Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

29. Alfa Romeo - 729 szt.
    Tyle belli wyjechało z polskich salonów w 2014 roku.
    Ciekawe jak bardzo zmieni się ta liczba w 2016, kiedy mam nadzieję sprzedaż Julii w "cywilnych" wersjach silnikowych ruszy normalnym rytmem.
    Ja się piszę dopiero na 2017))

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ayrton91
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 120 KM

Domyślnie

Więc zrobię takie małe, subiektywne mini-porównanie. Tak więc....

Czy Alfa Romeo Giulia jest ładniejsza od:
    Audi A4 - TAK, bo Audi to przecież nuda i disco polo ...niewarte uwagi
    BMW serii 3 - TAK, gdyż choć BMW to "porządne auto", to nie budzi większych emocji
    Citroen C5 - TAK, gdyż francuz z przodu wygląda jak otoczak, a z tyłu, jakby miał niestrawność
    Ford Mondeo - TAK, gdyż Ford to Ford... po prostu sedan i tyle, żadna z niego bella
    Honda Accord - TAK, ponieważ to już wiekowe auto dość i się opatrzyło
    Jaguar XE - TAK, bo choć Jaguar jest też ładny i też ma duszę, to trąci nieco snobizmem
    KIA Optima - TAK, ponieważ ej... to tylko KIA!
    Lexus IS - TAK, bo nowe Lexusy wyglądają, jakby przejadły się w McDonaldzie... i ta wieeelka paszcza...
    Mazda 6 - TAK, bo choć jest ładna, to jej też brakuje "tego czegoś"
    Mercedes C-klasa - TAK, gdyż Merc jest zbyt sztywny i jakby na wyrost agresywny (wersja AMG)
    Opel Insignia - TAK, bo to tylko Opel... "Das auto"... gdzie to się ma do "La meccanica delle emozioni"?
    Renault Laguna - TAK, bo jest równie nudna, co Opel, a w dodatku francuska
    Skoda Superb - TAK, bo serio EJ! Nie ma co porównywać!
    VW Passat - TAK, bo VW to brzydkie auto bardzo jest
    Volvo S60 - TAK, bo brak mu polotu

Jaki z tego wniosek? Alfa Romeo Giulia jest najładniejsza w klasie wśród liczących się konkurentów! Nikt jej pod tym względem nie podskoczy
    "With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high." Ayrton Senna

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Ayrton91 Zobacz post
    Więc zrobię takie małe, subiektywne mini-porównanie.

Jaki z tego wniosek?

ano taki ze to tylko subiektywne mini porownanie :-)

i kolejne 1000 subiektywnych moze byc innych :-)

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Nie narzekajcie tak na ten design Giulii, bo mogło być dużo gorzej...

https://www.youtube.com/watch?v=Subi_BIM8XY#t=157

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Wichura87 Zobacz post
    Nie narzekajcie tak na ten design Giulii, bo mogło być dużo gorzej...

https://www.youtube.com/watch?v=Subi_BIM8XY#t=157
    "Dach jak od tureckiego namiotu" Dobre

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    sorry ale ja mam tylko SW i w dodatku z dieslem,a pozatym nigdy nie krecilo mnie cos takiego jak tor bo do tego potrzeba jeszcze jakis umiejetnosci wiec Radku wybacz. Pozatym powiem Ci tyle, ze kazdy wydaje SWOJE pieniadze tak jak chce i robi ze swoim autem to co chce
    Oczywiście, każdy może wydawać swoje pieniądze, jak chce. Ale w takim kontekście wypisywanie tutaj historii o emocjach, gnojenie BMW itp. wygląda trochę śmiesznie. Co do ścigania się na torze:

Tutaj nie chodzi o wykręcanie nie wiadomo jakich czasów, ale o chęć sprawdzenia siebie i maszyny w dogodnych warunkach. Naprawdę nikogo to nie interesuje?
    Jeśli chodzi o umiejętności - ja nie mam ich prawie w ogóle, ale jedyne miejsce, gdzie można je spokojnie rozwijać, to właśnie tor, bo przecież nie drogi publiczne... Nie ma sensu rozpatrywać indywidualnych przypadków, ale jeśli na całym forum, które ma pewnie setki, albo i tysiące użytkowników (nie mam pojęcia, więc nawet nie zgaduję) nie może się uzbierać 10 osób, to jest to już mocno zadziwiające.
    Być może ci, którzy szukają emocji, już dawno uciekli do innych marek, a zostali tylko tacy, którym się Alfy podobają jako samochody (np. ja). Dla takich osób Giulia POWINNA być rozczarowaniem, bo nie oferuje tego, co oferowały poprzednie modele (156 GTA z poprzednich stron absolutna KOSA i gdyby nie fakt, że miałem 147 i wiem, z czym to się je, to bym pewnie teraz przeglądał ogłoszenia ), a opowieści o 3kg/KM itp. można sobie odpuścić, bo nikt tutaj takiego samochodu nie kupi i nikogo to tak naprawdę nie interesuje.
    I teraz odpowiedz sobie sam - w wersji kombi, z dieslem 2.0, który samochód jest fajniejszy? Bo dla mnie 159 i nawet nie muszę się nad tym zastanawiać. Mam taką sytuację z moim samochodem "rodzinnym". Mam Peżo 307 SW, napalałem się na 308, uznałem je wizualnie za krok wstecz, podobnie jest z nowym 308 i mimo, że technologicznie pewnie jest skok, nie mam najmniejszej ochoty wymieniać tego samochodu na nowszy model. A inne kombi w klasie kompakt wypadają jeszcze słabiej.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	10606404_919459624740987_5504232167829759188_n.jpg
Wyświetleń:	472
Rozmiar:	57.9 KB
ID:	171350  
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

