U mnie było około 32 stopni a auto pokazywało 38 stopni - zawsze trzeba brać poprawkę na mocne nagrzanie auta i samego czujnika![]()
U mnie było około 32 stopni a auto pokazywało 38 stopni - zawsze trzeba brać poprawkę na mocne nagrzanie auta i samego czujnika![]()
Czujnik zewnętrzny jest w lusterku. Według mnie jednak lusterko w środku złapie wieksza temperature niż otoczenie. Mam tak samo i nie zwracam uwagi. Zimą biorę pod uwagę temperature która pokazuje na samym początku zanim się auto nagrzeje, a latem dopiero po przejechaniu jakiegoś dystansu![]()
Mam to samo, bylem pare dni temu we wrocławiu postała na słoncu i na zewnatrz bylo kolo 32 a po odpaleniu bylo 43 wg czujnika, temperatura dopiero po przejechaniu spadła z 43do 40/40,5 jadac po wrocławiu i potem na a4 spadła do 37,5.
Z tego co zauwazyłem to temperature w czasie jazdy dobrze bedzie pokazywal (pokrywalo sie ze wskazaniami termometru na drodze z lubina do polkowic-roznica byla zwykle 1-2 stopnie)
Dla pocieszenia golf 6 ma czujnik w niemal tym samym miejscu i zachowuje sie w podobny sposob w upalne dni.