Ja zrobiłem tak jak opisywał LukeMazur i jestem zadowolony z efektu końcowego.
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Ja zrobiłem tak jak opisywał LukeMazur i jestem zadowolony z efektu końcowego.
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Heh Identycznie kiedyś odpisałem komuś na forum. Też byłem przekonany do poprawnej świadomości posiadania fabrycznego stanu... Do czasu zerwania klapki i braku szczelności na dolocie. Twój jest aluminiowy więc zerwanie nie grozi. Obyś zdążył auto sprzedać zanim wspominasz me słowa
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Nie wiem do jakiego stanu trzeba doprowadzić kolektor żeby klapka się urwała. Mój się delikatnie poci na dwóch klapach. Podejrzewam, że wielu z Was by nawet nie zwróciło na to uwagi. Nie lubię rzeźby i poprawiania fabryki. Jak wymienię to opiszę moje obserwacje.
Ja kupiłem auto i też było tylko widoczne przepocenie po demontażu brakowało 2 szt.
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
A jakieś objawy?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Objawy klasyczne słaby dół a wynik braku klapek to ciężkie odpalanie na zimnym, z tym że ja miałem kolektor pozmianowy plastik
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
W przypadku typu kolektora jak u Ciebie dominiq, czyli aluminiowego, nie ma praktycznie możliwości urwania się klapki. Za to jego niedomaganie widać po nieszczelności na łożyskowaniu oraz wyczuwalnym spadku mocy silnika w dolnym zakresie obrotów, trudniejszym uruchamianiu silnika.
W przypadku kolektora pozmianowego w 1.9 16V, czyli plastikowego, bez rozbierania nie stwierdzimy jego uszkodzenia. Dodatkowo, konstrukcja mechanizmu klapek została zmieniona na tyle, że klapki w skrajnych przypadkach mogą udać się na wycieczkę do komory spalania lub nawet dalej.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ja to wiem, dlatego nie rozumiem, dlaczego Olo mnie straszy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW