Strona 71 z 90 PierwszyPierwszy ... 21616263646566676869707172737475767778798081 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 899

Temat: IV ogólnopolski zlot miłośników Alfa Romeo 166 12-15 czerwca 2015

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

No, no, no starczy tego podniecania się.

Teraz naga prawda o zlocie 166*

Miejscówka
    Przede wszystkim chciałem zapytać, czemu zlot odbył się tak daleko? Nie można było tego bliżej Warszawy zrobić, np w Ząbkach? Naprawdę się nie dało? Trzeba było pojechać na jakąś wiochę z dala od uroków cywilizacji. Wyobrażacie sobie, że nie było w pobliżu nawet trasy szybkiego ruchu! Tylko cisza, spokój i zielono dookoła. Na szczęście właściciele hotelu codziennie palili śmieci w spalarni, więc trochę cywilizacji się zakradło.
    Wieczorami spać się nie dało, bo rechotały żaby z sadzawki, rano spać się nie dało, bo od 3 wszystkie okoliczne koguty urządzały koncert, w dzień spać się nie dało, bo wycieczka..
    Sam hotel też lipa. Nie było siłowni, ani basenu. Wykończenie pokojów takie sobie, nie było nawet lampki przy lustrze w łazience. I te tony gipsu pod sufitem. Telewizor za to był. Nie wiem po co, bo nikt nie oglądał. A w lustrze się przeglądałem..
    Za to codziennie robiliśmy grilla. Naprawdę super. Nawet nie było czuć, że obok wybiło szambo..

Ludzie.
    Tak naprawdę impreza powinna się nazywać zlot alkoholików i ich opiekunek do dzieci. Praktycznie każdy przyjechał z dzieckiem. Np. my z Martą, Marek z Szymonem, Danus z synem i córką, Endrjus z psem, KaaC z Czesiem itd.. Tylko rain przyjechał sam.. Na szczęście z córkami przyjechał też Markach123, i jego córka przejęła opiekę naszych dzieciaków, dzięki czemu mogliśmy robić to, po co przyjechaliśmy..
    Nikt trzeźwy chodzić nie mógł. Naprawdę już od samego początku widać było, że spotkali się miłośnicy motoryzacji. Zestaw podarunkowy dla uczestników składał się z czterech browarów i dwóch kufli. Do tego szybko okazało się, że dwie kegi piwa to stanowczo za mało na dwa wieczory.. Wszystko to uzupełnialiśmy domowymi nalewkami, muniumuniu, a paprykarze zalali do tego whiskacza.
    Powiem Wam, że po takich wieczorach, nawet ta wąskotorówka sprawiała wrażenie pendolino..

Samochody
    Tu też nie ma się co podniecać. Było parę 166, Skoda i jakieś Tico w kolorze Rosso Proteo, chociaż Tico było chyba miejscowe. 166 każda była inna. Niektóre były czyste, niektóre brudne. Były z nowym lakierem, były bez lakieru na dachu. Były złożone 166 i były rozebrane. Za to do każdej wtyczkę włożył nasz kolega w sztywnym daszku Danus77.

Także teraz już wiem, dlaczego Masa625 nie zdecydował się na przyjazd. Ale chociaż go nie było i tak był najżywszą postacią na zlocie..

* mam nadzieję, że każdy zrozumiał historię opowiedzianą w krzywym zwierciadle

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Użytkownik Świeżak Avatar owczar
    Mieszka w
    DLW
    Auto
    AR 164 2.0 TS , AR 166 JTD ,AR Brera 2.4 Jtdm

Domyślnie

Ja z rodzinką też już w domu.Nie bez przygód,o których potem.
    Oceniając w skali do " 6 " , to bym ocenił na :
    1 - za to że miałem najsłabszą alfę na zlocie i że na powrocie wywinęła mi psikusa
    6 - dla organizatora ( -rów ) , jak i pozostałych fanów marki którzy uświetnili swoją obecnością zlot
    6 - za miejscówkę która pasowała dla dorosłych jak i dla dzieci

Jak widać na zdjęciu , atmosfera na zlocie sprawiła że przyjaźnie zapoczątkowały się nawet u najmłodszych.

A teraz prę słów o psikusie który dostałem z samego rana na wyjeździe ze zlotu: zaczęło mi się ślizgać sprzęgło i powrót do domu był bardzo rekreacyjny.Niedzielni kierowcy mocniej depczą po gazie , ale to spalanie w granicach 5,5 l / 100 - było jedynie pociechą.Pytam czy komuś już siadł docisk w JTD - ponieważ podejżewam że padł docisk.Wczoraj jeszcze wszystko ok , a z rana się ślizgało sprzęgło.Objaw jeszcze taki,że pedał sprzęgło chodzi z mniejszym oporem niż wcześniej.Jaka diagnoza chłopaki ?

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Sławek, padłem

Następnym razem trzeba skleić na zlocie jakiś mini kabaret + kalambury w stylu "odgadnij markę samochodu"
    W połączeniu z tymi kegami to może być mega zabawne!

