Właśnie posłałem kilka zdjęć w pełnym słońcu, lakier polecam bo mieni się pięknie. Spojler jest od Cup, ponoć rzadko spotykany więc lepiej mieć niż nie mieć![]()
Właśnie posłałem kilka zdjęć w pełnym słońcu, lakier polecam bo mieni się pięknie. Spojler jest od Cup, ponoć rzadko spotykany więc lepiej mieć niż nie mieć![]()
Pomoże ktoś oszacować całkowity koszt tej alfy?
Samochód 18K
Laweta 400zł + 1100zł paliwo w 2 strony
Akcyza jakieś 3K ?!! złodzieje;(
Rejestracja i tłumaczenia 1k
Ubezpieczenie z max zniżkami?
Rozrząd ?
Wymiana wszystkich uszczelek silnika? - jeśli trzeba
Opony?
Dlatego zaproponowałem Ci swoją za 18k - już bez kosztów sprowadzenia i bez kosztownych "niespodzianek"![]()
![]()
. Nie naciskam, spoko
Jadę ją jutro finalnie odebrać srebrną od Pabla
Może jednak zostanie w rodzinie?
Ad meritum:
Rozrząd z pompą wody - jakieś chyba 2,000
Płyny, filtry - jakieś 300-400
Hamulce - zależy co jest do zrobienia.
Opony - jakieś 1,500
Zawieszenie - zazwyczaj coś jest do zrobienia. Gdybyś chciał robić kompleksowo to tył na Powerflex wychodzi jakieś 1,600 z wymianą. Przód np. wahacze po 310 zł za sztukę z wymianą.
OC - pewnie ok. 700 -900 zł
Jak chcesz dokładniejsze dane to daj znać.
Powodzenia w szukaniu!
- Rozrząd, filtry j/w
- Opony to najpospolitszy rozmiar 17' 225/45; 1000-2000zł
- Hamulce; tarcze + klocki =~1000zł, , regeneracja zacisków 500-1000zł
- Tylny zawias: 1000zł komplet
Po długim staniu można spodziewać się awarii elementów takich jak uszczelki silnika, pompy (hamulcowa, wspomagania), chłodnica, przewody, paski, cewki (jeśli była wilgoć), itd. Najgorzej, jeśli auto zaparkowano po zimie - woda, sól, piasek.
Do rozrządu warto odrobinę dopłacić i wymienić od razu świece. Jak będą Ci rozbierali silnik żeby ustawić tłoki i tak muszą je wykręcać więc powinieneś zapłacić za same świece. Sama wymiana świec, gdy trzeba rozebrać pół silnika żeby się do nich dostać jest dosyć kosztowna, ode mnie mechanik chciał 300zł za samą robociznę, podczas gdy przy wymianie rozrządu nie zapłaciłem za robociznę nawet grosza.
Opony za 2k to nie wiem jakie ;P Ja mam Pirelli P Zero Nero Gt i dałem za nie 1200zł. Zgadzam się, że są lepsze, wyścigowe, tylko po co? Te opony naprawdę dają radę. Tomi ma na swojej 3.2 P Zero Nero, hula po torach i chwali ;)
Uszczelki silnika wolę nie wiedzieć ile kosztują. U mnie na szczęście było szczelnie mimo, że moja Alfa pochodzi od niezłego druciarza i też stała ponad pół roku przed zakupem.
Ja bym doliczył akumulator.
Hah... Tak patrzę na ten temat i dochodzę do wniosku, że ładne ceny za Gtv 3.0 już się zaczynają robić. Aż mnie kusi żeby swoją zaproponować za jakieś 22k ;P Stan idealny. We wnętrzu trzeba ogarnąć jeszcze konsolę środkową, a tak to jest git ;)
Quarter pokaż tą swoją, szukam od 98r i przed liftem z 03r ale może mnie przekonasz![]()
Właśnie Quarter, poka poka![]()
Mówisz - maszZdjęcie wnętrza jeszcze przed flokowaniem konsoli środkowej.