Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: Problem ze startem

Użytkownik Rowerzysta Avatar krzychu0073
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150km. 2006r.

Domyślnie

Jeżeli południe to tez dostałem od kolegi z forum numer: Mariusz, 530 024 124
    Gość mieszka na Ursynowie, ale pracuje w ASO w Piasecznie. Zadzwoń i się dogadaj, ja robiłem 2 rzeczy u niego i wszystko było w jak najlepszym porządku

Użytkownik Świeżak Avatar Mikas89
    Mieszka w
    Wwa Ursynów
    Auto
    Alfa 159 2.2 JTS Selespeed

Domyślnie

Cytat Napisał krzychu0073 Zobacz post
    Jeżeli południe to tez dostałem od kolegi z forum numer: Mariusz, 530 024 124
    Gość mieszka na Ursynowie, ale pracuje w ASO w Piasecznie. Zadzwoń i się dogadaj, ja robiłem 2 rzeczy u niego i wszystko było w jak najlepszym porządku
    Krzychu, dzięki wielkie! Pan Mariusz zajmie się problemem, najprawdopodobniej jeszcze dziś zostawię mu Alfę - mieszka 10 minut piechotą ode mnie

Użytkownik Rowerzysta Avatar krzychu0073
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150km. 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał Mikas89 Zobacz post
    Krzychu, dzięki wielkie! Pan Mariusz zajmie się problemem, najprawdopodobniej jeszcze dziś zostawię mu Alfę - mieszka 10 minut piechotą ode mnie
    Nie ma problemu trzeba sobie pomagać u mnie była pierdółka z elektryką + wymiana uszkodzonego czujnika parkowania, bardzo sprawnie załatwione, mam nadzieję, że u Ciebie też wszystko będzie w porządku.

Użytkownik Świeżak Avatar Huberto
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Hej, odgrzeje kotleta bo mam też problem z rozrusznikiem dokładnie jak u Ciebie co jakieś 10-20 startów jest cyknięcie i rozrusznik nie kręci trzeba popróbować parę razy i jak załapie to potem dalej jest ok, rozrusznik wysłałem na regeneracje mój mechanik zawiózł go do firmy Bendiks w Rzeszowie, chyba najpopularniejsza firma w Rzeszowie jeśli chodzi o rozruszniki itp, po regeneracji (koszt ok 300 zł) było lepiej ale nadal się zdarzało że się wieszał zwykle na ciepłym silniku, więc oddałem go po raz drugi na gwarancji, ponoć powiedzieli że faktycznie się zawieszał i że coś tam zrobili że ma działać, niestety dalej się zawiesza co jakiś czas. Dlatego jeśli wiece to powiedzcie mi co konkretnie było przyczyną tych zawieszeń przy rozruchu bo jak widać "specjaliści" nie mogą tego dojść ;/

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

Zwykle, jak rozrusznik "cyka" a nie kręci raczej winien jest elektromagnes, a nie środek rozrusznika.. To "cyknięcie" jest to odgłos wciągnięcia zwory wewnątrz elektromagnesu, mającej za zadanie przekazanie napięcia z akumulatora do rozrusznika. Jeżeli styki zwory są nadpalone, nie lączą one za każdym razem i z tąd to cykanie i brak startu rozr.

Użytkownik Świeżak Avatar Spider82
    Mieszka w
    Wisła Wielka
    Auto
    159 2.2 jts 2005r.

Domyślnie

Ot to właśnie ja miałem koszt niewielki a DUŻY problem z głowy. Tylko ciekawe było to, że na zimnym kręcił bez problemu

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar filzee
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    AR 159 1.9 JTS 160KM

Domyślnie

I mnie to dopadło. Rozrusznik jedzie do regeneracji

Użytkownik Świeżak Avatar Huberto
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał kaz156 Zobacz post
    Zwykle, jak rozrusznik "cyka" a nie kręci raczej winien jest elektromagnes, a nie środek rozrusznika.. To "cyknięcie" jest to odgłos wciągnięcia zwory wewnątrz elektromagnesu, mającej za zadanie przekazanie napięcia z akumulatora do rozrusznika. Jeżeli styki zwory są nadpalone, nie lączą one za każdym razem i z tąd to cykanie i brak startu rozr.
    zregenerowałem rozrusznik ponoć te styki zostały również zregenerowane i w 100 % działają ale auto dalej mi cyka praktycznie tylko na ciepłym silniku.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar krzyhkrk
    Mieszka w
    Wieliczka/Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDM

Domyślnie

U mnie tak cykało czasami na ciepłym silniku i nie kręcił, wogóle od kilku miesięcy auto ciężko odpalało na zimnym i na ciepłym, musiałem 2 lub 3 razy wsadzic kluczyk i podgrzać swiece to palił, czasami po odpaleniu na zimnym puscił siwy dym. Problemem był kabel masowy łączący skrzynie z budą, po wymianie kabla pali od kopa, rozrusznik tak jakby szybciej kręci, żadnego dyma nie puszcza, jest idealnie.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał krzyhkrk Zobacz post
    Problemem był kabel masowy łączący skrzynie z budą
    W którym dokładnie miejscu jest ten przewód? Widać go z wierzchu, czy trzeba od spodu?