Ponieważ płyt już nie słucham odkąd mam nowe ulepszone aux. A do komputera pokładowego i jego ustawień wchodzę często w czasie jazdy.
Poza tym to klikanie jest ciekawsze niż tylko zmienianie utworu![]()
Ponieważ płyt już nie słucham odkąd mam nowe ulepszone aux. A do komputera pokładowego i jego ustawień wchodzę często w czasie jazdy.
Poza tym to klikanie jest ciekawsze niż tylko zmienianie utworu![]()
Ponadto mając możliwość przewijania menu to teoretycznie Masz więcej opcji, niż tylko dwie.![]()
Robicie Panowie smak na multifunkcjez tego co widzę to dylemat, zmiana utworu z kierownicy, czy skakanie po menu. Skoro jest to sterowane tylko rezystancja, to może dało by się do tego zapiac jakiś mikrokontroler? I przykładowo, wciśnięcie i puszczenie przycisku powoduje przeskok w menu, a jego przytrzymanie powiedzmy sekunde, czy dwie zmianę utworu? Bo w sumie nie miałem okazji korzystać z multifunkcji, a teraz w samochodach kierownica z przyciskami to powoli standard
![]()
Tylko znajdź kogoś kto zrobi taki mikrokontroler................
Poza tym jak nie masz zmieniarki (lub emulatora) to przewijanie piosenek do niczego Ci się przyda![]()
Trzeba uderzyć na forum elektora.pl, tam stworzenie czegoś takiego dla dużego grona osób to pewnie pikuś. Pisząc mikrokontroler, miałem na uwadze jakas atmege8 i podobne. Kupić, zrobić to nie problem, raczej groszowe sprawy. Trzeba tylko znaleźć kogoś kto to zaprojektuje i napisze program, domyslam się że dość blachy.
Tyle to ja wiem......
I nie elektora tylko elektroda i za frajer to tam Ci nikt programu nie ułoży. W dodatku musisz mieć interfejs do programowania. Tego się nie wklepuje z klawiatury ani nie zgrywa z "pendrajwa"
Już z niejednym problemem tam ludzie uderzali. Pomoc uzyskasz, ale nie licz na to że ktos odwali za Ciebie całą robotę i to jeszcze na swoim interfejsie. Jeżeli ktoś coś z programowania kuma to wsparcie znajdzie. Ale jak rzucisz hasło "zróbcie bo potrzebuję" to nawet nikt Ci isę nie odezwie.
Wiem, to tylko taki pomysł, który na pewno umilił by życie nie jednemu mającemu 166. Choć mi narazie chodzi po głowie kierownica z polifta. W tej przed FL nudno, a sam pisales że kierownica jest najwazniejsza [emoji4]
Panowie ze sie wtrace ,czy kupujac uzywany czytnik do navi potrzebne sa cody? Moj stary nie dziala i chcialem kupic uzywke, ale nie wiem czy odpale nie posiadajac codow a sprzedajacy ich nie posiadaja.Ja w papierach posiadam cody do mojej navi, ale nigdy ics nie pytal mnie o podanie ich dlatego pytam .
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
Muszą być kody. Nie zawsze pyta o kod navi. Mi po kilkudziesięciu odpięciach aku (przez ileś tam lat) ostatnio dopiero zapytał.
To nie ciekawie ,bo nikt z tych handlarzy nie posiada kodow .Jedynie szukac kogos kto bedzie sprzedawal z kodami .
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums