to nie przetwornica tylko silnik od ustawiania pozycji swiatla. Jezeli bzyczalo i nie bzyczy to sie spalila i nie znizysz swiatla![]()
to nie przetwornica tylko silnik od ustawiania pozycji swiatla. Jezeli bzyczalo i nie bzyczy to sie spalila i nie znizysz swiatla![]()
1 To że coś jest zrobione w serwisie Fiata wcale nie musi być zrobione dobrze.
2 Który wahacz? Bo tam są trzy, dwa poprzeczne i jeden wzdłużny. Swoją drogą jaki masz przebieg bryki, według mnie przynajmniej 220-240tys?
3 Skoro jeździsz tylko w "niedziele" to LPG nie jest Ci potrzebne.
4 Co do szarpania, trzeba zdiagnozować czy to szarpanie jest podczas jazdy, podczas samej pracy silnika, czy podczas ruszania. Jeżeli podczas pracy silnika to pierwsze trzeba błędy sprawdzić na kompie ewentualnie test lambdy i przepływomierza, potem zobaczyć na świece, przewody, wydech czy nie jest dziurawy. Jeżeli podczas jazdy to przegub, mieszek rozerwany, niewyważone koło, skrzywiona felga itd. Jeżeli podczas ruszania to winne raczej sprzęgło.
Swoją drogą bryka przegląd niby przeszła ale sprawdz sobie na ścianie czy masz dobrze ustawione światła, bo gość pewnie to zlał a jak silnik regulacji lampy padł to bardzo prawdopodobne że są źle ustawione.
Byłem na przeglądzie u znajomego w zeszłym tygodniu i światła są ok, po wymianie kompletu świec juz nie szarpie, a co do LPG to tak czy inaczej nie jestem przekonany, a jak na razie spalanie w granicach 6-7 l/100 mnie nie przeraża![]()