Ja teraz jezdże na 17 i już nie mogę się doczekać jak założe zimowe 15 . Wiadomo wyglądu niema co porównywać na 17 włoszka jest piękna jednak komfort na 15 jest zdecydowanie lepszy . Poza tym jak wcześniej na zimie 17 szkoda ...
Ja teraz jezdże na 17 i już nie mogę się doczekać jak założe zimowe 15 . Wiadomo wyglądu niema co porównywać na 17 włoszka jest piękna jednak komfort na 15 jest zdecydowanie lepszy . Poza tym jak wcześniej na zimie 17 szkoda ...
Ja jezdze na 15" all time... Dowiedzialem sie, ze jestem biedakiem, no ;d
17" na zimę ma sens gdy z przodu siedzą "duże Brembo".
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Teoria dobra, ale w praktyce jest wprost odwrotnie, bo szersza opona to większa powierzchnia styku z nawierzchnią i lepsza trakcja nawet na bardzo śliskim. Nie bez powodu dawny sposób kierowców ciężarówek, czy offroadowców to upuszczenie powietrza z opon, dzięki czemu wzrasta powierzchnia styku i z trudnego terenu można o wiele łatwiej wyjechać.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Ja jednak zostanę przy dociskuraz już miałem sytuację dosłownie w tym samym miejscu w ciągu 20minut, jechałem sam stanąłem nie mogłem ruszyć, a jak wracałem z 4 osobami na pokładzie to nawet problemu nie było
mi się wydaje że zima chodzi o to żeby ząbki w oponie wgryzaly się w śnieg, więc przy większym docisku na cm2 będzie napewno bardziej się wgryzala. Ale z drugiej strony szerszą oponą wgryza się większą powierzchnia ząbkow ale za to słabiej. Więc może wychodzi na to samo
co kto woli heh
![]()
Ja od paru lat zima jeżdzę na 17 i nic mi i felgom nie jest :p
Dobry kierowca [emoji3] a tak offtopic jakie ciśnienie dajecie w 17 ? 225/45
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opony mam michelin sport cos tam [emoji3] obecnie sprawdzałem jest 2.6
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U mnie conti sport contact 5 i jeżdżę z 2.5
Wyryte rantem felgi