Nie obarczal bym tu wina za awarie mechanikow, robie wszystkko w bosch cenrum i nie mam sie do czego doczepic hmm tego auta nie naprawiam drutami w garazu jak wiekszosc posiadaczy alf he.200tys nakulane i pora na zmiane
A po co Ci te zmiany były potrzebne do szczęścia ? Ja sie trzymam dwóch zasad nie tankuje na stacjach "Uduś" praktycznie wyłącznie Shell lub w najgorszym przypadku Orlen i nie mule samochodu jak robi to większość. Auto nie ma problemów z wypalaniem szarpaniem itd. itp. A jesli chodzi o nachulane 200 tysięcy to pewnie miało wiele więcej jak je kupiłeś![]()
Rozrzad dzwonil, drugi egr zacinal sie i auto szarpalo a nie jezdze do biedronki 200m.bylem w tym roku pare razy w nl i u helmutow oraz na poludniu kraju wiec zamulony to on napewno nie jest.
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Kupilem auto w autoryzowanym punkcie sprzedazy alfy.nie od turasa z placu
Rorząd wiadomo, ze trzeba wymienić i to grubo przed tym jak dwoni, a EGR to cześć wymienna jak mniemam a nie część zaślepiana.Nie robię i nigdy nie zrobię żadnych pół środków, zamontowali to ma być. Maserati z Alfy nie zrobię więc chipowanie nie leży w zakresie mojej uwagi. Osiągi fabryczne sa wystarczające - kombinowanie = problemy.
- - - Updated - - -
Pewność to będzisz miał jak kupisz nowe w salonie![]()
Rozrzad sie odezwal po przejechaniu 80tys km,org w aso wymieniany byl.egr polecial bo ile mozna wymieniac zaworkow po 500zl a autem jezdze od 5 lat a gdy kupowalem auto to zostalo zostawione w rozliczeniu,3letnie z 120tys km nakulanym przebiegiem
No to zmień na takie auto co się go drutem w garażu nie naprawia (troll warning?).
Fajnie, że auto kupiłeś w autoryzowanym punkcie sprzedaży. A nie powiedzieli ci tam jaką ma wersję wyposażenia i moc? Bo 180 KM, to chyba autorska wersja tego punktu (takiej mocy nie miał żaden jtdm montowany w 159).
To to mi w aso powiedzieli po zakupie jak wgrali softa 5lat temu kasujac 500e hahaha
ja ostatnio miałem zonka przy tankowaniu bo przez 3 tygodnie robiłem trasy głównie do sklepu i z powrotem po 2 km do tego doszły wrocławskie korki i deptanie juz na trasie bagatela 7 km do pracy. Zero trasy samo miasto, 14 litrów!!!
Za to w weekend trasa Wrocław-Wieluń drogą S8, 160 tempomat i spalanie na kompie 8.6, po dotankowaniu, spalanie 8.5
Jak jechałem kiedyś zwykła drogą krajową to na jednej kresce zrobiłem 200 km przy prędkościach 70-100 km/h a zasięg pokazywał ponad 1100 km.