na czym polega ta metoda? i powtórzę pytanie. Czy są zakłady które się tym profesjonlnie zajmuja?

Prążki trzeba najpierw zeszlifować powierzchnia musi być gładka. Czy lepsze od folii to nie wiem. Ja mam hydrografikę i mogę polecić. Na pewno są zakłady. Popytaj na forum. Ktoś Ci pomoże.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Przemyśl
    Auto
    Alfa Romeo 159 tbi

Domyślnie

czyli w efekcie końcowym "tracimy" prązkowane aluminium, i mamy zwykłą, płaską konsolę?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Mam zdjęcia przed i po myślicie że pomoże?

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    AR 159 3.2 Q4 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał andrijko Zobacz post
    czyli w efekcie końcowym "tracimy" prązkowane aluminium, i mamy zwykłą, płaską konsolę?
    Tak przy hydrografice tracimy prążki. Nie wiem jak jest z folią. Nie sądze że cokolwiek idealnie przyklei się do prążków. Płaska konsola oklejona profesjonalnie wygląda o niebo lepiej od jakiejkolwiek prążkowanej ale porysowanej.

Biegacz jak masz fotki przed i po to idź do nich i im pokaż. Nic nie tracisz. Faktem jest że jeśli się nie przyznają to kiepsko to wygląda. Już wyjechałeś z warsztatu i mogłeś sam to zrobić. Rozumiem że nie zauważyłeś podczas odbioru auta?

Użytkownik Romeo Avatar .Andrzej.
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    wiele

Domyślnie

Cytat Napisał biegacz.piotr Zobacz post
    Mam zdjęcia przed i po myślicie że pomoże?
    Oczywiście

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał Pierre Zobacz post
    Tak przy hydrografice tracimy prążki. Nie wiem jak jest z folią. Nie sądze że cokolwiek idealnie przyklei się do prążków. Płaska konsola oklejona profesjonalnie wygląda o niebo lepiej od jakiejkolwiek prążkowanej ale porysowanej.

Biegacz jak masz fotki przed i po to idź do nich i im pokaż. Nic nie tracisz. Faktem jest że jeśli się nie przyznają to kiepsko to wygląda. Już wyjechałeś z warsztatu i mogłeś sam to zrobić. Rozumiem że nie zauważyłeś podczas odbioru auta?
    Widzieć i może zauważyłem ale dopiero jak usiadłem na fotel pasażera to zauważyłem całość tego pięknego czegoś. Gadałem już z kimś z warsztatu i powiedziałem że będę z tym u nich. Trzeba było od razu zareagować wiem... ale wiecie jak to jest czasami...

Użytkownik Świeżak Avatar JakubL
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm Distinctive ERG/DPF OFF + CHT

Domyślnie

Witam,
    Polecam firmę: http://marco-hydrografika.pl/ . Ja robiłem lusterka i nakładkę na gałkę zmiany biegów. i jak tylko zdemontuje środek to też to zrobię. Zapraszam na stronę tam zdjęcia: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...rowana_-2.html

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał .Andrzej. Zobacz post
    Oczywiście
    Więc tak, byłem w tym warsztacie, na razie nie będę mówił nazwy bo zobaczymy jak sprawa się zakończy. W każdym bądź razie. Pan właściciel i Pan mechanik zobaczyli i powiedzieli że rzeczywiście się powgniatało... po czym jeden i drugi pan orzekli że trzeba to wymienić. Zapisali numer nadwozia i za 3-4 dni mają dzwonić aby podjechać i wymienić tą część. Mają zamówić nową oryginalną. Obyło się bez jakiś kłótni, wszystko na spokojnie. Mam nadzieję, że wymienią to i wszystko będzie ok.