Moja alfa od jakiegoś czasu niedomaga a dokładniej kiedyś przywaliłem konkretni w krawężnik prawym kołem przy omijaniu przeszkody. Skończyło się na skrzywionej feldze, maskę po prawej stronie podniosło i było pękniecie przy kielichu. Od tej pory borykam się z kilkoma problemami, nie wiem czy problemy które przedstawię mają coś wspólnego ze zdarzeniem ale może coś podpowiedzą.
1. Ogólnie odczuwam spadek mocy i mam dość duże wibracje na kierownicy i budzie natomiast gdy jest zimniej są zdecydowanie mniejsze ale mocy nie ma (morze to przepławka odpinałem nie ma praktycznie różnicy przy załączonej i odpiętej ale jest trochę zaolejona, albo sterowanie turbo przewody ?)
2. Podczas ruszania mam duże wibracje trzeba dodać więcej gazu by ruszyć ( a powinno ruszyć się bez gazu) może to ma coś wspólnego z 1 problemem (a może 2-mas ale dwóch mechaników to wykluczyło bo nie ma stuków itp., sprzęgło ?)
3. Podczas zmiany biegów czasem słychać stuknięcie, gdy zredukuje mocniej bieg to rzuca mnie do przodu, gdy depnę i gwałtownie odpuszczę gaz odczuwam zatrzęsienie autem, dodając i odpuszczając gaz wyczuwam ruch drążka zmiany biegów ( chyba poduszki)
!!!Jakie mogę jeszcze wykonać testy by wykluczyć bądź potwierdzić usterkę!!!
Zanim zostawię auto sam chce wiedzieć co może być żeby mechanik mi nie na ściemniał a może go nakierować, choć już u jeden było i nie rozwikłał problemu.
Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny