Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomito
    Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    zestaw czerwone auto, czarne fele i czerwone zaciski, to ciekawy zestaw.
    dziwi mnie jednak ZE NIKT NIE WSIADA DO SRODKA.
    czy to, co jest w srodku, to na razie... atrapa?
    Raczej na pewno. Chyba, że poza failem designu karoserii nastąpił regres w materiałach użytych do wykończenia wnętrza (czyt. jest gorzej niż w Giuliettcie) i nie chcą ludziom terapii szokowej robić.

Wczoraj jeszcze liczyłem na cud... jednak jak to w życiu bywa one się nie zdarzają. Może po pierwszej fali zwrotnych opinii z branży zmienią ją co nie co, może... Ja jednak patrząc na nią widzę charakterystyczny dla BMW koniec tylnych drzwi, tylne światła to mi się grupa VW kojarzy, przód jakoś napompowany, takie dziwadło. W 1998 pod blokiem zaparkował sąsiad, pracownik FAP demonstracyjną 156... ludzie z bloków wychodzili i oglądali w tym i ja, marzyłem o takiej... za tym co teraz pokazali nikt się nie obejrzy, bo jest po prostu zwykłe, przejdzie bez echa.

Co zwraca moją uwagę to próba przypodobania się odbiorcom aut amerykańskich, nie powinno to dziwić, tam AR upatruje spory rynek. Tak ten przód mi się kojarzy z amerykańskim muscle car. Osobiście wybrałbym Dodge Charger'a, auto jakoś bardziej spójne, nie udające niczego. W sumie to projektanci chyba czerpali właśnie m.in. z tego modelu Dodge'a, potem wkomponowali trochę BMW, Mazdy i detali z grupy VW i ot mamy nową Giulię.

W styczniu byłem w salonie AR, bo już czas znaleźć następczynię mojej 156. Gdyby nie te materiały wewnątrz Giulietty to bym brał ją w ciemno, no nie jest to kombi jakiego poszukuję ale OK, tym bardziej że rocznik 2014 był w super pieniądzach jak za nowe auto. Pracownik powiedział abym się wstrzymał do premiery nowego modelu... tak też zrobiłem... no i kicha, przynajmniej dla mnie. Teraz moja 12-letnia 156'stka zyskała w moich oczach, mam na prawdę ponadczasowe, bezkompromisowe auto. Tym samym akcje Giulietty poszły w górę, teraz chętniej pogodzę się z tymi tandetnymi plastikami.
    Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
    Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    mnie się podoba obecne logo, znaczy dotychczasowe i mam prawo wyrazić swoje zdanie, od tego jest forum.
    Logo AR to najładniejsze logo w branży moto.
    Tymczasem oni go upraszczają.
    Ciekawe czy to uproszczone będzie się nadal złuszczać i blaknąć na furze wartej półtorej stówy....
    Nowe logo to tylko lifting tła, likwidacja podziału i tyle. Kolory pozostają. Choć jest drugie logo B&W. Zmiany są chyba po to, żeby można było takie logo B&W zrobić.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

Jak dla mnie to lifting powinien objąć scudetto, za dużo tego siatexu z przodu. Halogenów coś nie widać :-) I plus za carbon na desce, skończy się wreszcie rzeźba z folią :-D

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Trochę wstyd Panowie, że nie zauważyliście różnicy w logo Alfy Romeo (proszę nie mylić z "czarno białym").

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MichAlfa
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    147 1.9JTD 16v 167ps, 370Nm~

Domyślnie

Michał666.. zdaje się, że od 2016r WSZYSTKIE Alfy będą miały w PODSTAWIE napęd RWD

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1511327_893662027346867_6836153454912521847_n.jpg
Wyświetleń:	666
Rozmiar:	36.8 KB
ID:	170907  

Użytkownik Maniak resoraków Avatar alcapone154
    Mieszka w
    Nad Krakowem
    Auto
    159 2.0 / ex147

Domyślnie

Chce takie u siebie :d

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Golf VII

Domyślnie

Witam Wszystkich bardzo serdecznie, to mój pierwszy post tutaj chociaż czytam forum od paru lat

Co do nowej Alfy to podzielam zdanie tych co piszą, że za mało tu włoskiej stylistyki. Parafrazując klasyka "za mało Alfy w Alfie". Oczywiście przód auta budzi największe kontrowersje i tak naprawdę oceniać będzie można dopiero "na żywo" ale...

https://www.youtube.com/watch?featur...0JqaCAN0#t=125

jak zatrzymam film w 2:05 min to mam wrażenie, że komuś zabrakło pomysłu na jakiś ciekawy przedni spoiler, wszystko jest jakieś obłe i "napompowane" (pomijając metr kwadratowy siatki ogrodzeniowej jak już ktoś wcześniej wspominał), do tego światła, pomijając ich stylistykę, wyglądają po prostu staro, tak jakby ten model miał wejść na rynek 4-5 lat temu. Teraz nawet poliftingowe A6 wygląda przy Giulii "nowocześniej", bo czy ładniej to już kwestia gustu, mi się te nowe audi z tą wielką "dziurą" na środku nigdy nie podobały.

http://www.netcarshow.com/audi/2015-...llpaper_03.htm

Chyba właśnie to zdjęcie co macie na stronie głównej:

http://www.gazeta.alfaholicy.org/wp-...eo-Giulia5.jpg

pokazuje jak powinna wyglądać nowa Alfa, nowocześnie, agresywnie ale we własnym włoskim stylu. Tego tej nowej Alfie brakuje, jest takim zlepkiem z różnych aut, niby nie brzydkie a wydaje się, że już powinna dostać jakiś lifting.

Zgadzam się również z komentarzami, że słupek "c" jest jakiś zbyt zwyczajny, tylne światła powinny być ciekawsze, bo samo porównanie z BMW serii 3 i stwierdzenie, że przecież ładniejsza to za mało. Bo na rynku jest parę ciekawszych sedanów od 3-ki i to w świecie premium jak nowe Jaguary, czy choćby obecna od paru lat 6-ka Mazdy.

Pozdrawiam !

Użytkownik Świeżak Avatar Michał666
    Mieszka w
    Chojnów / Wrocław
    Auto
    02' Alfa Romeo 166 2.4JTD

Domyślnie

Cytat Napisał MichAlfa Zobacz post
    Michał666.. zdaje się, że od 2016r WSZYSTKIE Alfy będą miały w PODSTAWIE napęd RWD
    Jeśli to prawda to jest to najlepsza decyzja jaka mogła paść, aby "ratować" markę AR.

Co do loga - o dziwo mi się podoba Chociaż wolę obecne ze złotymi wstawkami (dodają prestiżu )

Alfaholizm - najpiękniejsza choroba na świecie. Nieuleczalna.

Użytkownik Rowerzysta Avatar dareknewry
    Auto
    '08 159 Ti 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Czy wiadomo juz kto projektowal Giulie?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar coxu
    Auto
    Megane 3RS CUP-S

Domyślnie

A i idealnie by było, jakby alfa dzięki giuli wróciła do sportów motorowych, np. wtcc albo dtm

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	FB_IMG_1435180058705.jpg
Wyświetleń:	647
Rozmiar:	30.5 KB
ID:	170909  
    Ostatnio edytowane przez coxu ; 24-06-2015 o 22:10
    Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)