Wycie słychać z pompy bo przez urwane/zapchane sitko pompa sie zapowietrza i hałasuje.
Wycie słychać z pompy bo przez urwane/zapchane sitko pompa sie zapowietrza i hałasuje.
Zbiornik wymieniony pół roku temu a druga sprawa to nie jest wycie od pompy wspomagania bo wiem jaki wydaje. Ten dźwięk słychać już w momencie wlozenia kluczyka do stacyjki. I często się pojawia jak jest ciepło.
Ostatnio edytowane przez Piotrek156StCe ; 10-06-2015 o 12:39 Powód: Literówka
pompę wspomagania może być słychać dopiero po uruchomieniu silnika
To co to jest za buczenie ?
A regulator ciśnienia paliwa? Czytałem w innym temacie że się zaciera.?
Witam,
U mnie problem pompy (jeżeli to faktycznie pompa) objawia się ciągłym brzęczeniem. Nie słabnie podczas jazdy, cały czas wyje. Samochód z roku 2010, 1.9 jtd 8V 85kw. Płyn w zbiorniczku zielony, nie bulga, nie pieni się. Powinienem wymienić płyn na czerwony, czy też może to co innego? Poniżej link do filmiku z nagranym brzęczeniem.
https://youtu.be/m3DjVMuvB5o
Proszę o jakieś wskazówki.
Jak wygląda uszkodzone sitko w zbiorniczku?
Bo u mnie coś wymieniali płyn i wywaliło sitko do góry czy jakoś tak i nei bardzo da się coś z tym zrobić. Da sie czy zbiorniczek do wymiany?
Niestety się nie da bo jest w zbiorniczku scianka grodziowa . Nowy zbiorniczek już sitka nie ma więc problem się nie powtórzy . Ja nie wymieniałem płynu bo uważam to za naciąganie na kasę i moim zdaniem na problemy ( na płyn zielony - jeżeli auto już jest leciwe ) . Skoro nie ma sitka to płyn już się pienił nie będzie ani nie będzie zapowietrzenia pompy . Zielony płyn jest "wodnity" i jak koledzy pisali wcześniej - przy już nadgryzionej zębem czasu maglownicy przyśpieszy wycieki i jej agonię . Jedyny plus zielonego płynu to lżej działające wspomaganie .