Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Była 155 / 156 Czekam na 159

Domyślnie

Nie słyszał ktoś o klubowym kombi w wersji 2,2 JTS z skórką najlepiej w kolorze czarnym do sprzedaży w najbliższych tygodniach, miesiącach ?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Jakiś czas temu (pół roku?) była wystawiona czerwona Brera TBI, chyba z podobnym wyposażeniem, również na rejestracji WZY i sprzedawała to kobieta (Dorota?). Też salonowa (chyba dokładnie plusowa). Być może to ta sama, tylko nasza kierowniczka się na coś nadziała. Jak dopadnie mnie straszna nuda w te upalne dni to MOŻE się przejadę do tego komisu, z czystej ciekawości.

O ile dobrze pamiętam wtedy była wystawiona za okolicę 50k, dziwi drastyczny spadek ceny przy (niby) minimalnych uszkodzeniach...

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał SinEater Zobacz post
    Wracajac do tego zderzaka, to jezeli Alfa ma org xenon to musi miec spryski a ten na zdjeciu nie ma. Z kierownica tez zaczalem sie zastanawiac i szukac po fotach w googlach i faktycznie wystepuje. Sprzedawca przez telefon mowil ze poduszki cale...
    Xenonów ta Brera nie miała. Pisałem o tych xenonach, bo uważam, że to jest niezbędne wyposażenie w 159/Brerze. I warto dopłacić po stłuczce, żeby doposażyć auto w xenony. Zderzak był demontowany, widać po śrubkach, ale to normalne przy oględzinach ubezpieczeniowych.

Cytat Napisał jarzon Zobacz post
    Dziwna sprawa z tą kierownicą. Tak czy inaczej to auto warto bardzo dokładnie zbadać pod kątem poważniejszych uszkodzeń.
    Dla mnie z kierownicą nic dziwnego nie ma. Jest oryginalna i nie dotykana. Brery miały srebrne panele kierownicy i boczne listwy oraz czarne panele koło radia.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Brzeg
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Xenonów ta Brera nie miała. Pisałem o tych xenonach, bo uważam, że to jest niezbędne wyposażenie w 159/Brerze. I warto dopłacić po stłuczce, żeby doposażyć auto w xenony. Zderzak był demontowany, widać po śrubkach, ale to normalne przy oględzinach ubezpieczeniowych.
    Tak, zrozumialem co pisales o dodaniu xenonu przy ewentualnej naprawie, sugerowalem sie raczej opisem sprzedajacego ktory napisal ze ma swiatla xenonowe.

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Cytat Napisał sargal Zobacz post
    Nie słyszał ktoś o klubowym kombi w wersji 2,2 JTS z skórką najlepiej w kolorze czarnym do sprzedaży w najbliższych tygodniach, miesiącach ?
    Ja mam 1.8 MPi 140 KM, 2010 rok, skóry, navi, ori lakier, czujniki, Blue & Me, bardzo zadbana. Niestety JTSów jest mało bo akcyza wysoka.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał jahu Zobacz post

Dla mnie z kierownicą nic dziwnego nie ma. Jest oryginalna i nie dotykana. Brery miały srebrne panele kierownicy i boczne listwy oraz czarne panele koło radia.

