Porownywanie Giulii do czołgu to wg mnie nieporozumienie patrząc na wagę tego autaChyba jednak wolę czołg który waży 1,5 tony niż stylistycznie auto z wyglądu "piórko" a z wagą rzeczywistą ~2 tony
Podobnie z wieszczeniem updaku marki itp. Marka przetrwa i da sobie nieżle radę - zobaczycie.
Trzeba patrzyc na realia w ktorych znalazla sie branza motoryzacyjna, a Sergio (którego tutaj tak się nie lubi) może się okazać wbrew pozorom świetnym strategiem w tym względzie, który wyprowadził markę obronna ręką z kryzysu i zapewnił jej finansowanie, kosztem oczywiscie oburzenia wielbicieli marki i opoznienia wejscia na rynek nastepcy 159.
Po porstu trzeba trochę doprecyzować oczekiwania, a wszyscy się przyzwyczaili, że AR będzie wiecznie produkować auta i do nich dokładać.
Dla mnie też istnieją obecnie tylko dwie marki Alfa i BMW i bez jakiegoś plucia itp powiem szczerze, byłem zakochany w 159 - nie widziałem wad tego auta, ale mi przeszło. Teraz mam porównanie właśnie do trojki BMW powiedziałbym w zasięgu przeciętnego Kowalksiego i niestety nie ma racji ten kto pisze że 159tka prowadzi się lepiej, nawet wersja TI. Po porstu Beemka i RWD zapewnia zupełnie inne doznania, podobnie dźwięk R5 3.0, mozliwosci tuningowe, skrzynia itp to tez dwa rozne swiaty. A na koncu wisienka spalanie: jak to jest że 300 konna benzyna pali porownywalnie do wersji diesel 2.4 TI 250 koni (przyspieszenia cos ok 6 sekund tej pierwszej vs pewnie ~8 drugiej? ktos mi to wytlumaczy ?![]()
Także to że ktoś kogoś wyprzedził chwilowo na zakręcie - o czym to świadczy? o niczymco najwyzej o umiejetnosciach kierowcy.
Żeby nie było 9tka to nadal sensowne auto i tez sprawia mi frajdę w dluzszych podrozach, ale niestety nie ma co porównywać, podobnie jakość wykonania - na pewno srodek jest bezdyskusyjnie ładniejszy w ali.
Także peaceFajnie, że Giulia odwraca te trendy. Osobiście im wiecej ogladam filmow i zdjec to coraz bardziej mi sie podoba - jest alternatywa.