Na zdjęciu kiepsko widać - to ścięcie jakie ma wymiary? Ogólnie nie widziałem takich rzeczy ale ja w sumie mało widziałem.
Na zdjęciu kiepsko widać - to ścięcie jakie ma wymiary? Ogólnie nie widziałem takich rzeczy ale ja w sumie mało widziałem.
Te ścięcie to jest znacznik, kiedy tarcza nadaje się do wymiany. Jeśli tarcza się zużyje do tego miejsca to należy ją wymienić. Takie coś ma teraz dużo tarcz różnych producentów. Parę lat temu wprowadziło to BREMBO, ale w innym formacie, u nich tarcza miała takie zagłębienie jakby od wiertarki nawiercone i jeśli tarcza się zużywała i do tego doszło to wtedy do wymiany.
Ostatnio edytowane przez MarcinPioneer ; 29-05-2015 o 07:26
Dużo nie zaoszczędziłeś, ja dałem 100pln więcej za komplet zimmerman z niewielkim rabacikiem☺
Przecież tarcza nie zużywa się na tej płaszczyźnie.BTW
Ostatnio edytowane przez sleyer3 ; 29-05-2015 o 08:07
takie nacięcia są na wielu tarczach nie wiem czy to nie jest max ogranicznik zużycia czasami... ale fakt trochę zaszaleli no ale jeśli tak robią to nie wiem czy Ci zareklamują...
o kolega wyżej potwierdził to co napisałem![]()
Ostatnio edytowane przez RoBeRt 147 ; 29-05-2015 o 08:20
Założyłem ATE z jakąś tam powłoką i też mają wcięcia także tak ma widocznie być. Po 10 tys musiałem stoczyć bo zaczęły lekko bić. Może kałuża, może myjnia albo upaliłem. Tak jak koledzy piszą , najprawdopodobniej to wyważenie.
No to najpierw czerwony hammerite a później zakładam ten zestaw. sleyer3 faktycznie nieźle kupiłeś, ale ja zawsze wolę wspierać naszą rodzimą gospodarkę![]()
Ostatnio edytowane przez Przemek147 ; 29-05-2015 o 09:08
Jasne ze lepiej wspierac polski przemysl .Tylko nie wszystko co na kartonie ma made in poland.jest polskie.Kupiłem polskie lozysko firmy BTA w intercars...mechanik smial sie jak montowal.W kartonie byl chinski szmelc.Po 3 tys km kupilem SKF i spokoj..
Od tego czasu zadnych zamiennikow.