Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 91

Temat: "Korekta" lakieru w wykonaniu amatora

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Ty twierdzisz że lepiej raz na prę miesięcy nałożyć coś lepszego i wtedy po każdym myciu tylko wycieram do sucha???? I że niby się będzie tak samo świecić jakbym użył wosku na mokro przed wycieraniem?
    Nie. Będzie się świecić jeszcze lepiej a na pewno dłużej.
    A ten quickdetailer to nie czasem coś w stylu wosku na mokro???
    Są quickdetailery z zawartością carnauby - wzmacniają wosk, ale najczęściej trzeba je jeszcze dotrzeć po użyciu, a są i quickdetailery które mają błyskawicznie przywrócić blask na zasadzie "psiknij i przetrzyj", natomiast żaden nie zastąpi położonego wosku.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Dobra, dzięki. To jak już będę miał chociaż jedno auto przygotowane to odezwę się wtedy na PW po jakąś konkretną listę zamówieniową. Pora przejść w detalingu na schodek wyżej

Użytkownik Znawca Avatar pabloXXL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 150KM

Domyślnie

Co powiecie o takiej polerce??? http://allegro.pl/show_item.php?item=5769449258

Użytkownik Rowerzysta Avatar kicaj
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 jtd 8v

Domyślnie

Moze lepiej pojsc w strone polerki DA (dual action). Np Vander. Dluzej zajmie Ci korekta ale lepiej wykonczysz lakier. Ta z linki ma duza tarcze. Najlepsza dla Ciebie bylaby tarcza 125 i 80mm. Jedna duza nie dojdziesz wszędzie. Od biedy w DA wystarczy Ci sama 125 z padami 130mm bo nad DA latwiej zapanowac. Trzeba tez miec na uwadze ze i tak na kosmetyki potrzebne do przygotowania auta pod korekte i te do samej korekty wydasz wiecej niz na polerke.

Przepraszam za brak polskich znakow.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Szukam jakiejś taniej polerki bo użyję jej praktycznie raz. Mam na lakierze delikatne ryski i chcialem polerką i Megsem UC je usunąć a później jakąś pastą na finish. Próbowałem Megsa ręcznie ale słaby efekt a idzie się zajechać[emoji3]

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 jtd 8v

Domyślnie

To mozesz wypozyczyc albo kupic lepsza i sprzedac z minimalna strata.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Pablo
    ja zawsze słyszałem o delikatnych ryskach bo tak się właścicielowi wydawało, a potem się okazywało, że samochód wymagał pełnej korekty lakieru.
    Zrób foto lakieru pod słońce lub pod halogenem to oceni się jakiego zabiegu wymaga. Jeśli liczysz na to, że przy pomocy UC i maszyny polerskiej której zapewne w rękach nie miałeś cokolwiek zdziałasz, to naprawdę możesz się niemiło zdziwić.
    Nie ma drogi na skróty.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

W takim razie co Dareek polecasz? Szkoda mi wydawać tysiaka na zawodowców, żeby mi zrobili polerkę. Myślałem żeby kupić ze dwa,trzy pady do tego pasty menzerny i jakoś polecieć. Boję się tylko żeby nie przyjarać lakieru.

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 jtd 8v

Domyślnie

Nie da się tego ogarnąć "po taniości". Musisz kupić minimum dwa rodzaje past, po jednym padzie a najlepiej tych do cięcia po dwa. Glinkę, izopropyl, fibry, cleaner, halogen itd... Do tego polerka. Jeśli boisz się o przyjaranie lakieru kup DA tylko że będziesz musiał zrobić wiele przejazdów po lakierze. . Kwota za wszystko wyjdzie Ci pewnie 600-700 zł i to jeśli kupisz tylko podstawowe produkty. A za taką kwotę ktoś Ci ogarnie lakier. I nie będziesz musiał spędzać 40 godzin przy aucie.
    A te drobne ryski pewnie tylko maskują "grubasy" które są pod nimi. Nie wiem jakie masz pojęcie w temacie ale często po myciu przed korektą na które poświęca się 2-3 godziny! dopiero widać w jakim stanie jest lakier.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Lakier często glinkuję i jadę cleanerem dlatego trochę tej chemii w domu mam. Musiał bym kupić polerkę,pasty i pady.