Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

dajmy giulii czas a malkontenci wypad z tematu
    nie ma co wrozyc zobaczymy co bedzie i jak hamburgery przyjma taki piekny samochod
    nie ma co byc madrzejszym od radia
    dla mnie pomimo ze mam na podworku alfe i passata alfa daje duzo wiecej frajdy jest ladniejsza itd i bede interesowac sie caly czas ta marka nawet jak nie bedzie 156 (mam chec na 166 ale mniejsza z tym)na podworku bede milo wspominac
    teraz pozostaje czekac na suva itd
    zobaczycie giulie na zywo z tym silnikiem bedziecie lac po majtach wtedy malkontenci zmienia zdanie
    Ostatnio edytowane przez dereza ; 26-06-2015 o 17:41

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Radosuaf : wężykiem dla potomnych powyższe podkreślmy!

Otóż to. Nawet nie ma na tym forum działu "sport", "trackday" czy czegokolwiek w tym stylu.
    Ciekawe czy te kilka 4C u nas w kraju się sprzedały - pojawiają się na torach ? czy również właściciele boją się że spsują jakiś dyferencjał jak w GTA? I później będą musieli 4C w Polmozbytach naprawiać oj...

Ale : Giulia ze skoncentrowaniem (przynajmniej w prezentacji) na technologię a zatem JAZDĘ (tak sądzę) - daje nadzieję na powrót może kiedyś do zaistnienia Alfy Romeo w sporcie bardziej czy mniej poważnym. Niczym jeszcze nie jest, poza tą nadzieją na kierunek właściwy czyli jazdę . Ale dotąd nadziei nie było więc cieszmy się i radujmy

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Dzień dobry, to ja wrzucę trochę. Spodziewałem się od włochów czegoś lepszego, chodzi o linię, wygląd i jakie emocje budzi.
    BMW wrzucone przez kolegę wyżej jest zimne i wyrachowane, perfekcyjne, zaprojektowane przez niemieckiego inżyniera widać gość ustatkowany, żona, dzieci dom praca. Bez polotu bez życia bez adrenaliny. Jaguar ospalec równie perfekcyjny ale tu już wyczuwamy nutkę ekstrawagancji ale wciąż to auto z wyglądu nie porywa. Przypomina eleganckiego biznesmena, który czasem lubi wciągnąć kreskę koki ale na co dzień jest przykładnym obywatelem. No i Alfa tu mam natłok uczuć i przemyśleń. Ja to widzę tak: projektant wziął audi, bmw, jaguara, lexusa, alfę. Wziął 10g haszu, dolał z litr grappy wrzucił do blendera zmiksował a potem wyłoił na hejnał. I tak nawalony i naćpany z flashback-ami tego co pił chwycił się za rysowanie. Efekt? Alfa wywołuje emocje podobne do naćpania i nawalenia się, są chwile wyniosłe i pełne ekscytacji a za chwilę dołowania się i smutku. Odbijająca się czkawka po tym co wrzuciliśmy do blendera daje odzwierciedlenie prowadzenia rysika projektanta. Za dużo w tym surowości przetłoczeń i perfekcyjnych linii zerżniętych z BMW i lexusa, za dużo elegancji z jaguara i za dużo prostactwa z Audi. ZA MAŁO spontaniczności trochę stłumionej agresji, długich gładkich linii a zarazem zdystansowanego pazura. Giulia jest jak przedwczesny wytrysk, którego się nie spodziewałeś. Pierwszy rzut oka I JEST WOW!!! Patrzysz... Patrzysz.... i... jest takie ehh... i czar pryska tak jak cudowny sex przez przedwczesny wytrysk. Mogę tu zostać zlinczowany ale takie jest moje zdanie. Nawiążmy do poprzednika 159, która jest elegancka a zarazem ma elementy takie pretensjonalne, wyrachowane i agresywne. ALE wszystko do siebie idealnie pasuje a tym samym tworzy równowagę w wyglądzie tego auta. Giulia jest krzykliwa po BMW, pretensjonalna po Audi, wyrachowana po lexusie, szczypta elegancji po jaguarze i abstrakcyjne jak na włochów przystało elementy, które się ze sobą gryzą! To była kwestia wyglądu, liczę po cichu, że będzie wersja bez tych spoilerów, nieco łagodniejsza i stonowana jak 159. Co do osiągów i technologi w niej zastosowanej jeśli to cała prawda co przeczytałem to jestem pod wrażeniem. Wyłączanie 2 cylindrów podczas miejskiej jazdy. Nareszcie duży silnik nie zje Cię w mieście. Aerodynamiczna stabilizacja toru jazdy podziękujmy za to Ferrari i Pagani itd. itd. Dziękuję za uwagę

Może... za 10lat będzie mnie stać tak jak na GT
    Ostatnio edytowane przez mlody354 ; 26-06-2015 o 18:00