- - - Updated - - -

Cytat Napisał owczar Zobacz post
    Jaka diagnoza chłopaki ?
    Alfa chce nowy zestaw sprzęgła + chip, bo teraz focha strzeliła po tej przebieżce z Czesiem
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Sławek, oplułem ekran ze śmiechu, bardzo dobra interpretacja. Dobry cytat do pamiętnika cała prawda dobra z Ciebie postać

Użytkownik Fachowiec Avatar KaaC
    Mieszka w
    Gostyń/Leszno/Rawicz
    Auto
    AR 166 2.4M-Jet 06r

Domyślnie

Z racji tego, że jestem lekkim leniem, a raczej nie miałem czasu pisać wcześniej tak więc coś ode mnie :
    Marek z początku miałem Cię za gościa charakterem rodu tego zdjęcia z komixów hehe Zaś po rozmowie wywarłem całkiem inne zdanie o Tobie, wporzo gościu ciut za poważny (poważnie się w trumnie leży) i więcej luzu stary

Tomaz, Przyznam rację - szkoda, iż nie mieliśmy więcej czasu pogadać, że tak nawet powiem nie gadaliśmy wcześniej bo jednak ten dystans nowej osoby był (wiadomo zawsze jakie są początki heh)
    Ty masakrycznie przypominasz mi gościa z American Pie :

Ale.. Wracając do zlotu to reasumując całość powiem tak, CZEMU NIE TYDZIEŃ? Było mega dobrze nie było stypy jak to kiedyś Masa625 stwierdził "wyjazd rodzinny, nie zlot" - uważam, że starsze osoby od nas dobrze się z nami dogadywały, odnośnie hotelu mnie się bardzo podobał łóżko bardziej wygodne nawet jak się spało (wtłoczony na raz haha - joke), niż moje w domu
    Ktoś pisał u góry o TV u nas grał praktycznie non stop EskaTV musiała huczeć jak i kabarety.
    Łazienka niczego sobie chociaż ciśnienie było tak zajebiste, że mało co paznokci z nóg nie pościągało

Fajne jest też to, że nie było rozmów 100000% o 166 tylko o innych rzeczach tych prywatnych jak i służbowych.
    Co do konkursu świetny motyw ze zdjęciami, aczkolwiek później to podnoszenie ręki nie współgrało wszystkim może za rok jakieś kartki ze zdjęciami z osobna dla każdego ?

Wracając do Marka podziw za tak dobrą organizację, świetną atmosferę, żonkę do pogadania i ogólnie za całokształt

Owczar - wiedziałem, że będzie miał kompleksy, ale spokojnie. Też ryczałem, że moja Alfa nie jedzie bo Czesia ma 136hp, a przy 200km/h robiła z moją 150hp co chciała.. Ale spokojnie - 175hp utarło mu nosa

P.S Żona za felgi nie zabiła, ale może za chipa to zrobi
    P.S 2 Również pozdrów żonkę świetna kobita

Dla sąsiadów z klawego pokoju nr 18, jesteście mega kontakt został na pewno nie raz się zobaczymy 3majta się tam

Madmaxy - Zbokole od pierwszego wtłoczenia - zapieczętowane bhaha

No i jak tylko dam podkład muzyczny do Pawła zakupów pod hotelem to wrzucę ten filmik

A no i bym prawie zapomniał,

Rafał, miałem Cię za jakiegoś staruszka przez tel tymczasem żwawy, młody byczek z Ciebie hehe

No i szykuję się na zlot za rok, ale ten następny już z Lidią
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1270486642_by_KoniecImprezy_500.jpg
Wyświetleń:	242
Rozmiar:	59.5 KB
ID:	169961   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	klein fod 25may10 (1).jpg
Wyświetleń:	176
Rozmiar:	69.0 KB
ID:	169962  
    Ostatnio edytowane przez KaaC ; 15-06-2015 o 21:33

Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.

Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
    Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
    Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
    Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
    Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?

Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
    Zrobić kompleksową diagnostykę ?
    Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
    Załatwimy nawet programowo !

Zapraszam na nasz warsztat.

Użytkownik Romeo Avatar madmax-y
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    AR166 2,0TS.;HS VT600;AR 145 1.4 Bx Była

Domyślnie

Sławek - Dziękujemy , że odważyłeś się napisać całą prawdę i tylko prawdę o zlocie

Maniek wcale nie miałeś najsłabszej belli ,to nasza jest najsłabsza 2.0 i na dodatek Ts .No i pocieszenie,że nie tylko nasza miała focha , do samego domu jechaliśmy na otwartych szybach ,nawet wówczas jak zaczęło padać

Kaac-u - kto jest większym zbokiem , ale było miło i fajnie Was chłopaki poznać z innej strony Pozdrów Alberta .

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Ja juz po prostu mam za sobą lata śmiania się ze wszystkich głupot
    Odnośnie konkursu to mam wrażenie ze jednak lepiej same pytania. Na zdjęciach za długo myśleliście. Jak przed wyborem zony do tej pory zwycięzcy by nie bylo

Użytkownik Fachowiec Avatar KaaC
    Mieszka w
    Gostyń/Leszno/Rawicz
    Auto
    AR 166 2.4M-Jet 06r

Domyślnie

No i co wam powiem Panowie, że żałuję, iż nie przejechałem się wcześniej 166 3.0v6 zanim w drugiego Diesla wsiadłem hehe

Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.

Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
    Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
    Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
    Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
    Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?

Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
    Zrobić kompleksową diagnostykę ?
    Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
    Załatwimy nawet programowo !

Zapraszam na nasz warsztat.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał KaaC Zobacz post
    No i co wam powiem Panowie, że żałuję, iż nie przejechałem się wcześniej 166 3.0v6 zanim w drugiego Diesla wsiadłem hehe
    Hehe, no sam się dziwiłem jak czytałem Twój temat, że tak na żywca bez jazdy V6 się zdecydowałeś
    Dźwięk robi swoje.
    Ale Ci powiem, że bardzo fajnie Twoja lata, nie masz co żałować. Naprawdę dobrze się odpycha i jest w dobrym stanie
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar longman87
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa 166 3.0 v6 Busso

Domyślnie

Cytat Napisał KaaC Zobacz post
    No to Ci narobiłem
    Podobalo sie?

Rydwan z czerwonymi taboretami daje rade