Po 2007 roku zlikwidowali domykanie szyb z pilota.
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Mam alfe z 2007 i tez nie dziala, niby jak nie ma czujnika ktory nam palucha nie przymknie szyba do gumy to nie ma mozliwosci domykac szyb, ale jest mozliwosc ze czujnik jest uszkodzony.
Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka
Ale jeśli dobrze pamiętam to uszkodzenie( a na pewno odłączenie go) jest sygnalizowane jakimś komunikatem na desce. Ja mam 2009 jest czujnik przycięcia przy każdej szybie a domykania z pilota brak.
Zmiana "polityki" obsługi szyb z pilota była w którymś tam miesiącu 2007 roku, u mnie rocznik 2007 też już nie ma domykania. To nie awaria.
Były: Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V @175KM/374Nm tuned by weloo [galeria na Flickr] | Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V
Ja mam Crome 2010 rok i działa zamykanie z pilota - ale to bardziej Opel niż 159 więc może tu inne decyzje zapadały.
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
U mnie auto z 2006 i działa zarówno otwieranie z pilota jak i zamykanie. Sam motyw, że otwieranie zostało, a zamykanie zlikwidowane to jakiś nonsens. W takim razie po co w ogóle można otworzyć z pilota?.... A bezpieczeństwo, żeby nikogo/ niczego nie przyciąć to wystarczyłoby jakiś czujnik "przeciwzgnieceniowy", że jak szyba natrafi na opór to się nie domyka na siłę. Może źle myślę, ale trochę to bez sensu![]()
Krzychu ale właśnie jest taki czujnik w każdym oknie. Ja korzystam z otwierania szyb z pilota. W dni taki jak teraz otwieram wszystkie szyby nie wsiadając do tej smażalni jajek![]()
Kowal to jest fakt, ale jak zacznie padac to trzeba w deszczu mykac do auta [emoji6]
Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka