Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
W zależności od wagi nogi kierowcytestowałem kiedyś u siebie. Przy emeryckiej jeździe zaniżał ok 0.2-0.3, przy bardzo dynamicznej jeździe i spalonym zbiorniku paliwa rekordowo oszukał mnie o 1.5 litra / 100 km. U Martiego oszukuje jeszcze bardziej
![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jesteście na dobrej drodze do tego, że auto będzie produkowało paliwo.
ps. Nie używacie pedału gazu ?
Coś za coś, zaoszczędzić na paliwie straić na wymianę dwumasy.![]()
a tam od razu zaoszczedzic
ja jechałem normalnie bez zwracania uwagi na spalanie itp
dopiero potem sobie spr z ciekawości
a gazu tutaj np trzeba było dodawać
p.s.
GT spaliła podobnie na tej samej trasie ( tylko bak mniejszy wiec wczesniej musiała lać )
Przeciez oszczedna jazda nie oznacza jazdy emeryckiej z niskimi obrotami, tylko rowna przewidujaca plynna jazde. Ale jak ktos tego nie rozumie to zawsze bedzie mial wyobrazenie emeryta w tdi na 6 biegu jadacego 60km/h.
Ostatnio pobilem swoj rekord, jezdze na tempomacie ustawionym na 100, mialem same zielone swiatla, komputer pokazal srednia predkosc 96km/h, a spalanie na dystansie 25km mialem 4,4. Ta sama trase gdy zatrzymuje sie na czerwonym jadac tak samo z tempomatem mam czasami 5,5. U mnie przeklamanie raz 0,2 w gore, raz w dol. Silnik standard, opony 205.
Wynik z weekendu: 6,4l/100km (przekłamanie kompa ok. 0,2-0,3l w obie strony) auto bez ekologii, z chipem na ok. 200KM, klima całą trasę, 3 osoby + pełen bagaż, opony 225/50/r17. Wynik na trasie same drogi krajowe do 120km/h kilka wyprzedzań, nieistotny korek i w miarę równa jazda bez zabijania dwumasy
![]()
Uprzedzam, że w moim aucie mniej się raczej nie daprzynajmniej ze mną jako kierowcą
![]()
A z EGR-em wszystko OK ?
ps.
Nauczcie się wreszcie, ze AR 159 to nie Panda. Jeżdżenie na niskich obrotach, powolne ruszanie, krótkie zmiany biegów są prostą droga do kłopotów z EGR-em , DPF-em i dwumasą.
Jak ktoś tego nie rozumie to sie nauczy prędzej czy później na swojej (Alfy) skórze.
egr off . dpf out
czy ok 2100 to niskie ? przecież nie bede gonił na IV na ekspresówce skoro mogę mieć VI i jechać spokojnie
ruszam normalnie ( tak jak i w GT - która działa nadal ) , ani z piskiem ani jak ślimak ( nawet czesto jestem pierwszy bez chęci do tego )
biegi zmieniam krótko jak nie potrzebuję długo ciągnąć na jednym
jeżdze jak jezdze od wielu lat i o niczym złym na swojej skórze sie nie przekonałem