jersey
    Gość

Domyślnie

Przesadzasz z tym torem. Sprawdzić siebie i umiejętności można w śnieżną zimę na wiejskich drogach siedząc w 125p na unierwsalnych oponach Poza tym nie każdego kręci jazda po torze, emocji można szukać gdzie indziej - skakać ze sprawnego samolotu, mieć motor, zasuwać na rolkach czy rowerze. Dla większości ludzi samochód to samochód i nic więcej.

A że AR i od razu na klubowe forum - taka teraz moda. Kupi taki po 156 C5kę to nagle zarejestruje się na forum Citroena i stanie się wielkim Cytryniarzem. Potem KIA, BMW czy cokolwiek innego.

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Przesadzasz z tym torem. Sprawdzić siebie i umiejętności można w śnieżną zimę na wiejskich drogach siedząc w 125p na unierwsalnych oponach Poza tym nie każdego kręci jazda po torze, emocji można szukać gdzie indziej - skakać ze sprawnego samolotu, mieć motor, zasuwać na rolkach czy rowerze. Dla większości ludzi samochód to samochód i nic więcej.
    1. Jeśli ktoś ma nerwy ze stali i nie boi się skasować samochodu - ja 75 na drodze nie ryzykuję. Raz postanowiłem zawinąć tyłem na wyjściu z zakrętu, jak było mokro i skończyło się na sunięciu bokiem jakieś 30 cm od barierki. Dziękuję, postoję .
    2. Oczywiście, że można. Ja nadal wracam do tego, że mniej niż 10 osób na to forum, to pewnie statystycznie mniej niż promil. To jak by wejść na forum biegowe i spytać, ile osób startuje w maratonie np. warszawskim, a tam wszyscy: "biegam dla przyjemności", "ja tylko 5 km", "nie mam potrzeby się sprawdzać" itp. . Nie mam zamiaru nikogo namawiać, ale jeśli dyskutujemy o nowym samochodzie, to rozpatrujmy to tak, jak robią na forum Skody albo Toyoty, a nie prowadźmy dyskusji, czy M3 albo AMG jest szybsze czy nie , przy okazji jeżdżąc po wszystkich innych markach, bo przecież Alfy są takie unikatowe...

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

A ja wczoraj dopiero zobaczyłem, że ta wycięta lotka na klapie nawiązuje do Giulii (tak, wstydzę się , że dopiero teraz) . I światła przecież też (ktoś proponował odwrotnie - szerzej wewnątrz, no właśnie nie), i czcionka w zasadzie też są kanciastością. I pewnie milion więcej się znajdzie jak to dotąd w Alfach było.
    A co do torów, ja rzuciłem okiem na forum mazdy mx5, bo (z powodu awarii alfy - nomen omen) nie pojechałem w tą sob na Jastrząb i ciekaw byłem co tam jeździło, i co widzę - Mazda 1,6 ze szmacianym dachem ile to -110? 120konne trzyma się V6tki legendarnej nie odpuszczając jej nic. No dobrze że ta Gtv była tam choć Czasem ktoś jeździ, i nie tylko Poznań ma asfalt dróg niepublicznych I naprawdę kawałek do Was ze sporej części Polski, więc z okolic Kielc, Radomia jest gdzie bliżej pojeździć i czasem się Alfa jakaś trafi, sam działam w tym kierunku choć trudne to, ale fakt że w porównaniu do takich wspomnianych MX5 to znikomy procent. o, ten film:
    https://www.youtube.com/watch?v=HiBG6ddAeww

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Czasem ktoś jeździ, i nie tylko Poznań ma asfalt dróg niepublicznych I naprawdę kawałek do Was ze sporej części Polski, więc z okolic Kielc, Radomia jest gdzie bliżej pojeździć i czasem się Alfa jakaś trafi
    Nie widzę problemu, żeby ktoś zorganizował imprezę gdzie indziej, byle by nie było jeżdżenia 40 km/h między pachołkami i szykanami. Jakieś foto odnośnie tej lotki w Giulli?