elektromagnes rozrusznika do przesmarowania lub wymiany. Jak cyka to jest zdrowy tylko się blokuje.
elektromagnes rozrusznika do przesmarowania lub wymiany. Jak cyka to jest zdrowy tylko się blokuje.
Co do video to nie to nie tak to brzmi. Co do elektromagnesu to muszę to sprawdzić. Niestety mam czas w weekend. Samochód stoi w garażu żeby go dowieść do serwisu albo odpalenie na zapych albo laweta...
No cóż i znowu nie to !
ni stąd ni z owąd rozrusznik zadziałał 15 razy odpalał było ok cały tydzień nic się nie działo, uruchamiany kilka razy dziennie... i znowu odmówił posłuszeństwa słychać ciche cyk i szumek i stoi. Włączanie i wyłączanie stacyjki, przycisku start stop, odłączyłem też Aku i NIC. Zakładam że za dwa dni sam ruszy przy pierwszym przekręceniu kluczyka...
szumi tzn kręci tylko nie trybi?
Ten szum to nie dźwięk kręcącego sie rozrusznika. Było by fajnie bo wiedział bym ze nie działa tylko jego część odpowiedzialna za przekręcenie silnikiem . Rozrusznik jest 100% martwy. Trudno mi to wytłumaczyć. Słychać cyk...i szum przez chwile gdzieś z bebechów spod maski lub kokpitu . Ten szumek był zawsze. Zakładam ze to cyk to jakiś stycznik lub przełącznik. A rozrusznik jak się zastanowi ożywi się cały.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Jeżeli tak jest (inne pomysły zawiodly) to tylko dziwi mnie ze działa toto dłuższy czas potem przestaje i znowu działa. Ale oczywiście sprawdzę diagnozę i dam znać. Dzisiaj ma dobry dzień i działa.
Działa losowo, bo masz wypalone wewnątrz styki zwory jak jest kontakt to elektromagnes zadziała jak nie to tylko rozrusznik na luzie zakręci - zamiast bić pianę w temacie dawno to mogłeś załatwić.....
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Niestety kolego Maćku zamiast bić pianę i słuchać mądrych rad kolegi podjechałem do elektryka i....okazało się, że moje podejrzenia dotyczące stycznika sprzed dwóch tygodni to jest to. Od razu lepiej a diagnoza , wymiana z nową częścią to 5o zł. Aż strach pomyśleć ile bym zapłacił słuchając kolegi o wypalonych stykach w trzyletniej Alfie....