Zgadzam się. Normalnie po tylu latach powinien być żółty nalot na dolnej wewnętrznej części halogena.
Spójrz na prawą część rejestracji, następnie przesuwaj wzrok w górę przez blotnik i maskę - może tak niefortunnie wykonane zdjęcie, ale wg mnie te elementy wyglądają na uszkodzone.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Panowie pytanko czy przy zakupie Zestawu HID Xenon musze patrzeć na na zestaw z Can Bus? Znajomy ma alfe z 2006r i ma bez Can Bus ja mam model 2008r
Miał może ktoś okazję oglądać ten egzemplarz: http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...ml#53d2847187?
Mam takie małe pytanko odnośnie oględzin...
Na wielu ogłoszeniach i autach które oglądałem pod maską sa pewne nalepki... Ja mając swoją Belle już 3 lata z 2006r dalej je mam...
Więc czy brak takich nalepek może podpowiedzieć, że dana sztuka była po dzwonie i orginalna część została zamieniona zamiennikiem? Czy po prostu zależało jakoś od wersji itd itp? Cholernie mnie to ciekawi a może ułatwi to co poniektórym szukanie bezwypadkowej sztukiZdjęcia o co mi chodzi dokładnie...
![]()
ja bym był zdania, że to powinno zapalić lampki ostrzegawcze. Sprawdziłbym datowniki na chłodnicy, reflektorach (nie pamiętam czy te są akurat widoczne).
Przy zakupie i montażu HIDowych xenonów, narażasz się na utratę dowodu, mandat i lawetę do domu. Jakakolwiek NIEFABRYCZNA ingerencja w światła czy to przednia czy tylne jest nielegalna. Lampa jest certyfikowana jako całość i bajki o tym że zestaw ma certyfikat niczego tutaj nie zmieniają. Jak np zmienisz tylne lampy na ledowe i ktoś ci wjedzie w kuper to ty zostaniesz uznany sprawcą wypadku.