w koleinach jest kurde jak to w koleinach,trzeba kierę mocno trzymać,ale powiem Ci,że poprzednią Alfę miałem na 205 z tym,że balon był większy i zachowanie było podobne.
Tutaj nie miałem okazji jechać na innym kole więc narazie porównania nie mam.Na zimę zapnę coś mniejszego to wtedy będę wiedział.
pozdro
wchodzą bez problemu bo ja mam tak założone
Ja nie wiem co wy w tych szerokich laczkach widzicie. Ja mam 215 na 17 i lekko wystają mi poza nadkola i po deszczu syf po same klamki zostaje .Fakt ,że lepiej sie trzyma drogi niż na 16' 205 ale 225 ?
Zależy jaki silnik masz. Im mocniejszy tym szersze opony sie przydają. Dlatego moje 205 zmieniłem na 215, a na nowy sezon bedzie 225.
Przy mocach powyżej 240-250 KM w 156 warto pomysleć o 235-245.
Tył moze zostać węższy - lepiej rozgrzana opona bedzie, wiec lepiej bedzie sie trzymać asfaltu.
U mnie w V-ce 215 dawały rade na ori TI felach po czy trafił mi się 205 w stanie idealny conti. Efekt ? profil adekwatnie się zmniejszył felgi bardziej dostawały po dupie. niby profil 45 ale przy tym Et felgi wydaję się niższy.. mam teraz 225 lepiej leży profil się unormował felgi wciąz proste. Więc na moje oko optymalnie (przy 17' et 35 ) 215 ale 225 spokojnie wejdzie nie mam problemu. a co do wyglądu im szersza opona i niżej leży tak jak u mnie na eibachu pro kit to zdecydowanie wygląda na bardziej "naładowaną"