Polecam sprawdzić czy to auto nie jest wstępnie wyprostowane i ma wyglądać na mała stłuczkę.
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał SinEater Zobacz post
    Dzieki za podpowiedzi, faktycznie niska cena jak na tak male naprawy, bo TBI zaczynaja sie od 40k na allegro. Kazdy jezeli nie dla siebie to naprawilby tanim kosztem na sprzedaz. Nie bralem wczesniej pod uwage silnika 1.7 bo byl poza zasiegiem. Czekam na VIN o ktory prosilem sprzedawce bo zarzekal sie ze servisowana do konca. Taka kosmetyke jestem w stanie sam naprawic ale juz oka nie mam zeby zobaczyc czy mechanicznie nie ucierpialy elementy pod pokrywa.
    Możesz zadzwonić do Carservisu i spróbować się dowiedzieć co było robione w aucie. Nawet bez VIN po numerze rejestracyjnym wyciągną ci z DMSu informacje jeżeli auto było u nich serwisowane.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał MiLykie Zobacz post
    Jakiś czas temu (pół roku?) była wystawiona czerwona Brera TBI, chyba z podobnym wyposażeniem, również na rejestracji WZY i sprzedawała to kobieta (Dorota?). Też salonowa (chyba dokładnie plusowa). Być może to ta sama, tylko nasza kierowniczka się na coś nadziała. Jak dopadnie mnie straszna nuda w te upalne dni to MOŻE się przejadę do tego komisu, z czystej ciekawości.

O ile dobrze pamiętam wtedy była wystawiona za okolicę 50k, dziwi drastyczny spadek ceny przy (niby) minimalnych uszkodzeniach...
    Masz samozaparcie. Ogólnie komisy przy modlińskiej mają średnią opinię i niestety muszę to potwierdzić Jak dla mnie to auto jest bardziej tłuczone niż widać, bo inaczej handlarz sam by to naprawił niskim kosztem i pchnął dalej ze swoją marżą ...

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Ten komis z Brerą zajmuje się sprzedażą i skupem samochodów po dzwonach. I tych małych i tych dużych. Mają sporo aut uszkodzonych, i kilka całych. Wiem bo codziennie przejeżdżam obok i podziwiam co mają powystawiane. Ciekawe jak naprawdę jest z chłodnicami? W trakcie naprawy może się okazać że są całe ale uchwyty połamane albo wygięte i jak się ruszy to wszystko poleci. Jak ktoś kumaty to mają na miejscu podnośnik i można oblukać.
    Myślę że oni najpierw próbują sprzedać uszkodzoną a jak nie idzie to wtedy do naprawy. Co do komisów na Modlińskiej to jak wszystkie inne komisy, sprzedają to co kupią czasem lepsze czasem gorsze.
    Ostatnio edytowane przez kowal78 ; 04-08-2015 o 14:15

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał kubicze Zobacz post
    Polecam sprawdzić czy to auto nie jest wstępnie wyprostowane i ma wyglądać na mała stłuczkę.
    Dokładnie – my tu sobie gdybamy na podstawie nie najlepszych zdjęć. A blacharz na miejscu powinien ocenić co jest do roboty. Bez tego to kupno kota w worku. Podłączenie do komputera też mile widziane, żeby zobaczyć czy nie wystrzeliły napinacze. Maska na pewno jest podprostowana, ciekawe co jeszcze.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Masz samozaparcie. Ogólnie komisy przy modlińskiej mają średnią opinię i niestety muszę to potwierdzić Jak dla mnie to auto jest bardziej tłuczone niż widać, bo inaczej handlarz sam by to naprawił niskim kosztem i pchnął dalej ze swoją marżą ...
    Nie no, tylko turystycznie, nie planuję jej kupować! Jak chcesz możemy pojechać razem. Jakoś ostatnio kilka razy przejeżdżałem Modlińską, z ciekawości może zobaczę. Głównie mnie nurtuje, czy to ta sama Brera, która jakaś dziunia sprzedawała.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał MiLykie Zobacz post
    Nie no, tylko turystycznie, nie planuję jej kupować! Jak chcesz możemy pojechać razem. Jakoś ostatnio kilka razy przejeżdżałem Modlińską, z ciekawości może zobaczę. Głównie mnie nurtuje, czy to ta sama Brera, która jakaś dziunia sprzedawała.
    Cos też kojarzę to Brerę, była chyba kiedyś już omawiana, tzn. przed kraksą i sprzedawała włascicielka osobiście. Co do wizji lokalnej to w tygodniu nie mam czasu specjalnie a weekend wyjezdzam i przy okazji kolejnego jtsa obadam w interiorze