Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Problem z zasłoną

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Domyślnie Problem z zasłoną

Witam,
    mam problem z tą zasłoną przeciwsłoneczną nad kierownicą mianowicie nie trzyma się w ogólne cały czas jest opuszczona obklejałem taki pręcik co łapie w ten metal przy podsufitce ale dalej nic jak można to zrobić?? Chciałem wymienić te gówienko co utrzymuje to, ale wygląda jakby było na stałe ktoś coś doradzi??
    Model auta alfa romeo 156 1,9 jtd 2000 r.

Mam jeszcze problem z klapką od bezpiecznika wyłamany jest zawias w środku (nie na klapce) nie mam pomysłu jak to naprawić żeby nie oszpecić może ktoś przy okazji doradzi.

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Konarek Zobacz post
    Witam,
    mam problem z tą zasłoną przeciwsłoneczną nad kierownicą mianowicie nie trzyma się w ogólne cały czas jest opuszczona obklejałem taki pręcik co łapie w ten metal przy podsufitce ale dalej nic jak można to zrobić?? Chciałem wymienić te gówienko co utrzymuje to, ale wygląda jakby było na stałe ktoś coś doradzi??
    Model auta alfa romeo 156 1,9 jtd 2000 r.
    Ze słonecznikiem nic nie zrobisz, trzeba kupić inny. Trzy dychy to nie majątek

http://allegro.pl/listing/listing.ph...2-aut-1-5-0807

Użytkownik Ogier Avatar dStan
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5V6 LPG

Domyślnie

Dokładnie tak jak mówi ris. Kiedyś chciałem naprawić swoje, rozcialem żeby sprawdzić jak to wygląda w środku i to jest tak, że znajduje sie tam blaszka wygieta w literę U scisnieta przy tych dwóch końcach, w środku jest uchwyt sloneczka ten wychodzący z sufitu. On ma przekrój koła ze splaszczona górą oraz dołem. Blaszka trzyma te splaszczone powierzchnię żeby słoneczkonie opadalo a jak je obrocisz to sie rozchyla lekko i stawia opór. Największym problemem i chyba nierozwiazywalnym jest pekanie tej blaszki w dolnej części "U". Za duże siły jak ją tak mała powierzchnię i ani klejenie ani spawanie nie pomaga, problem szybko wracał.
    Obecnie: Alfa Romeo 156 2.5V6 Rosso Proteo
    Wcześniej: Alfa Romeo 156 2.0TS Blu Cosmo

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Ze słonecznikiem nic nie zrobisz, trzeba kupić inny. Trzy dychy to nie majątek

http://allegro.pl/listing/listing.ph...2-aut-1-5-0807
    Wszystko fajnie po prostu nie wiedziałem czy można coś takiego kupić, jak się demontuje i montuje to żebym czegoś nie pourywał bo jak oglądałem to niezbyt widziałem jakiś sposób. Wybaczcie, że pytam o takie głupoty, ale nigdy nie bawiłem się w aucie, a kupując teraz tą alfe zakochałem się i chce w niej robić jak najwięcej rzeczy ale małymi kroczkami zaczynając od takich dupereli
    Edit: oglądałem teraz to dla pewności po lewej stronie normalnie jest wkręt 0 problemu ale po prawej ten plastik nie wiem jak się za to zabrać . Kurde prawe może i są używane po 30 zł ale lewe po 60 zł masakra ;p, ale będę coś myślał od kogoś prywatnie może znajdę jakąś zepsutą alfę, a macie jakiś pomysł co do klapki od bezpiecznków??
    Ostatnio edytowane przez Konarek ; 21-08-2015 o 19:25 Powód: rozwinięcie odpowiedzi

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Konarek Zobacz post
    Wszystko fajnie po prostu nie wiedziałem czy można coś takiego kupić, jak się demontuje i montuje to żebym czegoś nie pourywał bo jak oglądałem to niezbyt widziałem jakiś sposób. Wybaczcie, że pytam o takie głupoty, ale nigdy nie bawiłem się w aucie, a kupując teraz tą alfe zakochałem się i chce w niej robić jak najwięcej rzeczy ale małymi kroczkami zaczynając od takich dupereli
    Edit: oglądałem teraz to dla pewności po lewej stronie normalnie jest wkręt 0 problemu ale po prawej ten plastik nie wiem jak się za to zabrać . Kurde prawe może i są używane po 30 zł ale lewe po 60 zł masakra ;p, ale będę coś myślał od kogoś prywatnie może znajdę jakąś zepsutą alfę, a macie jakiś pomysł co do klapki od bezpiecznków??

Prawy masz tu na zdjęciu w akucji w czym problem ? Wszystko widać

http://allegro.pl/alfa-156-daszek-sl...616618082.html

- - - Updated - - -

ps.
    Jak Ci nie pasuje to co widać to trzeba sledzić aucje wpisując "słonecznik alfa 156"

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Domyślnie

mi chodzi o daszek od strony kierowcy ale dzięki za pomoc