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mklimko
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Volvo XC60; była Alfa 159 SW

Domyślnie

Cytat Napisał mlody354 Zobacz post
    Dzień dobry, to ja wrzucę trochę. Spodziewałem się od włochów czegoś lepszego, chodzi o linię, wygląd i jakie emocje budzi.
    BMW wrzucone przez kolegę wyżej jest zimne i wyrachowane, perfekcyjne, zaprojektowane przez niemieckiego inżyniera widać gość ustatkowany, żona, dzieci dom praca. Bez polotu bez życia bez adrenaliny. Jaguar ospalec równie perfekcyjny ale tu już wyczuwamy nutkę ekstrawagancji ale wciąż to auto z wyglądu nie porywa. Przypomina eleganckiego biznesmena, który czasem lubi wciągnąć kreskę koki ale na co dzień jest przykładnym obywatelem. No i Alfa tu mam natłok uczuć i przemyśleń. Ja to widzę tak: projektant wziął audi, bmw, jaguara, lexusa, alfę. Wziął 10g haszu, dolał z litr grappy wrzucił do blendera zmiksował a potem wyłoił na hejnał. I tak nawalony i naćpany z flashback-ami tego co pił chwycił się za rysowanie. Efekt? Alfa wywołuje emocje podobne do naćpania i nawalenia się, są chwile wyniosłe i pełne ekscytacji a za chwilę dołowania się i smutku. Odbijająca się czkawka po tym co wrzuciliśmy do blendera daje odzwierciedlenie prowadzenia rysika projektanta. Za dużo w tym surowości przetłoczeń i perfekcyjnych linii zerżniętych z BMW i lexusa, za dużo elegancji z jaguara i za dużo prostactwa z Audi. ZA MAŁO spontaniczności trochę stłumionej agresji, długich gładkich linii a zarazem zdystansowanego pazura. Giulia jest jak przedwczesny wytrysk, którego się nie spodziewałeś. Pierwszy rzut oka I JEST WOW!!! Patrzysz... Patrzysz.... i... jest takie ehh... i czar pryska tak jak cudowny sex przez przedwczesny wytrysk. Mogę tu zostać zlinczowany ale takie jest moje zdanie. Nawiążmy do poprzednika 159, która jest elegancka a zarazem ma elementy takie pretensjonalne, wyrachowane i agresywne. ALE wszystko do siebie idealnie pasuje a tym samym tworzy równowagę w wyglądzie tego auta. Giulia jest krzykliwa po BMW, pretensjonalna po Audi, wyrachowana po lexusie, szczypta elegancji po jaguarze i abstrakcyjne jak na włochów przystało elementy, które się ze sobą gryzą! Dziękuję za uwagę
    My hero Popieram w całej rozciągłości. Howgh.

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał mlody354 Zobacz post
    Giulia jest krzykliwa po BMW, pretensjonalna po Audi, wyrachowana po lexusie, szczypta elegancji po jaguarze i abstrakcyjne jak na włochów przystało elementy, które się ze sobą gryzą! To była kwestia wyglądu, liczę po cichu, że będzie wersja bez tych spoilerów, nieco łagodniejsza i stonowana jak 159. Co do osiągów i technologi w niej zastosowanej jeśli to cała prawda co przeczytałem to jestem pod wrażeniem. Wyłączanie 2 cylindrów podczas miejskiej jazdy. Nareszcie duży silnik nie zje Cię w mieście. Aerodynamiczna stabilizacja toru jazdy podziękujmy za to Ferrari i Pagani itd. itd. Dziękuję za uwagę

Może... za 10lat będzie mnie stać tak jak na GT
    Chciał bym przeczytać jak Ty byś narysował ten samochód jaką krską, co sobą by reprezentował?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    signiore Giuseppe Busso

Domyślnie

Jedno jest pewne, budzi emocje i to widać po postach . I o to właśnie chodzi !
    Waga/moc: na stronie Alfy piszą, że poniżej 3kg/1KM

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

No nie w 2.0 JTDm...

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Migawka z włoskiej TV:

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

ja napisze tak jak ja zobaczylem pierwszy raz to poczulem zawod bo te wizualizacje na necie byly rewelacyjne ale i tak jakby bylo mnie stac na nowe auto tej klasy wybralbym Giulie. Wnetrze jest swietne, a wbialym kolorze jej chyba najlepiej. Czerwony bylby fajny ale nie wiem dlaczego lampy mi sie zlewaja z karoseria i nie ma to takiego kontrastu jak w przypadku bialego lakieru. Mam nadzieje, ze jakims cudem bedzie mnie stan na Giulie wczesniej niz za 10 lat

- - - Updated - - -

ciekawe czy bedzie SW?

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    - - - Updated - - -

ciekawe czy bedzie SW?
    Będzie - naprawdopodobniej jesień 2016