Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Temat: Dzwięk padniętego koła dwumasowego ?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Świebodzin
    Auto
    Alfa 156 2.4 przed FL

Domyślnie

Cytat Napisał maciaba Zobacz post
    Z tego co mi wiadomo, regeneracja koła zamachowego dwumasowego jest w pełni uzasadniona technologicznie. Tam jest bardzo dużo elementów wymiennych więc nie ma się co obawiać. Wiadomo - nigdy nie będzie tak jak na pierwszy montaż, ale niestety alternatywy nie ma. Kupujesz "nowy", a tak naprawdę regenerowany. Z tym, że w tym przypadku regeneracja oznacza w zasadzie nowe koło dwumasowe.
    Szczerze to juz lepiej kupić używane niż regenerować.Regenerowałem 3 dwu masy każde w innej firmie.Trzy koła do alfy 156 2,4 bo w rodzienie posiadamy same alfy.I jedno padło po 2 miesiącach drugie po 4 miesiącach a trzecie po roku.Fakt jest gwarancja itd Ale po pierwsze wykręcają się jak mogą aby ci jej nie udzielić a jak udzielą to i trzeba te koło wykręcać nie masz do tego warunków to do mechanika i za demontaż zapłacisz 200 zł.Ja płaciłem za regeneracje koła 550-640 i 450 zł.A potem kupiłem trzy koła ze szrotu oczywiście sprawne jak ktoś wie jak sprawdzić czy koło jest sprawne to i gów... nie kupi i kulają mi się już 2 lata a za każde koło ze szrotu zapłaciłem 200zł.Moim zdaniem do 15 letniego auta czy 13 letniego kupowanie kółka za 1500zł to jest obłęd i mija to się z celem .

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rychuslu89
    Mieszka w
    Poznań, Poland
    Auto
    alfa romeo 166 t.s.

Domyślnie

w moim przypadku koło dwumasowe nadaje się do wymiany jak i łożysko oporowe też które niby by sie rozleciało niedługo tarcza wiadomo bo po to jechalem do mechaniora bo poslizg był

Whiplash
    Gość

Domyślnie

bo jak sie ma 2.4 20v 175KM to tam kolo jest fabrycznie zjeb*** ma plastikowym lozysku, ja ide teraz w kierunku sztywnego kola i tarczy z tlumikami skretnymi juz powoli wszystko sie robi, jak poskladam dam znac

Mieszka w
    Poznań, Poland
    Auto
    alfa romeo 166 t.s.

Domyślnie

Co do 16v 1.9 gdybym wiedział że takie koło istnieje plug&play to bym kupił , ja podejrzewam ciągle że przy 8v jtd miałem już jednomas założony bo pedał cieżkk chodził a skrzynia dawała rade przy 250tyś

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Whiplash
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rychuslu89 Zobacz post
    Co do 16v 1.9 gdybym wiedział że takie koło istnieje plug&play to bym kupił , ja podejrzewam ciągle że przy 8v jtd miałem już jednomas założony bo pedał cieżkk chodził a skrzynia dawała rade przy 250tyś

niestety trza przerabiac, tarcza z tlumikami i dociskiem z ar159 150KM i przeszczepienie w nia frezu z tarczy orginalnej czyli 23z w przypadku 20V ze skrzynia F40 a kolo wyslane do przerobki i wywazenia

Mieszka w
    Poznań, Poland
    Auto
    alfa romeo 166 t.s.

Domyślnie

F40 jak się nie myle było jeszcze w vectra c , czyli w sumie jak kanał dostepny i czasu dużo to można dłubać
    M32 wiadomo skrzynia niezaciekawa [emoji14]

Whiplash
    Gość

Domyślnie

tak ale inna dwumasa w oplu , f40 ma to do siebie ze jest pancerna i raczej ciezko ja bedzie zakatowac nawet na sztywnym kole i przy dynamicznej jezdzi, wiadomo w niskich obrotach bedzie auto bardziej wibrowac ale mi to nie przeszkadza

W moim temacie o aucie mozna zobaczyc jak wyglada przerobiona dwumasa bo tarcza i docisk sie dopiero robi

Mieszka w
    Poznań, Poland
    Auto
    alfa romeo 166 t.s.

Domyślnie

Odbiegając od tematu ar 16v
    F40 da rade przy 200tyś przeb program okolo 180hp 400nm ? I się nie rozje*ie ?

Whiplash
    Gość

Domyślnie

F40 w 159 jest seryjnie na 200KM, ja w swojej 156 będę mierzył w 250KM i 500nm tylko musze jeszcze połosie wzmocnić i Hampel z bmw e38 zapodać

Mieszka w
    Poznań, Poland
    Auto
    alfa romeo 166 t.s.

Domyślnie

Myslalem ze taniej wyjdzie inqestowac w czesci ar 156 gta jesli chodzi o hamulce