Jeżeli południe to tez dostałem od kolegi z forum numer: Mariusz, 530 024 124
Gość mieszka na Ursynowie, ale pracuje w ASO w Piasecznie. Zadzwoń i się dogadaj, ja robiłem 2 rzeczy u niego i wszystko było w jak najlepszym porządku![]()
Jeżeli południe to tez dostałem od kolegi z forum numer: Mariusz, 530 024 124
Gość mieszka na Ursynowie, ale pracuje w ASO w Piasecznie. Zadzwoń i się dogadaj, ja robiłem 2 rzeczy u niego i wszystko było w jak najlepszym porządku![]()
Hej, odgrzeje kotleta bo mam też problem z rozrusznikiem dokładnie jak u Ciebie co jakieś 10-20 startów jest cyknięcie i rozrusznik nie kręci trzeba popróbować parę razy i jak załapie to potem dalej jest ok, rozrusznik wysłałem na regeneracje mój mechanik zawiózł go do firmy Bendiks w Rzeszowie, chyba najpopularniejsza firma w Rzeszowie jeśli chodzi o rozruszniki itp, po regeneracji (koszt ok 300 zł) było lepiej ale nadal się zdarzało że się wieszał zwykle na ciepłym silniku, więc oddałem go po raz drugi na gwarancji, ponoć powiedzieli że faktycznie się zawieszał i że coś tam zrobili że ma działać, niestety dalej się zawiesza co jakiś czas. Dlatego jeśli wiece to powiedzcie mi co konkretnie było przyczyną tych zawieszeń przy rozruchu bo jak widać "specjaliści" nie mogą tego dojść ;/
Zwykle, jak rozrusznik "cyka" a nie kręci raczej winien jest elektromagnes, a nie środek rozrusznika.. To "cyknięcie" jest to odgłos wciągnięcia zwory wewnątrz elektromagnesu, mającej za zadanie przekazanie napięcia z akumulatora do rozrusznika. Jeżeli styki zwory są nadpalone, nie lączą one za każdym razem i z tąd to cykanie i brak startu rozr.
Ot to właśnie ja miałemkoszt niewielki a DUŻY problem z głowy. Tylko ciekawe było to, że na zimnym kręcił bez problemu
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
I mnie to dopadło. Rozrusznik jedzie do regeneracji![]()
U mnie tak cykało czasami na ciepłym silniku i nie kręcił, wogóle od kilku miesięcy auto ciężko odpalało na zimnym i na ciepłym, musiałem 2 lub 3 razy wsadzic kluczyk i podgrzać swiece to palił, czasami po odpaleniu na zimnym puscił siwy dym. Problemem był kabel masowy łączący skrzynie z budą, po wymianie kabla pali od kopa, rozrusznik tak jakby szybciej kręci, żadnego dyma nie puszcza, jest idealnie.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka