Tam jest pasek (55230818). Po jakim przebiegu się to rozleciało i co dokładnie się stało? Urwał się czy coś innego?
Tam jest pasek (55230818). Po jakim przebiegu się to rozleciało i co dokładnie się stało? Urwał się czy coś innego?
Cubus jak chcesz uczyc to zdanie zaczynamy od duzej litery i nie zaczynaj zdania od wyrazu wiec bo wtedy dwoja bec
- - - Updated - - -
Tak pasek pękł po 128000 km po 5 lat i 3 miesiace. Samochod kupilem nowy w salonie
- - - Updated - - -
Tak pasek pękł po 128000 km po 5 lat i 3 miesiace.
No to chyba nic dziwnego,prawda?
Tyle ile powinien to wytrzymał, 5 lat lub 120000. No to głowica do roboty i nowy rozrząd.to nie jest tragedia
Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
JTD,TWIN SPARK,V6
Miernik grubości lakieru Fe/Al
Naprawa wariatora faz
Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
Informacje i możliwości-PW
myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
Naprawa Turbo
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html
KUPIĘ WARIATOR 50zł plus przesyłka za sztuke płace-OFERTY PW
Prawidlowo wymiana paska na 140000 km itak jest przewidzana przez serwis przeglady byly co 35000 km i wymiana oleju tez co 35000 km przekroczone 5 lat Nissan ma 8 lat na pasek
Tak pasek nawet jak nowy to maks dla niego 60tys o olej w takiej benzynie to co 10tys max zmiana, ale teraz sie stało to na co liczyli i zarobiąRozpie..dala mnie wiara w rozrzady i wymiana po ponad 100tys km... po takich w zyciu bym nie kupił zadnego silnika który miał wymiany olejów co 35tys km, olej nie ma zadnych własciwosci wtedy, i sie zaczynają problemy, myśle ze jak tak bedziesz dalej robił to Ci którąś panewke przy 200k km przyłapie.
Ale co ja tam wiem, przecierz nie mam stycznosci z Alfami i jezdze na rowerze
P.S. Misiu poprosiłbym to co zawsze![]()
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
Instrukcja przewiduje wymianę co 140 tys ale nie później niż 5 lat a w cięższych warunkach użytkowania co 4 lata. Polska z dużym zasoleniem/zapyleniem, jedną z większych w Europie amplitudą roczną temperatur i małą ilością dróg na których można auto "normalnie" użytkować zalicza się do krajów z większym zużyciem wszelkich elementów każdego pojazdu. Teraz nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem ale niech będzie to przestrogą dla innych.
- - - Updated - - -
Co 80-90 mogło by wystarczyć dla św. spokoju. Na oleju w tej benzynie też można śmiało robić 20 tys. Tylko, że przy koszcie wymiany rzędu 200 zł też bym to robił co 12-15 tys.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 31-05-2015 o 20:59
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW